L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 22 d’octubre del 2021

Tavernes arreplega 180'4 litres al llarg del dia en unes pluges que es consideren beneficioses per als camps i aqüifers.

 

Les pluges han deixat un màxim de 1804 litres a Tavernes com a total del període que s'iniciava ahir passada la mitjanit i que posava fi aquesta mateixa vesprada. De fet a partir de les 3 de la vesprada fins a les 20 hores d'aquesta actualització pràcticament no ha plogut en el terme municipal i només s'han mesurat 2/3 litres més, segons quin lloc.  De tota manera, com es pot comprovar amb el quadre d'AVAMET de dalt, Tavernes, i en concret als Sequers, ha estat la localitat del País Valencià on més ha plogut fins ara al llarg del dia d'avui.

 

La pluja rebuda ha estat, segons opinions dels llauradors que hem consultat, en general beneficiosa pel camp i també per la recarrega d'aqüifers, excepte en algunes zones del Ràfol/Borderia on, com sol passar sempre que hi ha pluges grans en poc de temps,  s'han omplert d'aigua els camps, cosa es confia siga momentània perquè el desaigüe serà ràpid gràcies sobre tot a la tasca efectuada per l'Ajuntament des de la regidoria d'Agricultura, que havia netejat desaigües i séquies.

 

 

 

No obstant això en alguns camps on pot dormir l'aigua més temps, indiquen no es podrà evitar l'aiguat d'algunes taronges.  Les fotos que publiquem de l'Ombria, Vadell i zona Assut ens indiquen quina era la situació aquesta vesprada sobre les 16 hores.

 

 

Cal també indicar, com ens han comentat, que algunes infraestructures del Massalari han estat afectades, cosa que també es habitual en períodes com aquests de molt pluja en poc de temps, sobre tot per les "desbarrancaes". 

De tota manera, aquesta vesprada i quan ja havia parat de ploure es podia observar com anava desgotant de pressa, i si para de ploure per complet és fàcil que demà ja quasi no quede aigua. I en això, remarcaven, ha ajudat molt el tindre nets séquies i barrancs.

 

 

Com ja hem informat també, la pluja ha obligat a tallar alguns camins rurals, que si les condicions són favorables, segurament tornarà el trànsit a la normalitat al llarg de demà.