L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 10 d’octubre del 2021

Els tallers de Bolomor permeten conéixer el jaciment i la vida i costum dels Neandertals



L'activitat divulgativa i explicativa del jaciment de Bolomor s'ha pogut reprendre el passat cap de setmana, una vegada superades moltes de les restriccions de la pandèmia de la covid, amb l'objectiu també de posar en valor del jaciment. Les jornades compten amb el recolzament de l’Ajuntament de Tavernes i institucions com la Diputació, i els tallers els efectua l'Associació Cultural Bolomor. 

 

 Dir ara mateix que el jaciment paleolític de Bolomor és, potser, el més important enclavament patrimonial de Tavernes, i fins i tot dels millors del País Valencià i de l'estat espanyol seria dir una obvietat. Tot i això, pel valor històric-cultural que atresora cal d'una especial atenció i, sobre tot, d'una posada en valor, que vindrà acompanyada i serà fruit de donar-lo a conéixer, explicar-lo, com es fa en els talles que avui i demà tenen lloc. 

Els assistents als tallers del Parc Arqueològic Bolomor-Centre Experimental Bolomor poden gaudir de recreacions de les escenes de caça, de com fei el foc el home de Neandertal, com i quins utensilis utilitzaven per cuinar, com elaboraven les eines de caça, i fins i tot  conéixer quina flora i fauna podíem trobar a la Valldigna durant l'època en què Bolomor estava habitada...  En resum, els tallers efectuen un ampli recorregut didàctic per l'evolució humana i la vida dels neardentals, coses de les quals avui han pogut gaudir, conéixer, els assistents als tallers. 

 

Una activitat realitzada a peu mateix del jaciment, i que és possible gràcies al treball durant anys del govern de Compromís de Tavernes que aconseguia comprar els terrenys, gràcies també a una subvenció de Diputació, i efectuar treballs de condicionament i de preparació i iniciar el que serà en un futur un Centre d'Interpretació del jaciment.