L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 6 d’octubre del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: I és que al final, es diga el que es diga, tots en política no actuen ni són iguals.

Enrique Chofre ha dimitit després d'anys d'una persecució on només ha falta que se'l culpara de la mort de Jesucrist: micròfons del ple, la ràdio municipal, que fallara “youtube” en la transmissió dels plens o que es tallara la videoconferències dels plens “on line”. Tot ha valgut per al PPartit de la dreta local... L'última acusació ha estat la instal·lació d'un cable de fibra òptica en un camí rural, sense permís, feta per una empresa local on té relacions familiars.

Per cert -i es va publicar- aquesta empresa en la pandèmia va oferir gratuïtament internet a 30 famílies sense recursos perquè els fills estudiaren “online”. Gratuïtat any i mig, i, segons els preus públics de l’empresa,  això té un valor sobre 17.000 euros mínims. Un benefici gran per a veïns necessitats en pandèmia, però d’això els acusadors no han dit mai res.

Cansat del tot val, del "a per a ell" del PP local, ha renunciat a ser regidor. I qui perd primer és Compromís, però encara més Tavernes: perd un bon gestor, molt bon gestor, i són faves comptades, demostrat en els 6 anys de regidor.  Per això potser la persecució: eliminar un excel·lent gestor i així debilitar el govern, sense importar-los res més. 

I com qualificar  la frase “amb la dimissió ix a la llum les veritats del PP" dita en ple per la seua portaveu? A banda de demostrar la falta d'elegància política, cosa que si tinguéren els altres portaveus, quines són les seues veritats? Alegrar-se dels 6 anys “d’acoso y derribo”? Demostrar què per al PP en política tot val? O serà seguir enredant, emmerdant i  manipulant? Els conceptes d'aquesta frase última no són nostres. Se li va dir dir i repetir a la portaveu en el ple de dilluns en diverses ocasions. 

En política tots no són iguals

Molta diferència trobem entre l'actuació de Chofre i la dels polítics del PP de la Gurtel, la Kitchen, la Púnica, la caixa B del PP, Taula, Valmor... tants i tant casos judicials dels polítics del PP sense dimissions. Com ha passat ací, en casos amb perjudici evident per a Tavernes.

 

Més d'1 milió en diners, els terrenys, despeses judicials, acabament etc. 0 culpables 0 dimissions  

 - Cap dimissió, cap renuncia en el govern del PP que va aprovar i construir la piscina coberta que, al final va ser un fiasco. Es va perjudicar greument l’Ajuntament i a Tavernes amb uns diners municipals invertits (més d’1 milió) i donar els terreny. I damunt 8 anys de gestions i de judicis amb el gran cost econòmic. I encara no ha acabat.

- Cap dimissió, cap renuncia en el govern del PP que va impulsar i aprovar l’aparcament del Passeig. Destrossa del centre del poble i del que quedava dels refugis de la guerra civil, una zona verda transformada en un sequeral sense arbres ni ombra. I una empresa que va abandonar l'explotació i a la qual Tavernes va pagar 2 milions d’euros,  a més de perdre el pulmó verd del centre del poble. 

Tavernes tenia una zona verda en el passeig...

- Cap renuncia, cap dimissió en el govern del PP que va aprovar El Vergeret sense permís de la Confederació. La sentència judicial ha obligat a aprovar un projecte que ens costarà a Tavernes 1 milió d’euros per construir una mota de defensa del riu Vaca i poder declarar legals alguns edificis. 

- Cap renuncia, cap dimissió del govern del PP que es va gastar més d’un milió d’euros del Plan Camps en fer  bonicàries a l’avinguda de la platja, sense resoldre el problema del desaigüe, amb l'enterrament davall d'un “tubet” que no aprofita per a res. 

 

El tubet enterrat pel PP no aprofita per a res...

 - Cap dimissió en el govern del PP que, any rere any, tot i doblar els valors cadastrals i l'IBi en el 2007, anava augmentant el deute municipal i en el 2011  va “obsequiar” a la població un Ajuntament arruïnat amb un deute de 28 milions.

I encara podríem seguir...  Chofre ho va dir: no he perjudicat l'Ajuntament, no he perjudicat ni he beneficiat ningú com a regidor. En el casos locals del PP, cap alcalde o regidor que amb el seu vot va perjudicar Tavernes va presentar la dimissió, malgrat els greus perjudicis causats a l’Ajuntament i a Tavernes.  I a més, alguns continuaren de regidors després, cobrant dietes i indemnitzacions municipals, però sense assumir mai cap responsabilitat, ni demanar disculpes per una nefasta gestió que ha costat tant de diners i maldecaps a l’Ajuntament. I no hem parlat del PGOU i del seu desenvolupament...

I ja que hem parlat de dietes.. ¿quant ens costen els regidors als veïns? L'Ajuntament ens informarà quant els paga amb els nostres impostos? Quan l'exercici de transparència de publicar-ho en el web,  com es feia en anteriors legislatures? Al cap i a la fi, són els diners dels nostres impostos...

Al final es comprova quina és la llum de la veritat del PP: perjudicis a Tavernes, cap responsabilitat en la seua mala gestió, i si no són govern, capficar-se a perjudicar i posar entrebancs al govern municipal de torn. I de propostes per a Tavernes? Res de res. I és que al final, en política, tots no són iguals.