L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 23 d’octubre del 2021

El dia després, amb fotos i videos: El regidor d'Agricultura, Emili Enguix, valora la situació del terme després dels 180 litres d'ahir.


Realment 180 litres per metre quadrat en un període de poc més de 12 hores, des de passada la mitjanit fins a les 15 hores d’ahir, són molts litres i això ahir es va notar en les zones del terme on se sol acumular molt l’aigua, tot i que el riu Vaca no ha present cap perill

 



“Avui el dia ha lluït distint, hem vist el sol i la situació respecte ahir ha millorat i continuarà al llarg del dia si es manté com fins ara. Tots el llocs on hi havia aigua han baixat, el Clot, el Vadell, el Pas de Cendra, la Casa Verda i només tenim encara problemes en allò que jo anomene la “petita Venècia” ens ha comentat el regidor d’Agricultura, Emili Enguix, quan s'ha acabat de fer un recorregut pel terme on s'ha comprovat la situació després del temporal d’ahir.

 






La “petita Venècia” que ha anomenat el regidor de Compromís fa referència al tram del Camí Reial (la carretera Natzaret-Oliva) entre la rotonda d’encreuament amb la carretera de la platja i el terme de Xeraco, que aquest matí estava intransitable, situació que el regidor considera pot continuar encara un temps fins que les aigües dels horts dels voltants desaigüen. “La resta de Camins es pot transitar, la zona de l’Ombria, a l’altura del barranc de Bolomor, , com també el Camí Marenys. Ací comentava que els camins de la zona del Massalari i Racó Joana  caldrà esperar fins dimarts per entrar i intentar arreglar-los camins, més que res per les pedres arrossegades per l’aigua".


 


El canal de defensa entre Cullera i Tavernes es va comunicar un temps amb la mar, coincidint amb el període de mar molt alta pel fort marejol, però al llarg del dia es confia que torne tot al nivell. "El canal presenta prou forca i ja va desaiguant amb prou normalitat l’aigua que du, procedent majorment del Massalari” ens confirmava el regidor, que afegia que també estan obertes les comportes a Xeraco, i el Vaca desaigua amb normalitat.

 




  “Ha plogut 180 litres en poques hores i això son molts litres, i ara cal deixar que la terra a poc a poc desaigüe. De vegades és normal que tinguem pressa, però hem de pensar per exemple que a Alemanya van ploure 150 litres en un dia i va fer una gran destrossa i ací n’hem tingut 180 litres i de vegades actuem com si no haguera passat res. Està clar que estem més acostumats a aquests temporal, però hem de donar temps” indicava Emili Enguix.

 



 

 El responsable d’Agricultura valler ha volgut fer un reconeixent al gran treball efectuat per la brigada agrària abans del temporal, treball plasmat en la neteja del Vadell i del riu majorment, i que “ara s’ha vist el resultat, quan l’aigua ha pogut desaiguar sense impediments”

Els vídeos 

 


 

 





 


Agraïments al regidor Emili Enguix pels vídeos