L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 8 d’octubre del 2021

PLE OCTUBRE 2021: L'electrificació del Golfo i el Sector 6 de la platja: Per què hi ha interés en algun partit en confondre la ciutadania?

 

"La línia  en construcció per donar electricitat al Polígon Industrial del Golfo i el Sector 6 de la platja ni és d'alta tensió ni es recolza sobre torres d'alta tensió, és de mitjana tensió (20 kv) com hi ha altres en el terme i el projecte ha superat tres exposicions públiques", explicava el regidor d'Urbanisme Josep Llácer al consistori en el passat ple municipal.

L'explicació s'efectuava arran de la pregunta de la portaveu del PP: "les torres d'alta tensió que estan instal·lant, on les posaran i quina potència tindran" (sic), una pregunta fóra de lloc després de cinc anys de gestions i d'explicacions en el mateix ple, de les publicacions del projecte en butlletins oficials (DOGV), en premsa i ràdio, de tres exposicions publiques del projecte i dels informes adients, molta informació en xarxes socials sobre aquesta línia.

Ningú no negarà el dret a un regidor/a de preguntar el que vulga, però en aquest cas ens podem preguntar ¿falta d'atenció als temes tractats en els plens  o només interessen els que critiquen el govern municipal? Es volia confondre als veïns i veïnes deixant caure línia d'alta tensió o desconeixia  la instal·lació elèctrica per al polígon industrial i Sector 6? Per que majorment les seues preguntes són de caire negatiu, mai per recordar o informar d'actuacions positives de govern? Fiscalitzar l'acció de govern és un dret que té però, ¿ha de ser sempre per criticar i censurar només, mai per a fer cap proposta?  Una continuació, i se li va dir en el ple, de "soroll, molt de soroll i poc arrimar el muscle". I tots els mesos a cobrar les dietes i indemnitzacions.


 

Un projecte que soluciona un greu problema heretat del PP

L'electrificació del Golfo és precisa per acabar el polígon industrial i així crear nous llocs de treball. Cal recordar que el projecte d'electrificació del Polígon el Golfo i del Sector 6 de la platja l'inicia el govern de Compromís a partir del 2015, després que el govern d'Espanya de Rajoy eliminara del Pla Elèctric Nacional (el del 2010 i després 2015) la construcció d'una subestació en el mateix polígon.

Davant d'eixa eliminació, el govern de Compromís es va vore obligat a buscar un projecte elèctric alternatiu perquè el problema ja venia del 2003, quan els anteriors governs del PP no havien solucionat la falta d'electricitat en el polígon ni havien cercat cap alternativa per als nous sectors de la platja.

El  regidor de Compromís, Josep llacer, persona que amb l'exalcalde Jordi Joan ha estat en totes les gestions, confirmava eixa problemàtica al temps que remarca que la línia és de mitjana tensió (20kv). Nosaltres hi afegim que té 6 km, està declarada d’utilitat pública, i va des de la subestació elèctrica Valldigna, en el camí del Pla, fins al Polígon del Golfo, i transcorrerà per les partides del Pla, Mançanet, Tol·lo, l’Abelló, Tremuja i el Golfo.
 
El resum con deia Llácer, "tancarem el procés d’urbanització del sector industrial del Golfo que es va iniciar l’any 2003. La dotació de llum elèctrica al polígon, permetrà a l’Ajuntament concedir noves llicències perquè s'instal·len noves empreses que generaran més ocupació a Tavernes”.
 
 
 
 I ara un poc d'història, per refrescar la memòria
 
Any 2003:  El govern del PP aprovava el Polígon el Golfo i adjudica les obres a Calviga per acabar-les en 28 mesos. Ara el polígon legalment no està acabat, ni l'Ajuntament no l'ha pogut rebre encara perquè.... el PP de Tavernes no van aconseguir el subministrament elèctric..

Any 2007: El govern del PP firma un protocol amb Calviga basat en el Pla Elèctric Nacional: Iberdola construiria una línia d’alta tensió des de la subestació del Brosquil (Cullera) a la subestació del Polígon del Golfo, que també alimentaria els sectors de la platja. Aquesta si era d'alta tensió!!!
 
Any 2011: Rajoy elimina el Pla Elèctric Nacional 2010-2015. S'elimina la subestació del Golfo com es va eliminar el projecte del riu Vaca. Encara esperem que el PP valler diga res, opine al respecte d'aquests perjudicis a Tavernes.
 
 
 
Any 2011-2014:  El govern de Compromís comprova com el govern de Rajoy tampoc no havia inclós la subestació en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020. Jordi Joan, nou alcalde, es desplaça a Madrid i es reuneix amb els responsables del Ministeri d’Indústria. La resposta de Madrid: això ens ho ha de demanar la Generalitat, per cert governada pel PP.  Noves reunions amb responsables de la Generalitat del PP amb la petició que demanen a Madrid incloure la subestació del Golfo en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020. Al final, cap gestió de la Generalitat dels populars i el polígon industrial i sectors de la platja es quedare sense electricitat. 
 
 

 L'exalcalde, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, amb el director general d'Indústria i Energia del Govern del Botànic, Diego Maciá, per iniciar el projecte del Golfo (2016).
 
Més informació
 
L'electrificació del Golfo ha donat per a prou articles en premsa i ràdio. N'incloem uns quants, cap dels nostres, per major informació.

 https://www.levante-emv.com/safor/2021/06/30/tavernes-anuncia-les-obres-per-54476165.html

 https://www.levante-emv.com/safor/2021/09/24/empieza-electrificacion-golfo-tavernes-anos-57624015.html

https://saforguia.com/art/62135/tavernes-anuncia-el-inicio-de-la-obras-de-electrificacion-del-poligono-industrial-del-golfo

 https://cadenaser.com/emisora/2021/07/05/radio_gandia/1625477786_663327.html

 https://www.gandiaaldia.com/noticia/tavernes-antes-de-fin-de-ano-daran-luz-verde-a-electrificacion-del-poligono-del-golfo-18939

https://www.ondanaranjacope.com/noticias/id46383-la-electrificacion-permitira-terminar-el-poligono-del-golfo-de-tavernes-.html

 https://www.lasprovincias.es/safor/futuros-proyectos-electricidad-20190830003616-ntvo.html