L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 23 d’octubre del 2021

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament organitza quatre jornades gratuïtes de tinença responsable i socialització canina



L’Ajuntament a través de la Regidoria de Benestar Animal, ha programat quatre jornades gratuïtes de tinença responsable, comunicació i socialització canina, entre les quals una d’elles serà exclusivament per a cadells.
 
L’activitat estarà dirigida per un professional de l’empresa Ferrican, que ostenta la titulació d’Entrenador de Líders Canins i ha participat en el curs ‘El poder de la comunicació’.  La primera, per a gossos adults, es durà a terme el pròxim dissabte 30 d’octubre (9 hores) en el parc caní dels Sequers. Les inscripcions per a participar-hi es fan al telèfon 649 808 850, en horari de 10 a 14 hores, fins al dijous 28 d’octubre. 
 
La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha remarcat que “hem impulsat les jornades perquè darrere d'un gos equilibrat i feliç sempre hi ha un propietari responsable i que es preocupa pel benestar de la seua mascota. Incidir en la importància de complir les normes higièniques i la bona conducta del propietari són indispensables per a mantindre Tavernes neta”.
 
 
L’objectiu dels tallers de socialització canina és, per un costat, millorar el benestar dels gossos i la convivència entre les mascotes i els seus propietaris a través de l’aprenentatge de pautes de comportament, ja que una correcta socialització és imprescindible per a tindre una mascota equilibrada i amb bona conducta, i d’altre, conscienciar sobre les normes d’ús dels parcs canins i la importància de netejar les seues necessitats per a mantindre un poble net.

Es treballaran individualment i en grup dinàmiques de comunicació i socialització canina per a aconseguir en el gos una conducta adequada amb el seu entorn i amb diferents situacions del dia a dia. Durant els tallers es recordaran nocions bàsiques de tinença responsable com la recollida d’excrements, l'obligació de portar lligat a l'animal al carrer, vacunar-lo i identificar-lo degudament i la possibilitat de fer ús dels quatre parcs canins que té Tavernes perquè les mascotes s'exerciten i es relacionen entre elles.

Per a poder participar cal complir els requisits següents: un gos per propietari o propietària, cartilla de vacunació al dia, gos microxipat i desparasitat i estar censat en l’Ajuntament. La Policia Local col·laborarà en les jornades per a comprovar que les mascotes estiguen correctament microxipades i la informació estiga actualitzada.

El dia dels tallers cal dur el collar i la corretja del gos, un boç (si és un gos ppp o si és agressiu) i portar la cartilla de vacunació.