L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 3 d’octubre del 2021

L'alpinista Juan José Boscà Gandia escala el cim Xinantécatl de 4.680 metres d'altitud a Mèxic.


 L'alpinista valler Juan José Boscà Gandia, membre del Centre Excursionista de Tavernes, ha escalat el el cim de Xinantécatl, de 4.680 metres d'altitud, en ple Parc Nacional El Nevado  de Toluca.

El valler va atacar el cim a les poques hores d'arribar a Mèxic  i sense temps per aclimatar-se a l'altura, cosa que fa mes meritòria l'escalada. Aquesta muntanya és la quarta més alta de Mèxic i es tracta d'un gran volcà que va gaudir d'una última erupció fa uns  15.000 anys, amb la particularitat que va formar dos llacs a l'interior del cràter, el Llac del Sol i el Llac de la Lluna.

 

 El nom Xinantécatl significa "home nu" i no és casualitat que l'alpinista del CETV haja triat aquest cim per escalar, car ha dedicat l'ascenció a la  seua primera néta Michelle, a que li falten pocs dies per néixer i naixerà nua, sense res, però sempre amb un bell camí per davant ple d'aventures i reptes.

La nostra enhorabona a Juan José Boscá per aquest nou repte.