L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 7 d’octubre del 2021

Tavernes, amb altres 5 poblacions, s'implica en la protecció de la zona ZEC de la Serra de Corbera i de les Agulles,


La regidora de Medi Ambient de Tavernes, Mònica Palomares, va participar ahir en la reunió celebrada a l'Ajuntament d'Alzira per tal d'avançar en un projecte de defensa i potenciació dels valors mediambientals de la Serra de Corbera i de les Agulles. Conjuntament amb Tavernes, participen en el projecte els Ajuntament d'Alzira, Benifairó, Corbera, Favara i Llaurí.
 
"Intentarem unir esforços i recursos per fer una gestió responsable, sostenible i efectiva. Amb la coordinació i dinamització d'accions podem aconseguir reduir el nombre d'incendis forestals i millorar el nostre patrimoni natural i turístic" ha assenyalat la regidora vallera de Compromís en acabar la reunió.


Tavernes i Benifairó són les dos localitats de la Valldigna que tenen una part del seu terme municipal recorregut per la Muntanya de les Creus, el darrer contrafort de la serra de les Agulles, i que ara té un valor especial després que la Generalitat haja declarat el conjunt Serra de Corbera-Serra de les Agulles com a Zona Especial de Conservació (ZEC).
 
Els dos Ajuntaments de la Valldigna, així com la resta de poblacions implicades, com ací ja hem informat treballen en la idea bàsica de crear una entitat conjunta que gestione els recursos econòmics que es rebran de la Generalitat, i que plantege qüestions sobre la creació de tallafocs en prevenció d'incendis, la neteja dels camins, conservació i millora de senders i també organitzar activitats educatives i de conscienciació entre la població de la zona implicada. L'objectiu  general es protegir amb eficàcia aquesta ZEC, de gran valor medi ambiental, per la seua riquesa en flora i fauna, i que abraça una superfície superior a les 4.800 hectàrees. 
 
 

 

La serra de Corbera és una alineació muntanyosa situada entre la Ribera i la Valldigna, i que conjuntament amb la Serra de les Agulles, de la qual està separada pel pla de la Sangonera, forma una unitat dins del Sistema Ibèric.  Podem mencionar paratges emblemàtics, com la vall de la Murta, o el d'Aigües Vives, i serres com la Murta (350 m) o la serra del Cavall Bernat (587m) i també elevacions notables com la Mola (625 m), al terme de Favara, que és el cim més elevat, però cal destacar també Els Germanells (599 m) i la Muntanya de les Creus (539 m) a Tavernes. En el seu conjunt,  són serres de les comarques centrals valencianes molt emblemàtiques i molt visitades per excursionistes i amants dels senderisme.


 

 


.