L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 13 d’octubre del 2021

PLE OCTUBRE 2021: L'Ajuntament s'adhereix a la proposta de declaració del dia 25 d'octubre com a "Dia del Comerç Local"

El ple municipal, a instancia de Compromís, va donar suport a la declaració del dia 25 d’octubre com a “Dia del Comerç Local”. La proposta vol potenciar la importància que té el comerç local dins d’un model econòmic sostenible i inclusiu, per ser un element essencial per a la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats.

 El text subratlla com el comerç local és un sector clau en el desenvolupament de la societat valenciana pels efectes  econòmics,  mediambientals,  territorials  i  socials  que  van associats a la seua activitat, essent peça fonamental del teixit socioeconòmic valencià en jugar un paper important dins de l’economia real i en el model econòmic que necessitem. I tot això s’ha posat en evidència al llarg de la pandèmia, on ha posat  l’accent en  atendre les  necessitats  de  la població  que més ho  necessitava  i adaptant-se a  unes circumstàncies canviats i imprevisibles.

La declaració municipal recorda alguns avantatges del comerç local, com potenciar els canals de venda de proximitat, els de kilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa, amb la qual cosa generen experiències de compra més personalitzades i major capacitat per atendre les diferents necessitats de les poblacions locals.

 Així mateix, es reconeix el menor impacte mediambiental front a altres tipus de comerç en reduir els kilòmetres que recorren les mercaderies abans d’arribar als consumidors finals, i disminueix la petjada de carboni associada als canals de distribució. També és avantatjós el no  necessitar  transport  motoritzat, amb la reducció dels problemes de trànsit i congestió dels nuclis urbans, com passa a les ciutats més grans del nostre territori.

 Un altre avantatge és les diferents opcions de venda que permeten reduir el plàstic, els envasos no reutilitzables i en general, produeixen una menor generació de residus

 L’Ajuntament, per tant, s’adhereix a la proposta de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de donar el reconeixement al sector amb la creació del Dial del Comerç local el dia 25 d’octubre.