L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 22 d’octubre del 2021

Ha plogut bastant aquesta nit: A Tavernes s'han mesurat entre 52 i 83 litres, segons els punt del terme municipal

Les previsions que anunciarem ahir per ara s'han complit i aquesta passada matinada han arriba les pluges a Tavernes i la Valldigna, i ho han fet de manera generosa a Tavernes on segons AVAMET s'han arreplegat quantitats diverses segons el punt del terme, però bastant espectaculars. 

Així fins a les 7 del matí, el pluviometre d'AVAMET als Sequers havia mesurat 83 litres, al casc urbà 67 litres, en la zona de Cambro-Ull de Bou 58 litres i a la Goleta 52 litres. També ha plogut en altres zones de la Valldigna i a Benifairó s'han mesurat 46 litres en el Pator mentre Barx, normalment més plovedor, en aquesta ocasió ha mesurat només 10 litres. El vent ha bufat, com era previsible, del N-NE amb velocitats que han arribat als 27 km per hora. 

Avui s'espera un dia típic de la tardor i la presència d'un tàlveg d'aire fred en altura afectarà les temperatures, on s'esperen màximes de 22º C i mínimes sobre els 15º C, quan  ahir mesurarem 28º C màxima.

 
Previsió d'acumulat peninsular

En general, entre avui i dissabte, tindrem pluja que pot ser localment intensa en punts de la Safor i Marina Alta i pot anar acompanyada de tempestes en el litoral, on pot formar-se alguna màniga marina. De fet, si mirem les xifres de pluja en les dues comarques, han estat significatives a la Valldigna on més ha plogut de tot el País Valencià i de la Safor-Valldigna la passada nit, però també s'han registrat pluges entre els 60 i 70 litres  a Xeraco, Cullera, Favara i Gandia, cosa que ens diu que el nucli de pluges l'hem tingut a la nostra vertical. En altres comarques destaca Dénia on també han tingut una nit plovedora i s'han mesurat més de 50 litres, sempre segons les dades d'AVAMET.
 
Cal recordar que AEMET, l'agència estatal, ha activat l'avís taronja per precipitacions acumulades de 40 mm en una hora, des de les 00 hores d'avui divendres fina a les 20.00 hores de la vesprada en el litoral sud de València i litoral nord d'Alacant. 
 
 
 
 
 
Previsió d'acumulat en la nostra zona
 
Les prevision han marcat la zona on es poden donar els xàfecs més intensos, i localment poden ser molt intensos,  i es la compresa en la franja costanera entre Sueca i Teulada-Moraira, amb acumulats que potden ser de 100 -150 l/m² en alguns llocs.


Situació de la mar
 
 Atenció a la situació de la mar, i com podem veure en el mapa les nostres platges poden ser afectada per ones fins a 2'5 metres d'altura.

Millora la previsió per al cap de setmana, segons AEMET, encara que dissabte també hi haurà alguna tempesta en la meitat sud, però el cel tendirà a estar menys nuvolós a la vesprada, amb pujada lleugera de temperatura i tornarà a lluir el sol el diumenge.