L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 1 d’octubre del 2021

INFORMEM: Sanitat ha modificat alguna de les mesures Covid-19 que entraren en vigor el dimarts

 

La Conselleria de Sanitat ha modificat algunes de les mesures que van entrar en vigor dimarts passat i que estaran vigents fins al 9 d'octubre al País Valencià. Destaquen les puntualitzacions que el balls es permet "sense ús de la pista o similar" i l'obligació de deixar un seient lliure en cinemes, teatres o auditoris entre grup de persones no convivents.

Les modificacions s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i serveix per a matisar i aclarir conceptes sobre activitats d'oci i entreteniment, amb un apartat de mesures relatives a cinemes, cinemes d'estiu, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d'arts escèniques i circs.


Mesures modificades


-    Cinemes, teatres i auditoris: es permet el consum de menjar i beguda en sala. S'ha de deixar lliure un seient en la mateixa fila entre persones o grup de persones no convivents. L'aforament es permet al 100% amb aqueixes matisacions.

-    Oci nocturn: la nova ordre indica que s'ha d'assegurar el manteniment de la distància de seguretat per al consum de begudes i aliments. Es manté l'obligació de portar màscara quan no s'estiga consumint.

-    El ball: està permés  però sense la pista de ball o similar, mentre es manté l'obligació de la màscara i de guardar la distància de seguretat.

-    Celebracions i esdeveniments: La nova resolució indica que a més de complir amb l'horari de la restauració i l'hostaleria, estan obligats a respectar les mateixes condicions incloses les relatives al ball.

-    Aforament en esdeveniments esportius: Incorporació de les mesures adoptades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut : aforament al 80% en espais tancats i al 100% en oberts. Es manté l'obligatorietat de la màscara durant la permanència en l'esdeveniment, inclosa l'àrea de lavabos, així com en els moments d'entrada i eixida.