L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 22 d’octubre del 2021

Són 178 litres de pluja els que tenim acumulats a Tavernes, la segona màxima del País Valencià (Actualització de les 15 hores)



El tàlveg  d'aire fred que travessa el nostre territori ha format al llarg del matí un nucli fort de pluges sobre la Safor-Valldigna, i majorment centrat sobre Tavernes i Cullera que són per ara, a les 15 hores de la vesprada quan actualitzem, els punts del País Valencià que més pluja ha arreplegat: 178 i 192 litres respectivament.
 
Com hem pogut comprovar al llarg del matí, els xàfecs han estat molt irregulars amb moment on plovia a bots i barrals i altres pràcticament sense pluges. Com sol passar en situacions així, tots els punts del terme municipal no reben la mateixa quantitat de pluja, cosa que podeu comprovar  consultant el quadre següent on, a més de Tavernes, hi ha les dades de Benifairó i Barx, únic punt de la Valldigna on plovia a les 15 hores. AVAMET no ha ofert dades de Simat i tampoc apareixen actualitzades les de la Goleta.
 
 
 
A observar també la caiguda de les temperatures màximes, molt lluny dels 28ºC que mesurarem ahir.
 
Recordem que l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) té activada fins a la mitjanit l'alerta taronja i groga, segons els punts, per fortes pluges que s'esperen sobre tot fins a les 8 de la vesprada-nit i que poden anar acompanyades de tempestes. El vent bufara del nord-est tot i que ho farà amb caràcter moderat. 
 
 May be an image of road

Les fortes pluges han obligat a tallar alguns camins i carrers del terme. Els indiquem.

⛔ Camins i carrers tallats:

Avinguda de la Marina
Camí l'Ombria
Camí la Dula
Camí del Vadell
Camí Assut
Entrada polígon Teularet
Camí Gandia
Entrada de Pitera
 
⚠️ Al camí Real i al camí Marenys es pot transitar però extremant les precaucions.
 
🏞 El nivell del riu Vaca s'està controlant amb l'obertura de les comportes.
 
🚨 A hores d'ara continua activa durant tot el dia la preemergència taronja per risc de pluges, per tant, aconsellem evitar la circulació si no és per extrema necessitat.
 
🚔🚧 Tant els cossos de seguretat com el personal de la Brigada Municipal i Agrària es troben en alerta i recorrent el terme municipal per a actuar davant qualsevol inconvenient.
 
📲 Recomanem seguir els avisos meteorològics dels canals oficials del 112 Comunitat Valenciana o l'Ajuntament, des d'on s'informarà de qualsevol novetat.
 
El nostre agraïment a AVAMET per la gran tasca informativa que realitza