L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 15 d’octubre del 2021

PLE OCTUBRE 2021: I l'alcalde ho va repetir, per enesima vegada: "Els fanals estan modificats i la zona de Blasco Ibàñez és accessible"


 

"Els fanals estan modificats i tota la zona es accessible" va dir l'alcalde Sergi Gonzàlez com a resposta el passat ple una pregunta del PP que ho qüestionava en el tram del carrer Blasco Ibàñez reurbanitzat  fa més de tres mesos. L'alcalde ja no va dir res més, no va explicar res més... Per a què havia de dir mes després d'haver estat aquest assumpte tractat i massa debatut en els plens de maig i juny? I més que res, per ser un tema solucionat des de finals de juny, encara que alguns no s'assabenten.

 Els veïns de la platja que hi viuen, la gent que al llarg dels dies van transitar pel lloc o els vallers/es que caminaven/corrien i travessaven la zona, etc. van vore els treballs a finals de juny dels operaris de l'empresa urbanitzadora per desplaçar els fanals uns centímetres, una   distància entre 3 i 7 centímetres, segons quin fanal. 

Finals de juny: treballs de desplaçament d'uns pocs centímetres alguns dels fanals
 

L'alcalde ho va dir en el ple, tota la zona és accessible i les voreres ho han estat sempre. Per damunt d'interpretacions interessades i manipuladors del veïnat i ciutadania. No sabem a que venen ara els dubtes amb preguntes que no van enlloc.

Els plens municipal van explicar i resoldre tots els dubtes: El Decret 65/2019 del Consell diu ben clar en l’Annex III que en els espais urbans consolidats les voreres es consideren accessibles quan tenen més  de 1’20 metres d'amplada. No ens entra en el pensament que ningú negue que el carrer Blasco Ibáñez és un espai urbà consolidat, i ben consolidat després de vora 50 anys de la construcció. 

 

"Els fanals estan modificats i tota la zona es accessible": Sergi Gonzàlez

 

Sempre, inclús abans del menut desplaçament d'alguns fanals de finals de juny, les voreres sempre van ser accessibles: no hi havia cap fanal amb una amplada menor de 1'40 metres de vorera i això supera els 1'20 metres en zones consolidades. I això no ho diguem nosaltres, ho diu el Decret i ho van dir els informes tècnics que es van llegir i explicar en els plens abans de l'estiu.

 

La normativa legal es pot buscar en google i llegir-se-la (Dalt hi ha un quadre explicatiu). Si hi ha interés. En aquelles sessions plenàries municipals abans de l'estiu va quedar confirmat també que el PP no havia consultat ni preguntat els tècnics municipals.

Ara, tres mesos després, no s'explica a que venia eixa pregunta  en el ple. Ells sabran... Una vegada més es comprova que no els interessen les explicacions del govern en el ple ni el que diuen els tècnics municipals i això potser perquè el seu objectiu i finalitat siga un altre, com es veu en tantes preguntes en negatiu, ple darrere ple, on només es vol deixar en evidència el govern municipal, encara que siga en assumptes com aquest ja aclarits, explicats, reexplicats... en els plens municipals, i amb informes tècnics dels arquitectes municipals.

Això sí, pels plens i les comissions corresponents es cobren dietes i indemnitzacions. Per a fer què de bo per al poble?