L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 7 d’octubre del 2021

PLE OCTUBRE 2021: Declaració Institucional sobre la igualtat i drets del col·lectiu LGTBI


Els grups polítics de l’Ajuntament de Tavernes van aprovar una Declaració Institucional proposada pel PSOE, on es ratifica el compromís amb la igualtat i la diversitat, els drets de les persones LGTBI i l'eradicació de qualsevol tipus de violència cap a aquest col·lectiu. Aquesta declaració institucional s’adopta amb motiu de l’augment de les agressions contra aquest col·lectiu, sempre lligades a discurs d’odi.

El consistori considera que la LGTBIfobia i els discursos que l’encoratgen són una ofensa a la qualitat democràtica en afectar negativament als estàndards de llibertat de l'estat, mentre fa una aposta per visibilitzar les campanyes de sensibilització, informació i formació, sobre la realitat de les persones pertanyents a aquest col·lectiu.

La declaració denuncia com les  agressions LGTBIfòbiques no deixen d'augmentar  al territori espanyol i les dades del Ministeri de l'Interior assenyalen que els delictes d'odi denunciats han augmentat de 1.172 a l'any 2013 als 1706 en el 2019. Les dades dels Observatoris Contra l'Homofòbia a Madrid o Catalunya confirmen l’augment del nombre d'incidents en aquest sentit,  i tot indica que es tracta d' una constant en tota la nostra geografia, sense excepció.

El text recorda les vexacions, agressions i presó, amb pena de mort en alguns països, que pateixen les  persones LGTBI i es remarca que a Espanya, com a país democràtic, els discursos de odi, i en especial les agressions al col·lectiu, no poden tenir cabuda.

La declaració institucional de l'Ajuntament remarca que cal fer visible el suport públic i institucional al col·lectiu, reconéixer-los els drets com a ciutadans i ciutadanes, denunciar les agressions i posar en marxa totes les eines normatives necessàries per a combatre-les.