L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 1 d’octubre del 2021

Compromís ha demanat al govern de Sánchez un segon accés, directe des de l'estació a la platja



RENFE invertirà 4’4 milions en les obres de millora de l’estació de Tavernes, però el projecte no contempla  executar una petició del govern municipal de Compromís que, en distintes ocasions en les passades legislatures, va demanar un accés directe a la platja. Una pregunta en eixe sentit que el senador Carles Mulet ha efectuat al govern de l'Estat no ha estat resposta, motiu pel qual Mulet ha confirmat que la tornarà a presentar.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, que ha estat present tots aquests anys en les reunions celebrades amb ADIF ens ha confirmat que és una petició que es va realitzar sempre, tot i que el projecte final de l’estació no ho ha contemplat i per tant no està previst l’execució, d'ací que s'haja demanat per pregunta al Senat. Cal recordar que el projecte el redacta, publicita i adjudica RENFE-Adif.

 

Febrer 2017: Visita a l'estació prèvia a la reunió amb Adif

Compromís, a través del senador Carles Mulet, va elevar un escrit al Govern de Sánchez on demanava estudiar la possibilitat de dotar a l’estació vallera d’un accés directe des de la platja, tot recordant que està a meitat camí entre el nucli urbà i el nucli de la platja i només té un accés cap al poble. Mulet indicava que, amb un únic accés, se li dóna l’esquena a la urbanització costanera i aquest accés des de la platja vertebraria millor el territori i acostaria el tren a més usuaris. El senador recordava al govern de l’Estat la predisposició de l’Ajuntament a cedir espais municipals per facilitar eixe accés.

Accés a l'estació

 La resposta del govern de Sánchez ha estat totalment decebedora per a Compromís,  perquè no contesta la qüestió que se li pregunta, i es dedica simplement a enumerar actuacions que es contemplen en el projecte, tals com el pas inferior, la reforma integral de l’edifici de viatgers, adequació d’andanes i millores en l’exterior i en l’aparcament. Fins i tot el seu escrit, del 28 de setembre, sobre les obres de l'estació indica que “está previsto que se inicien próximamente” quan ja fa uns mesos que han començat.

El senador Carles Mulet, de Compromís tornarà a presentar la pregunta-demanda en considerar que la resposta del govern de l’Estat no s’adiu gens a la qüestió plantejada i es tornara a reclamar l’eixida a la platja.