L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimecres, 27 d’octubre del 2021

Les obres del tram en el terme de Tavernes del Camí Natural (Via Verda) Carcaixent-Tavernes ja han començat

 
 
 
Les obres del tram del Camí Natural (la Via Verda) de l'antic trenet Carcaixent-Dénia, dins del nucli urbà de Tavernes, s'han iniciat amb els treballs  en el camí la Dula i que tenen com a objectiu construir un mur de contenció per elevar el mur de defensa i poden connectar la via ciclo-peatonal des dels Sequers fins el Teularet. Per tant, el camí la Dula estarà tallat uns dies en el punt on connecta amb la CV-50 (vore fotos del punt)
 
L'empresa Tragsa executa aquestes obres que financia el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, circumstància que representa un bon benefici per a la nostra ciutat, tant en serveis, com infraestructures i, damunt sense cap cost al municipi. Eixa realitat és el fruit d'anys de gestions, peticions i constància en aquest tema del govern municipal de Compromís, el qual va iniciar gestions i tràmits en la passada legislatura que s'han acabat en l'actual.
 
¡¡¡ I pensar que després, hem de llegir en xarxes o escoltar en plens que el govern de Tavernes ni gestiona ni fa res de res.!!!
 
 
Unes obres que ja han començat i on cal destacar-hi el paper que ha tingut el regidor responsable d'Urbanisme, Josep Llàcer, fins aconseguir que siga el ministeri que pague l'execució del Camí Natural en el terme de Tavernes, cosa que suposa un bon estalvi per a les arques municipals. Al respecte, el regidor de Compromís s'ha mostrat satisfet i considera que tindrà un impacte positiu per a Tavernes quan a mobilitat i turisme sostenible.
 
A més d'aquestes obres, també s'estan efectuant altres de de preparació en el tram del Camí del Pla. No hem d'oblidar que aquest Camí Natural s'iniciarà en el nostre terme en la ratlla de Benifairó, continuarà pel Camí del Pla, fins arribar a la zona del Vergeret pel pont del Vaca, on enllaçarà amb l'execució del projecte de mur de defensa del riu Vaca, junt a l'avinguda de les Corts Valencianes (costat del riu) on es contempla una via de vianants que s'integrarà en el Camí Natural. 
 
  
Després de l'Avinguda de Corts Valencianes, la via verda continuara per Marjaletes, Camí la Dula, fins a buscar el camí de darrere del Teularet, on ja seguirà per la via de vianants que hi ha entre l'ullal i la rotonda de l'estació, per continuar fins la platja pel carril-bici existent.
 
L’ens estatal serà l’encarregat d’executar tots els treballs del projecte de rehabilitació del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia com a camí d’esbargiment en el nostre terme municipal, mentre que l’Ajuntament assumirà el manteniment de les obres i la gestió de les noves infraestructures.
 
 
 
 
El projecte de Cami Natural (també dit Via Verda) suposa la creació d’una via ciclopedestre que unirà Carcaixent i la Ribera Alta amb Tavernes i la seua platja a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria del trenet Carcaixent-Dénia, un projecte que contribuirà al desenvolupament sostenible del medi rural i a acostar el medi natural a la població. 
 
Per fer realitat aquest projecte,  Tavernes ha cedit els terrenys del camí del Pla, camí de la Cadira, carrer de l'Escorxador, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de Marjaletes, Passeig dels Sequers, camí de la Dula, camí del Portitxol, la parcel·la Q viales, un tram de la CV-603 i Camí de la Mar, que una vegada finalitze el projecte seran d’ús eco-recreatiu.