L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.611
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:15.096

dissabte, 16 d’octubre del 2021

Acte de presentació del llibre "MusiEscola" ahir en la Casa de la Cultura. Vídeo "El vell Montgo" de la Coral Marinyén



La Casa de la Cultura va acollir ahir la presentació del llibre "MusiEscola", un  llibre que descriu els inicis i el procés de construcció i consolidació del projecte del mateix nom, artístic i col·laboratiu que naix a les aules de música de col·legis d'Educació Primària.

Els parlaments del professorat dels centres vallers que hi intervingueren  en l'acte explicaren el projecte, que enguany arriba a la setena edició, i que va començar a Tavernes i va anar-s escampant-se i, encara que iniciat pel professorat de música dels centres, l'objectiu no és treballar només la música sinó que el xiquet participe paral·lelament en un conjunt d'activitats complementàries de caràcter social, humanitari, igualitari...

 

 

Així, al llarg dels darrers anys s'ha celebrat una trobada anual on es cerca que els xiquets i xiquetes convisquen  de manera que la música siga el nexe d’unio i forme part de la seua formació básicai i eixos trobades han treballat el lema de cada any, cas per exemple de "La música i les emocions", "El circ i la inclusió", "La mediterrània en clau de dona", com es pot vore en els cartells que penjaven del pis superior de la Casa de la Cultura i on hi havia encara el d'enguany, la setena edició, que tindrà com a lema: Arrels i diversitat.

 

L'ampli ressò que ha tingut MusiEscola ha fet que el que va ser aquella primera trobada a Tavernes, ara mateix siguen tres trobades, una per cada comarca de la Safor Valldigna, la Ribera i l'Horta Sud. Enguany també serà Tavernes la seu de la trobada de la Safor-Valldigna el pròxim mes de maig.

 

 

El llibre "MusiEscola" va ser el gran protagonista del acte per ser una eina que recopila i explica tot el mon d'aquesta iniciativa i és una eina per al docent, els pares, o qualsevol persona implicada en l'educació que hi trobarà un recull d’experiències, reflexions, activitats i productes artístics que denoten l’entusiasme i la voluntat transformadora del professorat d’Educació Musical valencià. Tot per un objectiu concret: que el procés d’ensenyament-aprenentatge siga més actiu, creatiu i col·laboratiu.

 

Durant l'acte es va fer un reconeixement al mestre jubilat del CEIP Alfàndec, Vicent Benavent, un dels promotors de MusiEscola a Tavernes. 

Una projecció de videos de les trobades, molts d'ells de la trobada a Tavernes com a pionera, donaren testimoni exacte del que és a hores d'ara un projecte engrescador i que ha vist al País Valencià la participació directa de més de 12.000 alumnes, i al voltant de 50.000 més han gaudit de les seues propostes i activitats.  També es va esment del conjunt de seminaris que al llarg de l'any es duen a cap amb col·laboració del Cefire dins dels plans de formació del professorat on participen persones externes expertes. 

La coral Marinyén va participar en l'acte amb la interpretació de diverses cançons: "Senzenina" popular africana; "L'amo de son carabassa", popular de Menorca; "El vell Montgo" i el "Siyahamba" popular africana, on la coral va canviar la lletra per incloure el lema d'enguany "MusiEscola és diversitat".  Tot seguit hi ha la interpretació "El vell Montgó" un homenatge a Paco Muñoz, autor de moltes cançons infantils i difusor de les cançons tradicionals infantils valencianes.