L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 19 d’octubre del 2021

Comença la substitució de les comportes del canal de defensa

 
Els treballs de reposició de les comportes del canal de defensa entre Tavernes i Cullera es van iniciar ahir amb la neteja d'una part de l'arena acumulada i la mesura final exacta de l'amplada existent en cada comporta amb l'objectiu de col·locar les guies dins de les quals es mou la comporta. 
 
Per a col·locar les noves comportes s'haurà de retirar completament l'arena que, acumulada en la zona, servia de protecció en barrar el pas de l'aigua de mar dins del canal en cas de temporal o Dana, però també impedia l'eixida d'aigua de les terres cap a la mar. La fotografia següent, abans de l'inici de les obres, ens informa d'aquesta circumstància. 

La inversió municipal, tal com informàrem en el seu moment, és de 50.000 euros i es contempla dins dels 2'1 milions per a inversions aprovades per Compromís, PSOE i Esquerra a càrrec del romanent de tresoreria del pressupost del 2021.

 

 La informació facilitada pel regidor d'Agricultura, Emili Enguix, de Compromís recordava com les comportes, les guies i tot el mecanisme de pujada-baixada de les mateixes van ser retirades pel seu mal estat, cosa que les deixava pràcticament en desús, per a la qual cosa el govern municipal va procedir a la seua substitució, comportes i mecanismes, per unes altres de noves. 

Estat de les comportes que obligava a la substitució

El regidor de Compromís ens confirmava que s'està procedint a acabar la galvanització de les fulles de les comportes, i confia que al final de setmana ja es vora més avançada l'obra.