L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 20 d’octubre del 2021

Dia Mundial del Càncer de Mama: Bona resposta a la conferència explicativa promoguda per la Regidoria de Sanitat

 
 
La xerrada sobre el càncer de mama organitzada ahir per la vesprada en la Casa de la Cultura per la regidoria de Sanitat, que dirigeix Mònica Palomares, va tindre una magnifica acollida. L'objectiu era commemorar el dia que en el Món es dedica a conscienciar i a informar sobre aquest càncer, així com  donar visibilitat a la lluita de moltes dones contra la malaltia.
 
 
Angeles Ferrero, coordinadora d'infermeria; Rosana Espinosa, Lorena Hernández i Maria Miret, metgesses  i Beatriz Grau, infermera, i totes elles professionals del nostre Centre de Salut exposaren el tema que va tindre com a testimoni colpidor l'explicació d'un conjunt de dones, valentes i lluitadors, les quals han patit la malaltia i el seu exemple era una ajuda per afrontar-la amb esperança. 
 
 I com recordatori, la importància de l'autoexploració per a aconseguir un diagnostic precoç que ajude a iniciar ràpidament el millor tractament per poder vencer la malaltia, així com acudir al metge davant de qualsevol sospita.

 

Perquè és la por, el desconeixement, qui fa que moltes dones no participen en les campanyes preventives contra el càncer de mama, tot i que s'esta veient és una gran ajuda per un diagnostic precoç, més si pensem que les estadístiques indique que una de cada vuit dones patira la malaltia en algun moment de la seua vida.

Ahir, 19 d'octubre, era el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, el segon tipus de càncer més freqüent a la societat espanyola, per darrere del de colon, el primer, i per davant del de prostata, el tercer.

 

Cal saber que actualment són 138.390 persones les que es veuen afectades per càncer, majorment dones entre 35 i 80 anys,  i que en l'estat espanyol el 2020 es varen diagnosticar prop de 35.000 casos nous de càncer de mama,  un 30%. dels càncers diagnosticats en la dona. 

Cal també que un diagnostic precoç ajuda a vèncer la malaltia, a més de ser una gran ajuda per a tractar amb èxit els efectes secundaris que puga tindre. 

 

Com diu el lema de la campanya "Toca't" perquè la prevenció és vital.