L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 26 d’abril del 2021

Tavernes implanta nova tecnologia per a reduir les pèrdues d'aigua en la xarxa de la ciutat i platja


"Tavernes és un dels primers municipis de l’Estat que fa ús de la ferramenta innovadora Dinapsis for Water Network, basada en la gestió intel·ligent de la demanda de l’aigua, amb la qual cosa es millora l'eficiència de la xarxa d'aigua potable a través de la digitalització i la gestió intel·ligent de la demanda dels usuaris" ha manifestat l'alcalde Sergi González, en donar a conéixer aquesta novetat.

La nova tecnologia desenvolupada per la concessionària vallera Hidraqua busca reduir les pèrdues d’aigua mitjançant el control de la pressió i la sectorització dinàmica de la xarxa. L'empresa gestiona la demanda dividint el municipi en diferents zones d’actuació amb l’objectiu d’optimitzar el manteniment i adequar els cabals subministrats a cada zona en funció de la demanda habitual. Això permet disposar de més control sobre la xarxa, cosa que es tradueix en una millora de l’eficiència del servei.
 

Aquesta nova tecnologia ja està en funcionament en la zona nord de la platja de Tavernes, on s'han instal·lat dos comptadors en l’entrada de la xarxa i una vàlvula que permet el control remot. La informació s’envia a una aplicació digital des d’on es controla i s’estudia l’evolució dels sectors hidràulics de Tavernes. Tota aquesta nova tecnologia, serà progressivament instal·lada per Hidraqua a la resta del municipi.

Dinapsis for Water Network ofereix la possibilitat d’adequar els cabals d'aigua servida per zones i també ajustar-los a determinades franges horàries per a tindre un millor control de la xarxa i reduir les pèrdues d’aigua com, per exemple, de banda de nit, quan la demanda descendeix.
 
La nova tecnologia s’aconsegueix contrastar/comparar la quantitat d’aigua que entra en la zona amb la lectura que ofereixen els comptadors de les vivendes, amb la qual cosa es facilita calcular les pèrdues d’aigua en cada sector i actuar ràpidament per a reparar possibles fuïtes.