L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 7 d’abril del 2021

Presentació del programa "El repte del reciclatge" del Consorci Ribera-Valldigna



L'edifici del complex de valorització de residus del Consorci Ribera-Valldigna a la localitat de Guadassuar ha acollit la presentació de la  campanya "El repte del reciclatge" en la qual ha estat present la regidora responsable de Medi Ambient, Mònica Palomares, de Compromís. 
 

La campanya "El repte del reciclatge" està promoguda per Ecoembes i la Generalitat Valenciana, i a Tavernes comencen demà les diferents activitats plantejades com una competició de reciclatge entre municipis. La iniciativa, en què també col·laboren la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera-Valldigna, premiarà la població que aconseguisca reciclar "Més. Millor. Sempre" els envasos de plàstic i de llanda en el contenidor groc.
 
 Es tracta, per tant, d’una acció de conscienciació i informació ciutadana amb l’objectiu d’oferir una nova vida als envasos que es dipositen en els contenidors grocs (plàstics, pots de llanda, etc.) i blaus (paper i cartó).
 
 
 

La iniciativa comença demà dijous a Tavernes i la "Furgoneta del reciclatge" s’instal·larà en el passeig del País Valencià, punt on es duran a terme diferents activitats amb els veïns , que també podran assistir al llarg del matí a les diferents xerrades oferides a la Casa de la Cultura amb la finalitat d’incentivar el reciclatge i resoldre dubtes sobre el procés i la separació correcta de residus. Al mateix temps, també es faran xarrades informatives en la Casa de la Cultura.

La campanya premiarà amb 6.000 euros la població que aconseguisca reciclar més envasos de plàstic i de llanda en el contenidor groc durant els següents mesos. En cas que Tavernes siga la guanyadora, la donació anirà destinada a l'Associacio Animalista de Tavernes, a l'AE Ombria i AE Valldigna.