L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 1 d’abril del 2021

El CIMM ens ofereix dissabte 3 d'abril un concert del conjunt vocal femení "Egeria"

 

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna obri les seues portes a un dels seus concerts més anhelats, el del jove quintet Egeria, que oferirà el dissabte 3 d'abril a partir de les 19'30 hores un concert en el monestir de Santa Maria a Simat.

"Egeria" és un conjunt vocal femení que pren el seu nom de l'aventurera gallega que en el segle IV va emprendre un periple als Llocs Sants, deixant tal gesta per escrit, convertint-se en el primer llibre de viatges de la història. Inspirades per l'essència inquieta d'aquesta apassionant dona, el quintet planteja tots els seus programes de concert com a quaderns de viatge, en els quals posen en relleu el paisatge sonor de l'Europa medieval. 

El treball d'Egeria es proposa demostrar al públic que aquesta música està més viva que mai. El seu plantejament fresc i pròxim li ha valgut el prestigiós reconeixement de Millor Grup de Música Medieval de l'Associació (GEMA), així com la seua participació en el International Young Artist’s Presentation a Anvers. 

Programa Iacobus Yspanias

El dissabte 3 d'abril podrem gaudir en el CIMM en directe, amb el programa "Iacobus Yspanias" com a homenatge a un dels fenòmens més rellevants de l'Edat mitjana: la peregrinació. Aquest viatge ens proposa tres rutes diferents: la Via Francígena, que partia de Canterbury amb destinació Roma, i, com no podia ser d'una altra manera, el camí de Sant Jaume en tota la seua extensió, des de París fins a Compostel·la, protagonista indiscutible del concert.

El programa està compost d'una amalgama de manuscrits de diferents procedències, com a mostra simptomàtica del cresol de cultures i nacionalitats que confluïen en els camins. Trobarem repertoris d'origen francés, italià, anglés i peninsular, amb el Còdex Calixtino com a eix vertebrador de la vetlada, convergint d'aquesta manera tota una miscel·lània d'estils i sonoritats que ens ajudaran a evocar el paisatge sonor d'aquests itineraris que, sens dubte, van acabar per consagrar l'Europa que avui coneixem.

 


Retransmissió en directe del concert a través de Facebook

El telèfon de reserva  és el 962 812 535. L'accés és gratuït prèvia reserva. Igualment, donada la reducció de l'aforament, s'ha previst emetre en directe a través del Facebook del Centre Internacional de Música Medieval el concert íntegrament, per a això es pot accedir a les 19.30 hores al perfil oficial en aquesta xarxa social, disponible en l'enllaç: https://www.facebook.com/cimmvalldigna.


Us oferim uns enllaços per tal que podeu ja gaudir i fer-vos una idea del que serà el concert del dissabte

https://www.youtube.com/watch?v=WuvdN1zBPKQ

https://www.youtube.com/watch?v=EFzwPy8Kn-c