L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 22 d’abril del 2021

La regidoria de Medi Ambient comença la senyalització dels senders i paratges de l'Ombria


La Regidoria de Medi Ambient, que dirigeix Mònica Palomares, ha instal·lat avui un cartell informatiu dels senders de la muntanya de l'Ombria, al costat del pont del riu Vaca, el punt d'eixida d'aquestes vies tradicionals tan seguides pels excursionistes visitants i vallers que recorren les nostres muntanyes a la recerca del gaudi de la natura i dels nostres paisatges, a més d'informar d'un accés tant interessant com és el del jaciment de Bolomor.
 
 
 
La senda que apareix informada en el cartell es el PR-CV 51, variant V1, que uneix les tres localitats de la  Valldigna del pla (Simat, Benifairo i Tavernes) i ens porta fins el monestir de Santa Maria de Valldigna. La variant V1,  es troba a la muntanya de l'Ombria i  passa per llocs emblemàtics com són el Pla de les Foietes, la Cisterna, el castell de Marinyén i el Clot de La Font, amb un accés per tres punts: senda de les Foietes,  senda de la Cadira i senda del castell de Marinyén. 
 
 
 
La regidora Mònica Palomares ha remarcat que "l'objectiu es potenciar i informar sobre el medi ambient i natural de Tavernes i la Valldigna, els camins tradicionals i altres trets interessants de la nostra Ombria", i s'ha pensat de manera que l'excursionista trobarà en el cartell informació de telèfons d'interés, normes de comportament i respecte envers el medi ambient per part dels senderistes i fotografies de llocs com el Moli Vell, poblat del Ràfol, moleta del Ràfol  i altres de la de flora autòctona com el ginebre, romer, pebrella, arborcer.
 

 

El panell informatiu que avui s'ha instal·lat forma part del conjunt que com a senyalització, l'Ajuntament de Tavernes a traves de la regidoria de Medi Ambient instal·lara en diversos punts de la muntanya de l'Ombria. La regidora, en nom de l'Ajuntament, ha volgut agrair la col·laboració del Centre Excursionista de Tavernes i del Grup de Muntanya Valldigna.