L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 21.189

dissabte, 3 d’abril de 2021

Concert del grup vocal femení "Egeria" al monestir de Santa Maria de Valldigna aquesta vesprada a les 19'30 hores

 

El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna ofereix avui un concert del quintet Egeria, a partir de les 19'30 hores, i que donada la reducció de l'aforament i la bona critica i interés que ofereix l'espectacle, està previst emetre'l en directe a través del Facebook del Centre Internacional de Música Medieval el concert íntegrament. Cal per tant accedir a partir de les 19.30 hores al perfil oficial en aquesta xarxa social, disponible en l'enllaç: https://www.facebook.com/cimmvalldigna.

"Egeria" és un conjunt vocal femení que pren el seu nom de l'aventurera gallega que en el segle IV va emprendre un periple als Llocs Sants, deixant tal gesta per escrit, convertint-se en el primer llibre de viatges de la història. Inspirades per l'essència inquieta d'aquesta apassionant dona, el quintet planteja tots els seus programes de concert com a quaderns de viatge, en els quals posen en relleu el paisatge sonor de l'Europa medieval. El programa que ofereix avui dissabte es titula "Iacobus Yspanias" i és un homenatge a un dels fenòmens més rellevants de l'Edat mitjana: la peregrinació. Aquest viatge ens proposa tres rutes diferents: la Via Francígena, que partia de Canterbury amb destinació Roma, i, com no podia ser d'una altra manera, el camí de Sant Jaume en tota la seua extensió, des de París fins a Compostel·la, protagonista indiscutible del concert.

El programa està compost d'una amalgama de manuscrits de diferents procedències, com a mostra simptomàtica del cresol de cultures i nacionalitats que confluïen en els camins. Trobarem repertoris d'origen francés, italià, anglés i peninsular, amb el Còdex Calixtino com a eix vertebrador de la vetlada, convergint d'aquesta manera tota una miscel·lània d'estils i sonoritats que ens ajudaran a evocar el paisatge sonor d'aquests itineraris que, sens dubte, van acabar per consagrar l'Europa que avui coneixem.

 


Cap comentari: