L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 8 d’abril del 2021

"El repte del reciclatge" ja està en marxa!!! Tavernes ha acollit la primera jornada

 
 
"El repte del reciclatge", la campanya que naix com una competició entre municipis del Consorci per tal d’incrementar l’ús del contenidor groc ja està en marxa i s'ha iniciat avui al nostre municipi. Són molts els veïns i veïnes que  han rebut informació sobre el procés de reciclatge i la importància de reutilitzar per a cuidar el medi ambient a través de les xerrades organitzades a la Casa de la Cultura com a través del punt informatiu que s'ha muntat en el Passeig del País Valencià amb la finalitat d’incentivar el reciclatge i resoldre dubtes sobre el procés i la separació correcta de residus. 
 
 
 
La campanya està promoguda per la Generalitat i Ecoembes, i col·laboren la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera-Valldigna. El "Repte del reciclatge" naix com una competició entre municipis del Consorci per tal d’incrementar l’ús del contenidor groc. Durant els dos mesos següents a la iniciativa, maig i juny, es compararan les aportacions al contenidor amb les mateixes dades de l’any 2020, i guanyarà el poble on més haja crescut el reciclatge de plàstic. 
 
 
 
S’ha establert un premi de 6.000 euros per al municipi guanyador que aconseguisca reciclar més envasos de plàstic i de llanda en el contenidor groc i, en cas que siga Tavernes, es destinaran a l’Associació Animalista de Tavernes de la Valldigna, l’Agrupament Escolta Valldigna i l’Agrupament Escolta l’Ombria.
 
 

 L'alcalde, Sergi González, ha manifestat que "aquesta iniciativa ens ajuda a prendre consciència de la importància de reciclar per a protegir el nostre entorn i poder viure en un món més sostenible", mentre que per la seua banda la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, de Compromís, ha assenyalat que "l'objectiu de la campanya és incrementar l'ús del contenidor groc i fomentar la reutilització per a evitar que el plàstic tinga un sol ús. Si reciclem diàriament, a més de cuidar el medi ambient, podrem destinar el premi a tres associacions locals".
 
 
En 2019 es van reciclar més de 1,5 milions de tones d’envasos de plàstic, pots de llanda, envasos de cartó i paper en tot el territori nacional. Gràcies a esta quantitat de reciclatge, es van obtenir beneficis ambientals com ara evitar l’emissió de 1,67 milions de tones de CO2 a l’atmosfera, estalviar 6,36 milions de MWh i 20,74 milions de metres cúbics.