L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 8 d’abril del 2021

L’alumnat dels centres vallers de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat participen en la Fira Orienta’t



Els centres educatius San José Patronato, Sant Josep HHDC, IES Jaume II el Just i l’IES la Valldigna han acollit la Fira Orienta’t, unes jornades d‘orientació formativa impulsades per la Regidoria d’Educació que dirigeix Anna Bellver, de Compromís, perquè l’alumnat de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat coneguen  tota l’oferta formativa d’etapes educatives superiors i les possibilitats que ofereix el mercat laboral.


Mitjançant xarrades impartides per l’equip d’orientadors, dinàmiques de grup i l’ús de les noves tecnologies, l’alumnat desenvolupa habilitats d’autoconeixement i descobreix les seues capacitats, valors, motivacions i interessos. A més, reben informació detallada sobre les diferents opcions educatives i professionals relacionades amb l’etapa en què es troben i es familiaritzen amb el món laboral.
 
 
També es realitza una orientació individualitzada per a abordar les necessitats, inquietuds i dubtes que tenen els i les estudiants.

L’objectiu del projecte és donar suport en la labor orientativa dels centres educatius, des d’un punt de vista basat en la metodologia de l’educació no formal i duent a terme activitats que faciliten la presa de decisions de l’alumnat, sempre en col·laboració amb els col·legis, instituts i els seus orientadors.
 
 
La regidora d’Educació, Anna Bellver, ha assenyalat que aquesta activitat “reforça el treball en equip, l’autoconeixement i dota l’alumnat de recursos que de segur l’ajudarà a prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional”.
 
 Per segon any consecutiu, l’alumnat valler ha pogut participar en la Fira Orienta’t. Degut a la situació sanitària, les diferents activitats s’han fet als mateixos centres educatius i seguint les recomanacions sanitàries i els protocols establerts per als centres.