L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 8 d’abril del 2021

Avui s'inicia a Tavernes "El repte del reciclatge", campanya promoguda per la Generalitat i Ecoembes

 
 
Avui s'inicien a Tavernes les activitats del programa-concurs "El repte del reciclatge" amb l'arribada i instal·lació de la "Furgoneta del reciclatge" en el passeig del País Valencià, punt on es duran a terme diferents activitats amb els veïns amb la finalitat d’incentivar el reciclatge i resoldre dubtes sobre el procés i la separació correcta de residus. 
 
Al mateix temps, també es faran xarrades informatives en la Casa de la Cultura (10h, 10.45h i 11.30h) sobre la campanya, envasos, economia circular, la importància de reutilitzar l'ecoparc. No cal fer inscripció per a participar-hi, però l'aforament serà limitat en les tres conferències.
 
La campanya està promoguda per la Generalitat i Ecoembes, i col·laboren la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera-Valldigna. El ‘Repte del reciclatge’ naix com una competició entre municipis del Consorci per tal d’incrementar l’ús del contenidor groc. Durant els dos mesos següents a la iniciativa, es compararan les aportacions al contenidor amb les mateixes dades de l’any 2020, i guanyarà el poble on més haja crescut el reciclatge de plàstic. 
 
S’ha establert un premi de 6.000 euros per al municipi guanyador que aconseguisca reciclar més envasos de plàstic i de llanda en el contenidor groc i, en cas que siga Tavernes, es destinaran a l’Associació Animalista de Tavernes de la Valldigna, l’Agrupament Escolta Valldigna i l’Agrupament Escolta l’Ombria.
 
 L'objectiu és conscienciejar i informar a la ciutadana amb l’objectiu d’oferir una nova vida als envasos que es dipositen en els contenidors grocs (plàstics, pots de llanda, etc.) i blaus (paper i cartó).
 
La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha assenyalat que “és una gran notícia que ‘El repte del reciclatge’ arribe a Tavernes i que si inicie per la nostra ciutat, perquè la ciutadania pot conèixer de primera mà el procés de reciclatge i la seua importància. Anime tota la població a reciclar per a contribuir a la correcta separació i reutilització dels residus a fi de respectar el medi ambient i, en este cas, també podem ajudar a tres associacions locals amb el premi econòmic”.

En 2019 es van reciclar més de 1,5 milions de tones d’envasos de plàstic, pots de llanda, envasos de cartó i paper en tot el territori nacional. Gràcies a esta quantitat de reciclatge, es van obtenir beneficis ambientals com ara evitar l’emissió de 1,67 milions de tones de CO2 a l’atmosfera, estalviar 6,36 milions de MWh i 20,74 milions de metres cúbics d’aigua.