L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 24 d’abril del 2021

Llum verda perque Diputació inicie la millora del Cami Reial en acabar el procés d'informació pública


La Conselleria d'Agricultura ha acabat el tràmit d'informació pública per delimitar la via pecuària "Colada de Cullera Xeraco" en el tram del terme de Tavernes que discorre des de la rotonda d’encreuament amb la carretera de la Calçada (CV-603) fins el camí del Riu Vaca.
 
Les sessions dirigides als veïns i veïnes afectats per tindre terreny confrontats es van iniciar el passat dimecres, dia 21 i van continuar ahir dijous, dia 22, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura de Tavernes, seguint els protocols vigents per a la prevenció de la Covid-19.
 
 
El tràmit suposa un avançament en la conversió a via normal de la que avui dia és encara via pecuària en el terme de Tavernes. La Conselleria d’Agricultura ha iniciat els tràmits a fi de delimitar jurídicament la via pecuària en un procés que no afecte cap parcel·la.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que amb aquest acte "Tavernes continua avançant per a la conversió de la via pecuària del camí Reial i perquè la Diputació assumisca la gestió de la carretera Natzaret-Oliva, una demanda que reclamem des de fa anys”.
 
 

De tota manera, la via no perd el caràcter de "pecuària", la Diputació estudia canviar-la i preveu desafectar tot el tram de manera que passe a tindre la consideració de carretera i la Natzaret-Oliva esdevinga una gran carretera turística en córrer al costat de la costa. Per això caldrà buscar una alternativa, i convertir en via pecuària alguns dels camins locals de Tavernes i Xeraco, cosa en la que ja treballa Diputació.

Anys de gestions del govern de Compromís que sembla ser donaran fruit

Les gestions anys passats del govern de Compromís donaran fruit i tot apunta a una millora del Camí Reial imminent. Les  darreres reunions amb els responsables de carreteres de Diputació i de la Conselleria d'Agricultura tant de l'alcalde Sergi González, com del regidor d'urbanisme Josep Llácer, es van accelerar després de l'episodi en que es va tancar el pas del Camí Reial a vehicles no autoritzats i amb ocasió de la futura construcció de la Via Verda.
 
 
La Diputació de València, segons el projecte previst, millorara el tram entre les rotondes de la platges de Tavernes i el terme de Xeraco. Les gestions del govern de Compromís amb Diputació van acordar que s'executaria un nou asfaltat del del Camí Reial, i es milloraria i netejaria de la séquia que discorre al seu costat en el terme valler, amb una reparació de les eixides d’aigua per evitar inundacions, es repararà i millorarà el pont sobre el Vaca, on s'instal·laran noves baranes i es senyalitzarà de nou tot el tram. 
 

Tot el tram gaudirà d'una nova pavimentació, millora general i senyalització de la via, però mantindrà per ara la consideració de via pecuària,  però amb la novetat que podran circular tots els vehicles sense excepció a 30 km/hora màxim.