L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 21 d’abril del 2021

Les localitats de la Valldigna rebran més de 600.000 euros del Fons de Cooperació Municipal de la Diputació

Les localitats de la Valldigna rebran més de 600.000 euros com aportació de la Diputació de València a les arques municipals corresponents al denominat Fons de Cooperació Municipal, quantitat que s'aprovarà en el plenari provincial del dia 27.

La Diputació, segons s'indica en el seu web, ha informat als alcaldes de la quantitat que li correspon a cadascú dels 266 ajuntaments i tres entitats locals menors que té la "província" de València. En el cas de les poblacions de la Valldigna corresponen 295.213 euros a Tavernes, 132.147 a Simat, 97.954 a Benifairó i 92.751 a Barx, segons es publica en el web. 

La Diputació, en paraules del president Gaspar,  considera el Fons de Cooperació “una eina que està resultant molt útil per a impulsar el municipalisme i millorar el finançament local amb agilitat i eficiència”.

Els criteris de distribució de l'aportació extraordinària de la Diputació estan basats en paràmetres com la població, i hi ha una quantitat fixa i altres variables  en funció de les franges d'habitants de cada municipi, on s'intenta beneficiar les localitats més xicotetes.

L'entitat provincial amb aquestes ajudes se suma a la iniciativa de la Generalita del Fons Autonòmic per als municipis, a la qual s'han sumat les Diputacions de València i Castelló, mentre la d'Alacant governada pel PP no ho ha volgut fer. En el cas de València, l'entitat provincial ha duplicat les transferències als consistoris perquè puguen millorar infraestructures i serveis i per tant dotar de millor qualitat la vida de les persones que habiten a les comarques valencianes.