L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 26 d’abril del 2021

Expliquem detalladament, perquè no hi haja cap dubte, les noves restriccions Covid i tot el que es pot fer a partir d'avui


Avui dilluns, dia 26,  s’inicien les noves restriccions contra la covid-19 al País Valencià després que el Consell ha flexibilitzat algunes restriccions contra la Covid-19 després dels bons resultats de les mesures disposades fins ara, i per tant n’alleugereix algunes, però amb una actuació prudent manté la majoria.  Les més importants és l’ampliació de l’horari de l’hostaleria, la restauració i el comerç fins les 22.00, que és quan comença el confinament nocturn i augment d’assistencia en les activitats culturals fins al 75% i en les cerimònies i celebracions fins al 50%.

Per tal d'evitat malentesos, detallem les mesures que regiran des del dilluns 26 d’abril fins el diumenge 9 de maig.

1.Les reunions de les persones

—Àmbit privat: es permet la reunió de dos grups de convivència.

—En espais d’ús públic, tant privats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de sis persones, tret de convivents.

En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

—Es mantenen oberts els parcs infantils a l’exterior.

2. Confinament nocturn a les 22.00

—El confinament nocturn continuarà a les 22.00 i durarà fins a les 06.00.

3. Tancament perimetral

—Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià, fins al 9 de maig. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

4. Bars i restaurants oberts per a servei en terrassa i a l’interior

—Les terrasses dels bars i restaurants poden tindre ocupació del 100%. S’admeten sis persones per taula, sempre amb mascareta, excepte en el moment de consumir.

—Els bars i restaurants poden tindre a l’interior un terç de l’ocupació total, però sis persones màxim per taula i ventilació assegurada i correcta. El tancament de la restauració s’amplia a les deu de la nit.

5.Les seus festeres tradicionals

Les seus festeres podran obrir només per a activitats administratives de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00. Només quatre persones màxim.

No podran obrir durant les festes de cada municipi, ni els festius del calendari laboral.

6. Comerços i centres comercials tancaran a les 22.00

— Ampliació de l‘horari comercial fins a les 10 de la nit i amb  cabuda màxima del 50% de la capacitat.  

—Es manté al 30% la cabuda màxima en grans superfícies  i locals al detall, en els aparcaments i espais per a l’estacionament.

—L’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària continua al 50% de capacitat.

7. Competicions esportives i altres activitats

Es reprenen quatre tipus de campionats:

—Les competicions oficials, federatives professionals d’àmbit internacional i estatal i competicions oficials no professionals d’àmbit internacional i estatal.

—Les competicions no oficials federatives d’àmbit autonòmic i inferior.

—El Campionat Autonòmic d’Esport Universitari.

—Els Jocs Esportius.

Es permet l’accés del públic, màxim de 1.000 persones en instal·lacions obertes i 500 en equipaments tancats. S’aconsella d’evitar el transport col·lectiu dels equips i l’ús de dutxes i vestidors.

Els menors podran anar acompanyats d’un adult als entrenaments.

—Es poden obrir els gimnasos, els pavellons esportius, les piscines i els poliesportius, sempre amb la meitat de l’ocupació, amb la màscara posada i amb respecte de la distància de seguretat.

—Es podrà fer esport a l’aire lliure, en instal·lacions obertes, sense contacte físic, en modalitat individual o per parelles.

—En esports dirigits per un monitor, els grups poden ser de deu persones per monitor. Sense contacte físic, i l’ús de la màscara no serà obligatori.

—Els alumnes d’infantil i primària podran participar en activitats esportives grupals i en entrenaments fora de l’àmbit escolar. En grups de quatre persones i sense contacte físic. També sense públic.

 —Tots els entrenaments esportius es faran sense públic.

—Es mantenen les competicions professionals de pilota valenciana.

—Només es podran usar vestuaris i dutxes en competicions de persones federades per a competicions expressament autoritzades.

—Les competicions a l’aire lliure, en espais naturals o a la via pública podran tenir un màxim de 1.000 esportistes de manera simultània, i a l’interior de 300.

8. Activitats socials i espectacles

—Llocs de culte,  celebracions i trobades religioses com ara casaments, la cabuda s’amplia al 50%.

—Es mantenen tancats els centres socials, casinos, clubs i establiments de naturalesa anàloga.

—No es permeten esdeveniments ni activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

9. Activitats culturals

—S’autoritza la reobertura de les seus festeres tradicionals: entre les 10.00 i les 13.00 i entre les 16.00 i les 20.00, tret dels festius, i amb una cabuda màxima de quatre persones.

—Es reprenen les activitats d’oci educatiu i activitats extraescolars en grups de deu persones a tot estirar.

—Les biblioteques podran fer activitats, sense superar el 75% de la cabuda autoritzada i adopció de mesures necessàries per a controlar les aglomeracions.

—Museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limita l’assistència al nombre de persones que permeta mantindré la distància de seguretat interpersonal.