L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 4 d’abril del 2021

Malgrat tot.... MOLT BON DIA DE PASQUA A TOTES I TOTS.


Us desitgem, des de la prevenció i la responsabilitat obligat per la Covid-19, unes bones Pasqües a tots i totes, amics i amigues lectors/es. Amb els nostres millors desitjos i l'esperança de poder compartir prompte una jornada joiosa amb tots els amics i familiars al voltant d'una paella, per recordar els dos anys que no celebrem amb normalitat la Pasqua.

Vivim un any més en que,  l'entrada en el temps pasquer i tot el que du aparellat d'amistança (l'esmorzar, el dinar amb la colla, el berenar amb les mones/tonyes, la llonganissa de pasqua...)  no el podem celebrar amb normalitat, ni tampoc podem celebrar un acte ben tradicional com és la processó de "L'Encontre". 
 
 
Per damunt i amb independència de les creences i conviccions religioses de cadascú, no podem oblidar ni negar que la majoria de cicles i diades festius a la nostra societat tenen un origen i un marcat component religiós, en el nostre cas basats en la religió cristiana que, amb totes les qualitats i els seus defectes, ha estat un dels pilars de la civilització europea. 
 
 

 
Sense fer-nos extensos, direm que el diumenge de Pasqua, o si voleu de Resurrecció, és una tradició nostrada i encara ben viva,  i són ja dos anys els que hem hagut de deixar-la aparcada - la Covid-19 mana-, i per tant enguany no celebrarem cap de les dues desfilades-processos, ni cap valler o vallera formara part d'un dels dos seguicis portadors de les imatge, que des de temps immemorial van a confluir a la Plaça Major per fer-se les salutacions, amb la inclinació o davallada de les andes i les imatges cap al terra, enmig d'una explosió de colors pel llançament de pètals i flors a les imatges, mentre el revol de les campanes parroquials s'escapa joiós per l'aire de Tavernes, de la Vall: és la Pasqua!!!
 
 
 
Les imatges les haurem de reviure per segon any consecutiu en la nostra memòria. I de nou confiarem i esperarem que en el 2022, siga la normalitat qui domine la nostra vida. Per tant, i amb eixa confiança i esperança, malgrat tot, us repetim els nostres desitjos d'una bona Pasqua a tots els lectors i lectores. Amb responsabilitat, que el virus no atén raons festives.