L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 27 d’abril del 2021

Actuacio del grup "Menestrils" a l'església del monestir de Santa Maria de Valldigna el dia 2


El Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) ofereix el dia 2, a les 12 hores un concert de la formació valenciana "Menestrils" sobre la música de les tres cultures a l'església de Santa Maria de Valldigna, de molt major aforament, a diferència dels realitzats anteriorment en l'almàssera.


Una decisió presa perquè fins al moment les activitats presentaven ple absolut, sent nombrós el públic que es quedava sense accés als concerts per la limitació d'aforament. El canvi a un espai més ampli permetrà donar cabuda a major nombre d'espectadors. L'entrada és gratuïta però es pot reservar en el telèfon 962 812 535.
 
 

El concert servirà per a presentar el seu nou disc "ahabáh", que significa “amor” en hebreu, un àlbum que recopila amb encert els repertoris dels seus directes, incloent l'actual, que se centra en el llegat de les tres cultures: l'àrab, sefardita i cristiana. Una confluència de sons tradicionals basats en melodies àrabs mediterrànies i de la lírica andalusina, el cançoner sefardita, i també en la música de cantigues i trobadors que dóna com a resultat una selecció unida pel significat de l'amor, el hubb o l'ahabáh, segons la llengua de cada cultura: cristiana, àrab i sefardita.
 
30 anys de Menestrils

El grup de música antiga "Menestrils" celebra 30 anys de trajectòria des de la seua creació en 1991 en Ontinyent (València). Inicialment, centrava el seu treball en la música vocal, però a partir de 1994 es dedica prioritàriament a l'estudi i interpretació de la Música de l'Època Medieval, principalment del segle XI al XV. Els seus instruments són rèpliques d'originals medievals de corda, vent i percussió. Entre altres, destaquen el llaüt, la viola, el saltiri, la viola de roda, la vihuela, la fídula o la trompeta marina al costat de flautes, cromornos, xirimites, gaites, tambors medievals, panderos, címbals i cròtals. 
 
 


Compta amb una extensa discografia a partir del 1993 amb "La música a la Cort de Jaume I" i diversos treballs discogràfics com "Amors Mercé" (1995), la BSO "Merlí i el Jove Artús" (1997), "Cançoner Trobadoresc de Sant Joan de les Abadesses i altres cançons de trobadors" (1998), "Rode la bola" (2002); "Sendes i Carenes" (2007) o la BSO "L'Herència Monàstica" (2009).

Ha celebrat més de 300 actuacions i han sigut guardonats amb diversos reconeixements, com el de la IX Edició Literària de Sant Vicent del Raspeig, la X Edició del Festival Internacional de Música d'Albal, XXIII edició “Roure Valencià”, l'XI premi “Benicadell” a la defensa de la cultura valenciana, el Premi Ciutat de Ontiynent 2017 i el de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida en 2020.