L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 23 d’abril del 2021

L'arribada de Lola a la peninsula ens dura aigua i mal temps fins la setmana vinent

 

Avui divendres podrem tindre un xicotet parèntesi meteorològic i les pluges cessaran al matí però a la vesprada, amb acostament de la borrasca atlàntica Lola, començarà a ploure per l'oest peninsular. AEMET preveu al nostre territori cels ennuvolats i precipitacions dèbils a les comarques del sud de València i nord d'Alacant, amb temperatures mínimes en descens i sense canvis en la meitat sud del País Valencià.

La borrasca Lola se situarà just a l'oest de la península Ibèrica, i encara que directament sobre Espanya els seus fronts associats ens deixaran precipitacions fins el cap de setmana. Galícia serà la primera regió que reba pluges de Lola i s'estendran a Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia. Poca cosa la que ens espera al nostre territori.

Demà dissabte de nou plourà a l'oest peninsular i també en el sud-est: est d'Andalusia, Regió de Múrcia i sud del País Valencià, més probables i de major intensitat al final del dia. S'espera que les precipitacions siguen localment persistents i sense descartar que vagen acompanyades de fang, amb visibilitat reduïda per la pols en suspensió en zones altes del sud.

Acumulat de pluja que es preveu fins el diumenge

 El diumenge es repetirà la mateixa situacions amb pluges persistent en el sud de València i nord d'Alacant que podran estendre's de manera més dispersa a altres zones del territori valencià també amb fang. Tal com la borrasca Lola es desplace cap al sud, augmentarà la probabilitat de pluges que podran ser generalitzades en tot en territori peninsular amb una baixada de les temperatures. Moltes de les precipitacions podran estar acompanyades de tempesta.

A Balears poca probabilitat de pluges mentre s'esperen algunes precipitacions al llarg del cap de setmana a les Canàries, amb quantitats acumulades previstes inferiors a 10 litres per metres quadrat.

La borrasca Lola ja no estarà present els primers dies de la setmana vinent, però els primers avanços de AEMET diuen que continuaran les pluges per una zona de baixa depressió situada entre la Península i Açores que s'acostarà al sud-oest peninsular. Això pot donar precipitacions en forma de ruixats tempestuosos,  dispersos i intermitents, acompanyats de tempestes en quasi qualsevol punt de la peninsula. Cal tindre per tant el paraigües a mà pel que queda d'abril, el mes que el refrany diu de les pluges mil.