L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 4 d’abril del 2021

Alcalde Sergi González: "L'objectiu és acabar les obres de Blasco Ibañez i adjacents abans del periode estival"


No es descansa ni els dissabtes i el treball continua amb normalitat com es comprova amb les fotografies preses ahir pel matí: L'objectiu és clar i decidit, com ens indicava l'alcalde Sergi Gonzalez: "Acabar a juny les obres d'urbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents. Que estiguen acabades abans del període estival. Parlem d'una obra de 2 milions d'euros, de gran complexitat, i és molt difícil poder ajustar els terminis, poden eixir contratemps".

L'alcalde  afirma que els terminis estan ajustats, però hi ha la confiança tant des del govern municipal de l'Ajuntament com des de l'empresa concessionària Hidraqua de complir-los i no haver de fer obres a l'estiu, en temporada estival.

I contratemps els hi ha hagut. Sergi González ha remarcat la voluntat de l'empresa de recuperar el temps de paralització de les obres per la infecció de coronavirus d'alguns operaris i haver de complir la quarantena, mentre també recordava la situació especial viscuda en l'obra quan observaren conduccions d'aigua de fibrociment. "No podia saber ningú com estava l'estat de les canonades enterrades del servei d'aigua potable,  fins que no s'han obert les voreres i els carrers".

Les obres de millora de voreres han permés comprovar com la conducció d'aigües potables al veïnat es realitzava a traves de conductes que contenien amiant, cosa que no permet la legislació actual i fins i tot el mateix Ajuntament de Tavernes va aprovar la passada legislatura una directiva: que es canviarien les canonades d'aigua potable afectades.

 

En el cas de la zona de Blasco Ibáñez i adjacents el canvi no estava contemplat en el projecte, i suposava un increment en el temps d'execució i un increment en el cos de les obres. L'alcalde de Tavernes assenyalava que "no anàvem a deixar les canonades com estaven una vegada descobertes pels treballs. Per tant hem hagut de fer una ampliació per aquestes obres i per al canvi de les canonades de fibrocement per unes altres, i això ens ha suposat una inversió afegida de 400.000 euros. Una inversió que donem per ben empleada perquè suposa una millora en la seguretat sanitària dels estadans de la zona platja nord".

Els treballs s'estan duent amb la màxima celeritat en el carrer Blasco Ibáñez i carrers adjacents de Pintor Segrelles, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril, que ja estan en fase d'acabament, tot i que l'asfaltatge es posposarà en una actuació final.

L'alcalde reconeix que aquesta actuació final pot representar alguna molèstia per a usuaris particulars, però també indicava que "la concessionària no pot anar asfaltant uns centenars de metres de carrers cada mes,  tal com vagen acabant-se. Primer perquè no es pot autoritzar encreuament de vehicles pel mig de les obres i segon perquè els desplaçament de maquinària d'asfaltatge seria molt costosa en diners i suposaria una nova planificació de tota l'obra. S'asfaltarà tota la zona d'actuació en acabar, en un treball únic".

 

Sergi González indicava igualment que els avantatges que tindran tots els usuaris de la zona, establiments de restauració i hostaleria, amb una nova urbanització  seran molt superiors als inconvenients que pot produir ara el canvi en la circulació durant dos mesos.  "El projecte de col·lector és una obra d'interés general, en benefici de tot Tavernes i els ciutadans, com fins i tot ha dit alguna sentència judicial. I eixe interés general i benefici està per damunt dels interessos particulars".  


 

No obstant això, indicava que hi ha zones no afectades i hi ha carrers com el Joanot Martorell obert al transit de vehicles i es pot aparcar en la Plaça d'Alcudiola.

Les obres de millora del carrer Blasco Ibáñez i adjacents estan contemplades dins del projecte general del col·lector d'aigües pluvials sector nord de la platja, que ha d'evitar la inundació d'aquestes zones en arreplegar les aigües pluvials. 

Actualment es du a cap la millora dels carrers i voreres que hem esmentat, que s'estan eixamplant, es millora l'accessibilitat, es construeixen nous passos de vianants, es  renova el mobiliari urbà i l’enllumenat, amb la instal·lació de llums més eficients, es millora les instal·lacions de servei, amb una nova conducció d’aigua potable i s'instal·len nous tubs buits per a poder instal·lar-hi futurs serveis de telecomunicacions i electricitat amb més facilitat.