L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.148
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:78.555

divendres, 30 d’abril del 2021

La Societat Instructiva Unió Musical ofereix una completa programació cultural musical per a maig i juny


La SIUM de Tavernes creix a nivell cultural amb la presentació d'una programació per als mesos de maig i juny plena d’activitats i novetats que, organitzades pel Grup de Treball de Santa Cecília, complementen els tradicionals concerts de la banda simfònica, de l’orquestra i de la Ventolin’s Band que es realitzen en l’auditori de la seu social.

La pandèmia provocada pel covid-19, tot i les enormes dificultats que ha ocasionat a la banda i l’orquestra, no ha fet parar a la Societat Musical. Tot el contrari, aquests obstacles han sigut aprofitats per tal de promocionar la música de cambra i els petits grups instrumentals alhora que promoure activitats educatives obertes a un públic no instruït en el llenguatge musical. Tot un treball que s’emmarca dins de la tasca que, des de mitjan 2019, porta fent el grup de treball de Santa Cecília, un reduït membre de músics de l’entitat format amb aquesta voluntat.

Durant aquests dos mesos, el públic valler podrà comptar amb activitats culturals com un cicle de joves intèrprets locals, un cineclub musical, ensembles instrumentals, un recital de pianos i l’actuació d’un quintet de metall. Estes actuacions seran desenvolupades les vesprades dels dissabtes (18.30 hores) i/o els diumenges de matí (12.00 hores), totes elles amb una durada aproximada d’una hora. 

Els dos cartells ens donen informació de la programació dels dos mesos, que amplien amb algunes notes d'activitats previstes. 

 

         

Cineclub musical.

 El cineclub analitzarà una obra interpretada per la banda simfònica de Tavernes en alguna de les edicions del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València en què ha participat.

Per a cada obra i de manera introductòria, es realitzarà una contextualització històrica i artística que ajude a entendre millor l’època, l’autor i l’obra que s’escoltarà. Amb aquest objectiu, es pretén que la societat vallera arribe a gaudir millor de la cultura musical alhora que  que la música clàssica o contemporània arribe a tots els sectors de la població. 

 

Cicle de joves intèrprets locals. 

Aquest cicle, distribuït en 3 jornades, té com a finalitat donar a conéixer els joves intèrprets que té la Societat Musical davant tota la ciutat. En cadascuna de les sessions hi actuaran diversos solistes, tant de vent com de corda i amb acompanyament pianístic, els quals mostraran el seu virtuosisme i el valor de l’educació artística de l’escola.

Recital de piano.

La SIUM de Tavernes vol oferir a la societat vallera un nou format de concert: el recital. Sota aquest format, pianistes locals mostraran com un sol instrument és capaç de transmetre’ns qualsevol tipus de sentiment o de transportar-nos a qualsevol lloc del món sense eixir de l’auditori.

 

 Ensembles i quintet de metalls.

Mitjançant dels ensembles es mostrarà al públic valler que hi ha música més enllà de les grans agrupacions i que, amb arranjaments per a pocs intèrprets, és possible arribar a reproduir petits fragments de les més importants obres clàssiques i contemporànies.   

Tanmateix, es vol apropar la música a la gent de Tavernes i, per fer-ho possible, l’actual director de la banda, Carlos Sancho, ha optat per realitzar aquestes actuacions a l’aire lliure per tal d’omplir els carrers i places del poble amb variades melodies, ritmes i timbres: flautes, clarinets, metalls amb percussió, oboès i fagots. 

Sentit diferent té l’actuació del quintet de metalls pel fet de realitzar-se a l'auditori del local social. El so metàl·lic serà protagonista, i després d’uns ensembles que han actuat al carrer, la Societat vol obrir les portes de la seua seu per cridar ben fort a tot el poble que "el musical" és casa de tots i que tothom és benvingut per tal de gaudir de la cultura segura.

Ventolin’s, orquestra i banda simfònica.

Per acabar amb una temporada de primavera marcada per la pandèmia i els obstacles a la cultura, la SIUM per fí oferirà els concerts de les seues seccions grans.

En primer lloc, la banda d’adults, replena de membres amateurs de la Societat Musical, demostrarà que la música i la cultura no és cosa exclusiva ni de joves ni de professionals sinó de gent amant de la cultura.

Com a cloenda del fi de temporada, les seccions més veteranes de la SIUM oferiran el tradicional Concert de Sant Pere. En l’edició d'enguany, l’orquestra i la banda simfònica compartiran audició, realitzant una part cadascuna d’elles.