L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 14 de desembre del 2023

La Comissió de Seguiment del Centre d'Animals Abandonats es reuneix a Gandia i anuncia el pròxim inici de les obres a Tavernes


La Comissió de Seguiment de les construccions dels nuclis zoològics de Tavernes i l'Alcúdia (La Ribera) es va reunir ahir en la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Aquests dos nuclis zoològics ( també coneguts com a Centre d'Acollida d'Animals Abandonats")  durà a cap les seues tasques en les comarques de la Safor, la Valldigna i les dues Riberes. 
 
Segons publica el Facebook de la Mancomunitat de la Safor, el regidor valler de Compromís Josep Llàcer com a responsable de les obres va estar present en representació de Tavernes. La comissió va tractar la pròxima licitació a concurs del nucli zoològic de l’Alcúdia, mentre el de Tavernes ja disposa d'aquest tràmit avançat, el Centre d'Acollida d'Animals Abandonats es constuirà sobre un solar d’uns 3.000m2, i l'obra ja està adjudicat i, per tant, a punt de començar les obres. Es preveu que al llarg de 2024 finalitzen les obres i en 2025 estiga ja en funcionament. La inversió prevista és al voltant d’1.257.000 euros per cada obra.
 
El Centre de Tavernes

Mònica Palomares i Josep Llàcer amb l'alcalde Sergi Gonzàlez en l'acte de cessió de terreny al Consorci.


Tal com vam informar en el seu dia, van ser tres empreses les que presentaren oferta per construir el centre, obra que finalment es va adjudicar a "ECSA Obra Pública y Civil S.L." i es construirà en el Polígon El Golfo de Tavernes. 

El projecte va estar impulsat des del primer moment pel govern de Compromís en col·laboració amb el Consorci Ribera-Valldigna. Les gestions foren iniciades l'any 2019 per la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, de Compromís, en col·laboració amb la regidoria d'Obres Públiques, dirigida per Josep Llàcer, que es va encarregar de proposar el terreny i de tramitar tota la documentació urbanística i condicions legals per a cedir una parcel·la  de propietat municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo.

El refugi, com ja vam explicar, es finançarà de les quotes dels Ajuntaments adherits i també de les ajudes i subvencions dels organismes oficials. Tavernes estarà exempta de pagament durant 8 anys per la cessió de terrenys, amb la qual es calcula un estalvi de 150.000 euros a l'Ajuntament.
 

Algunes característiques de l'edifici a construir

Els documents públics de la licitació informen del projecte i les característiques de l'edifici, o siga les dependències que tindrà el refugi i la superfície de cadascuna que nosaltres hem resumit en aquest quadre:

 

 
La parcel·la disposarà igualment de zones enjardinades i prop de l'accés zona aparcabicis i zona general d'aparcament per a vehicles.


Plànol general segons la PCSP

 

El refugi de Tavernes, conjuntament amb el de l'Alcúdia, oferiran el servei a les comarques de la Safor, Valldigna, la Ribera Baixa i la Ribera Alta.  A més de Tavernes, els municipis que ja s'han adherit al servei en les comarques de la Safor i la Valldigna són: Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova. Gandia i Oliva van "per lliure".

A les dues comarques de la Ribera s'han adherit:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.