L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 7 de desembre del 2023

Una nova vida per als solars de la factoria Federico Giner SA: albergar el centre comercial "La Valldigna" (2ª PART)



Les naus de la factoria Federico Giner SA ja formen part de la història col·lectiva de Tavernes. Les construccions han desaparegut pràcticament, cal suposar que en aquests pròxim dies serà enderrocat el poc de la factoria que ja hi queda en peu, però el solar romandrà, i ja té un ús: tal como vam publicar fa uns mesos, fent-nos ressò d'un article de "València Plaza"s'hi dedicaran a un parc comercial.
 
El nou parc comercial tindrà com a nom "La Valldigna" i de la seua gestió vam tindre les primeres noticies el passat mes de maig, quan el regidor d'Urbanisme i Obres, Josep Llàcer, de Compromís, informava que s'havien efectuat gestions per a un canvi d'ús de les naus industrials, i ja havia autoritzat la demolició  per ubicar el nou parc comercial en els solars resultants.
 
Vista parcial dels solars del nou centre comercial
 
 
Aquesta nova realitat seria confirmada el passat setembre en un article del diari econòmic  "València Plaza", citant fonts de l'empresa impulsora, i a més donava ja alguns trets del nou projecte comercial:  
 

• Superfície: 17,700 m2 amb disseny constructiu de 6,500 m2.

• Zona d'aparcament per a 250 vehicles

• Ubicat en la principal entrada de Tavernes, accessible per la CV-50 a Alzira

• Inici de les obres l'últim trimestre i apertura a finals del 2024.
 
• Ja disposava en aquell setembre amb un 60% d'espai llogat, i es preveia ocupació del 100% amb les obres. Importants operadores, inclós una cadena de supermercats dedicada majorment als productes de consum i de la llar seran part del projecte.

Coincidint amb aquesta confirmació, es podia observar des de l'exterior de la factoria com ja s'havia iniciat del desmantellament i retirada d'amiant del sostre de les naus, un treball previ a la demolició dels edificis que ja s'esta produint amb l'ús de maquinària pesant.

Les primeres obres fa uns mesos: retirada de les plaques d'uralita (amiant) dels sostres

Inmoking ha donat també a conéixer que actualment hi ha un 60% arrendat de l'espai comercial, i confien en una ocupació del 100% tal com avancen les obres. Entre les empreses que s'instal·laran en el parc comercial, hi ha uns coneguda firma valenciana de supermercats, dedicats majorment als productes de consum i de la llar.

Els projecte de Tavernes s'uneix a un segon a La Nucia, amb una inversió sobre els 25.000.000 milions i tenen el suport de un Family Office valencià, el qual s'ha unit a l'experiència de Inmoking des de l'adquisició dels solars fins a la concepció del que serà el producte final. L'empresa JJ Matriz Capital supervisará el desenvolupament integral dels dos parcs, Inmoking estarà al front de la promoció i comercialització i IKS (Inmoking Servicios Técnicos y Constructivos) gestionarà els aspectes tècnics i legals, segons "Valencia Plaza".