L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 31 de juliol del 2020

DIA 31 DE JULIOL: Acabem el mes amb rebrots, 1 mort en residències i 85 nous casos



Nous brots de coronavirus

— Elda: 10 casos positius (2 hospitalitzats) en l'àmbit social
— Elx: 4 positius en l'àmbit laboral
— Altea: 3 positius en l'àmbit social
— Moncofa: 6 casos positius en l'àmbit social
— València: 4 casos positius d'origen extracomunitari
— Vallada: 6 positius en l'àmbit social
— Benigànim: 4 positius (1 hospitalitzat) en l'àmbit social
— Benaguasil: 3 positius en l'àmbit laboral

Brots anteriors:

• València: el brot resultat de 5 brots familiars i 1 d'origen social que es va determinar que tenien el seu origen comú en un únic àmbit social i, per tant, és un únic brot de caràcter social, suma ja 54 casos positius (4 hospitalitzats).

La Conselleria de Sanitat ha realitzat proves PCR als clients de dos discoteques, i encara que alguns van rebutjar realitzar-se la prova per a descartar o confirmar el seu contagi, se n'han efectuat 414 proves PCR. Resultat: 11 contagis més, fins el moment 38 persones positives en aquest brot.

 
ACTUALITZACIÓ DE DADES 31 DE JULIOL

📌 85 NOUS casos positius PCR:

- 8 a la província de Castelló
- 40 a la província d'Alacant
- 37 a la província de València

📌  Total casos confirmats per PCR: 13.329

📌 95 persones ingressades en data de hui:

- 11 a la província de Castelló, sense pacients en UCI
- 30 a la província d'Alacant, d'aqueixos 7 en UCI
- 54 a la província de València, d'aqueixos 5 en UCI

📌  ALTES: 91

- 9 a la província de Castelló
- 25 a la província d'Alacant
- 57 a la província de València

📌 DEFUNCIONS: 1

🔖 Total PCR + Test Ràpids realitzats: 584.781

📌 RESIDÈNCIES DE MAJORS de la Comunitat Valenciana:
Hi ha casos positius en 12 residències.


.

El senador Carlet Mulet comprova l'estat de les platges mentre espera les respostes del govern de Sánchez


El senador de Compromís, Carles Mulet, ha visitat aquest matí les platges de Tavernes, per tal de conèixer de primera mà la situació actual i quina ha estat l’evolució de la nostra platja després d’haver presentat diverses preguntes al Govern de l’Estat, no respostes encara, i on s'interessava per les actuacions que durà a cap per corregir la transgressió que patim.

El senador de Compromís, acompanyat per l’alcalde Sergi Gonzàlez, i regidors del grup municipal de Compromís han estat comprovant els efectes, encara visibles de les darrers DANAs tant en edificis com en la mateixa línia de costa, sobre tot a la Goleta.

Mulet ha escoltat les explicacions que li ha donat l’alcalde Sergi Gonzàlez, amb totes les gestions dutes a cap i la situació de les platges,  i ha posat èmfasi en la transgressió de les platges les darreres dècades, sobre tot després de l’ampliació de l’espigo del riu Xúquer a Cullera, i que està deixant sense aportació d’arena les platges del sud.

Carles Mulet s’ha compromés, com ja va fer temps enrere, a traslladar les reivindicacions de Tavernes al Senat, i fer-se ressò de la preocupació de la societat vallera, així com de les reivindicacions d’una solució definitiva

Davant la visió de la platja de la Goleta, sense arena i amb molta roca a voramar que no és visible en condicions normals, el senador de Compromís  ha remarcat que “en l’actual situació la costa queda a expenses dels temporals, no ací a Tavernes sinó a molts llocs de la costa valenciana, per la falta d’actuació del Govern, que sembla ser ha oblidat les seues competències i obligacions, no atenent les seues responsabilitats”.

Les preguntes (encara no respostes) al govern de Sànchez a través del Senat

El senador Carles Mulet, a petició del grup municipal de Compromís de Tavernes  i davant la falta d’actuacions del Ministeri, va preguntar fa uns mesos les mesures que pensava executar per pal·liar la transgressió que pateixen les platges de la Goleta i Tavernes.

Carles Mulet en la bateria de preguntes al Govern de l’Estat, es va interessat per la consideració que havia tingut en el ministeri la proposta presentada per Tavernes a la Demarcació de Costes,  a principis d’aquesta legislatura, per executar un projecte experimental de baix impacte ambiental, com és la instal·lació d’una malla geotèxtil al fons de la mar, que actue a manera d’escullera, detenint la força de les onades i generant praderies de posidònia marina, que retinga l’arena, fins que arribe un projecte global de solució, no només per a Tavernes, sinó també per a les platges del sud del port de Gandia.

Mulet ha explicat que les preguntes, encara no respostes, volen conèixer les intencions de Govern en aquest tram de costa i, a partir de les respostes “pensem plantejar altres iniciatives des de una moció al Senat, sol·licitud d’informes, esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat o altres”.


L'Ajuntament de Tavernes rep les noves instal·lacions atlètiques del Camp del Vergeret


L'Ajuntament de Tavernes ha rebut les obres de les noves instal·lacions esportives per a la pràctica atletisme en el Camp del Vergeret". El projecte es va iniciar i es va acabar durant el període que Josep Llácer, de Compromís, presidia la regidoria d'esports i ha suposat una inversió de 144.674 euros, impostos inclosos, dins del programa de millora d'instal·lacions esportives iniciat pel govern municipal de Compromís.

L'alcalde Sergi González, acompanyat per la nova regidora d'esports Lara Romero i pel regidor de Contractació Enrique Chofre, així com pels tècnics municipals que havien d'informar i certificar la conformitat de l'obra, han manifestat la satisfacció per aquesta recepció.

Les noves instal·lacions consten d'una pista de tartan de 60 metres de llargada, amb un total de 8 carrils d'un metre i vint centímetres d'ample,  6 dels quals són per a la pràctica de velocitat, una pista per practicar el salt d'alçada i una altra el salt de llargada amb el seu fossat. Al costat, s'ha disposat la zona de llançament de pes i de disc. En aquest darrer cas del disc només serà per a practicar la tècnica.


El regidor Josep Llàcer va remarcar en iniciar-se les obres que aquestes instal·lacions servirien per a la pràctica dels alumnes dels clubs d'atletisme locals, però també per introduir l’atletisme als xiquets i joves de centres escolars i instituts en els seus horaris escolars. El projecte que es va iniciar la passada legislatura amb una subvenció compresa dins del Pla SOM d'inversions de la Diputació  facilitarà la pràctica d'algunes modalitats d'atletisme que fins ara no era possible.

BONA NOTÍCIA PER A TAVERNES: Diputació inicia el tràmit d'informació publica del projecte de millora del Cami Reial

La  Diputació de València ha iniciat el procés d’informació pública del projecte “Condicionament i millora del Camí Real de Tavernes a Xeraco, antiga CV-605 (programa de millora de camins d’interés territorial)” (mapa superior). El projecte ha estat anunciat en el BOP i de la seua lectura hem sabut que té un valor de licitació de  546.472,08 euros i un termini previst d’execució d’obres de 4 mesos.

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, tal com ací vam publicar en el seu dia, va anunciar que l'anunci de la millora era imminent com a fruit i resultat de les gestions i reunions que amb els responsables de carreteres de Diputació havien mantingut en nom de l'Ajuntament els membres de l'aleshores govern de Compromís, representat pel mateix alcalde i pel regidor d'urbanisme Josep Llácer.


Imatges del projecte publicat per Diputació

El projecte de la millora del Cami Reial (objectius, dades tècniques, treballs a realitzar, valoracions, etc i etc) en el document de més de 500 pàgines que es pot consultar a la seu de carreteres del Carrer Hugo de Moncada, 9 de València o en aquest enllaç:

 http://www.dival.es/carreteras/content/proyectos-en-informacion-publica

 Les gestions dutes a cap per Gonzàlez i Llàcer (de Compromís) s'ha concretat en aquest projecte que, segons el document indicat, durà a cap un projecte que millorarà el tram entre les rotondes de la platges de Tavernes i Xeraco. Amb caràcter general, tot el tram previst gaudirà d'una nova pavimentació, millora general i senyalització de la via, encara que mantindrà per ara la seua consideració de via pecuària,  però amb la novetat que podrien circular tots els vehicles sense excepció a 30 km/hora màxim. De totes aquestes novetats i compromisos, Sergi González, va donar una complida informació al Consell Agrari Local en la reunió de juny.

Tram a Tavernes

En el cas específic del terme valler, les gestions del govern de Compromís amb Diputació van acordar que s'executaria un nou asfaltat del del Camí Reial, i es milloraria i netejaria de la séquia que discorre al seu costat en el terme valler, amb una reparació de les eixides d’aigua per evitar inundacions, es repararà i millorarà el pont sobre el Vaca, on s'instal·laran noves baranes i es senyalitzarà de nou tot el tram.

Tram a Xeraco

Cal indicar que encara que inicialment la via no perdrà el caràcter de "pecuària" i mantindrà la velocitat a 30 km/hora mentre tinga eixa consideració, la Diputació ja estudia canviar-la i preveu desafectar tot el tram de manera que passe a tindre la consideració de carretera i la Natzaret-Oliva esdevinga una gran carretera turística en córrer al costat de la costa. Per això caldrà buscar una alternativa, i convertir en via pecuària alguns dels camins locals de Tavernes i Xeraco, cosa en la que ja treballa Diputació.

Troben una persona morta a Tavernes, possiblement per la caiguda per l'escala de casa


La mort d'un home que va ser trobat ahir  al matí sense vida a sa casa de Tavernes és investigat per la Guàrdia Civil. Al seu cadàver, en una primera avaluació del forense, no s'apreciava senyals d'homicidi i la principal lesió que presentava podria ser deguda a una caiguda d'origen accidental per les escales de casa. La caiguda per les escales era la versió que van indicar als agents de la investigació alguns veïns, que van confirmar haver ajudat a la persona morta la nit anterior, i ell els havia confirmat l'accident a l'escala. El cadàver, no obstant, va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de València per a un autòpsia que determine la causa de la defunció. 

La persona de 52 anys hauria mort,  segons una primera valoració de la investigació que duen a terme Agents de la Policia Judicial de Gandia, a una mort accidental, coincidint amb la versió veïnal, tal com també publica el diari Levante-EMV que narra també que diversos veïns van escoltar un fort soroll de matinada i en sortir al carrer van trobar a l'home sagnant. Segons ell mateix els va dir havia caigut per les escales i en cap moment va voler ser atès pel metge.

Els veïns li van prestar ajuda en aquell moment i l'home es va gitar.  A l'endemà, es van interessar pel seu estat i en veure que no els responia, van avisar a la Policia Local, amb la qual cosa s'iniciava l'operatiu policial d'investigació.

El succés va ser difós ahir al llarg del dia per les xarxes socials de Tavernes, amb versions bastant sensacionalistes de l'ocorregut, i molt diferents de les que la premsa publica avui en base de les declaracions dels veïns. De nou,  es demostra el mal que fan les “fake news” en publicar fets inventats i  sense cap mena de rigor i veracitat. Servesca aquestes línies com a denuncia d'una situació que perjudica i fa molt de mal a persones i al dret a una bona i veraç informació que té la societat.

Les xarxes socials, com sol ser habitual en aquests casos i sense cap rigor ni confirmació, van difondre missatges que parlaven d'assassinat, i fins i tot ho adornaven en alguns casos amb detalls bastant macabres sobre la mort que no anem a reproduir. Inclús assenyalaven persones concretes com a possibles autors sense cap prova, tot molt lluny de la versió oficial que recull la premsa i on sembla ser que no hi ha cap detingut.

Les xarxes socials van difondre també imatges i fotografies de la persona morta, que no publiquem per respecte a la seua persona.

Tavernes, amb 18 desfibril·ladors, és una de les poblacions valencianes més ben cardioprotegides


La regidoria de Sanitat, que dirigeix la regidora de Compromís Mònica Palomares, ha finalitzat la instal·lació dels 14 desfibril·ladors  semiautomàtics externs (DESA) en diversos edificis municipals.

Aquests 14 desfibril·ladors són completament autònoms, van instal·lats dins d’una caixa, com es pot vore en les imatges, i per al seu funcionament i per poder-se traslladar a distància fora de la caixa, disposen d’una bateria especial d’una durada de 5 anys, amb la qual cosa no necessiten estar sempre connectat al corrent elèctric per ser operatiu.  No cal ni dir que igual que passa amb molts aparells, els mòbils o portàtils per exemple, disposa d’un sistema d’avís quan la bateria comença a decarregar-se.


Dins de la caixa, hi ha també un aparell de geolocalització, que és independent del desfibril·lador, que serveix per posar-se en contacte amb el 112 en cas de necessitat.  Aquest aparell si que necessita estar connectat al corrent elèctric, d’ací el cable i endoll que es veu en algunes caixes, s’instal·la una vegada el desfibril·lador estiga muntat en el lloc més adient.

La instal·lació dels 14 aparells comprats recentment per l’Ajuntament se sumen als 4 que ja es disposava en el Poliesportiu, Protecció Civil i els dos instituts, amb la qual cosa Tavernes, amb 18 aparells per 17.100 habitants, passa a ser  una de les poblacions valencianes més ben cardioprotegides. Cal remarcar que a l’any 2018 la mitjana espanyola era de 5 aparells per cada 10.000 habitants.


La regidora Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Sanitat, ha recordat que “les parades cardio-respiratòries són una de les principals causes de mort. Cada minut que passa esdevé vital per a la persona afectada. Cal actuar el més ràpidament possible, per això és important tindre un desfibril·lador a prop. Una ràpida actuació pot salvar la vida d’una persona”.

La compra efectuada per l’Ajuntament té un objectiu concret: que en un moment determinat, els aparells siguen decisius per salvar la vida a un veí/veïna, cosa que poden fer en ser capaços d’analitzar el ritme del cor, identificar arítmies mortals i poder efectuar una descàrrega elèctrica que restablesca el ritme del cor amb nivells alts de seguretat.

dijous, 30 de juliol del 2020

DIA 30 DE JULIOL: Cap defunció però infectats en augment (235) i algun rebrot nou


L'última actualització de nous contagis al País Vslencià mostra la tendència creixent de positius. Sanitat ha detectat 235 nous casos de la Covid-19 a València, Alacant i Castelló, las qual cosa supera a la suma dels dos dies anteriors.

Nous brots 30/07

Urbanització de Chiva: 5 casos positius d'àmbit social. (Festa d'aniversari)

Casos anteriors

València: Després de les investigacions realitzades sobre 5 brots familiars anteriors, més un altre d'origen social, Salut Pública ha conclòs que aqueixos 6 brots tenen un origen comú en un únic àmbit social, per la qual cosa els 33 casos positius passen a ser tots part d'un únic brot de caràcter social. Festes privades.

ACTUALITZACIÓ DE DADES 30 DE JULIOL

📌 235 NOUS casos positius PCR:

- 17 a la província de Castelló
- 64 a la província d'Alacant
- 135 a la província de València
- 19 sense assignar

📌  Total casos confirmats per PCR: 13.244

📌 88 persones ingressades en data d'avui:

- 12 a la província de Castelló, sense pacients en UCI
- 27 a la província d'Alacant, d'aqueixos 5 en l'UCI
- 49 a la província de València, d'aqueixos 5 en UCI

📌  ALTES: 103

- 2 a la província de Castelló
- 30 a la província d'Alacant
- 71 a la província de València

📌 DEFUNCIONS: 0

🔖 Total PCR + Test Ràpids realitzats: 578.145

📌 RESIDÈNCIES DE MAJORS:
Hi ha casos positius en 11 residències.


Una onada de calor per influència africana ens afectarà majorment demà i dissabte

Evolució de l'avis de calor d'Aemet


Els pròxims dies, i en especial demà i dissabte, segons l’avís de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ens afectarà una forta onada de calor en quedar la península sota la influència d'una massa càlida d'origen africà que, unida a la forta i prolongada insolació pròpia d'aquestes dates, amb la qual cosa la sensació de calor i xafogor serà fins i tot superior a la viscuda aquests darrers dies.


Demà divendres, dia 31, Aemet llança una alerta taronja sobre el País Valencià i els termòmetres van a pujar, amb previsions de 40ºC en zones de l’interior, mentre a la costa es confia mantindré les màximes sobrer 36ºC prop del litoral.

El pitjor arribarà el dissabte, dia en que també s’acabarà la onada però ho farà després d’haver-nos deixat temperatures molt altes i que en localitats, com Xàtiva, pot ser de 44ºC. En el litoral com divendres, sobre els 36ºC

 Com se sol dir estem en plena canícula, paraula que designa el període més càlid de l’any, quan els raigs del sol incideixen sobre la terra de forma perpendicular, i això fa que la terra i la mar estiguen molt càlid.

A partir del diumenge 2 d'agost és probable que el descens de temperatures ja siga general en tot el territori valencià.


Consells per suportar la situació de calor extrema

AVUI 31 DE JULIOL I DEMA 1 D'AGOST podeu viure la Prehistòria al jaciment de Bolomor



Demà, 31 de juliol, i dissabte 1 d'agost podràs viure la prehistòria a uns dels jaciments paleolítics més destacats d’Europa: la cova de Bolomor de Tavernes.

El jaciment arqueològic  està situat a 2 km de Tavernes  i l’excavació i investigació ha proporcionat abundants materials prehistòrics, com ara restes lítiques, òssies, estructures de combustió i fòssils d’homínids. També s’hi ha documentat un excepcional i únic registre prehistòric sobre la utilització de fogueres al llarg de 250.000 anys, evidències de foc controlat que es situen entre les més antigues d’Europa.

La cova del Bolomor representa un important lloc en la costa del Mediterrani per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i d’altres homínids que els precediren.

Demà divendres i dissabte al Parc Arqueològic Bolomor podrem gaudir de diferents activitats i demostracions al voltant de la tecnologia paleolítica, l'evolució humana i tècniques de producció de foc.

Divendres 31 de juliol

18 h. Apertura del centre i recepció de grups.

Demostracions de tecnologia paleolítica, evolució humana, tècniques de producció de foc.....

22 h. Concert de Neenymus

Dissabte 1 d'agost


Horari de 11 a 15 hores i de 17'30 a 23 hores: Demostració de tecnologia paleolítica i evolució humana

21 h. Activitat: L'origen i els usos del foc en la prehistòria



Diumenge dia 2 d'agost: VII Festival de Corals "Cançons a la mar"



El pròxim diumenge dia 2 d'agost a partir de les 20'30 hores el parc del llac de la Goleta acull el "VII FESTIVAL DE CORALS CANÇONS A LA MAR" amb la participació de les corals:

- Santa Maria de Simat
- Lleonard Giner de Tavernes Blanques
- Reinaxença de Villalonga
- Marinyén de Tavernes

RECORDEU AVUI A LES 20 HORES: Josep Casanova, clarinetista, al "Balcó de la Cultura"


Avui dijous, 30 de juliol, es reprén la programació musical del "Balcó de la Cultura" amb l'oferta del concert del clarinetista Josep Casanova, un espectacle on el músic tracta d'acostar a tot el públic les dos obres més importants per al clarinet, composades per Mozart, que va incloure i va fer possible la introducció del clarinet en l'orquestra i la importància del clarinet a la música de cambra del segle  XVIII.

Així doncs, Josep interpreta el concert Kv.622, el més important de la literatura clarinetística, amb una orquestra virtual per tal de poder-lo interpretar en qualsevol circumstància sense la necessitat de tenir una orquestra darrere. També interpreta el quintet Kv. 581 per a clarinet en La i quartet de corda amb un quartet virtual

LLOC: Plaça Escriptor Rafael Chirbes
HORA: 20 hores

La regidoria d'Urbanisme inicia un procés de millora i regeneració urbana en la zona de les antigues naus de la fàbrica Federico Giner SA



La regidoria d'urbanisme que presideix Josep Llàcer, de Compromís, ha iniciat un estudi de regeneració urbana de la zona de les antigues naus de la fàbrica de Federico Giner SA.

Aquestes naus de l'emblemàtica fàbrica de moble escolar estan en desús des de fa 8 anys, i ara els tècnics municipals preparen la documentació tècnica per poder iniciar en breu un procés de participació pública que servesca per redefinir els usos i millorar la fesomia d’aquest barri.

La noticia ha estat confirmada pel regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, que ha indicat que la intenció és millorar les dotacions públiques del barri i engegar un procés de regeneració urbana donada la degradació que ha patit la zona d'ençà que Federico Giner SA va deixar d’exercir la seua activitat industrial.


El regidor de Compromís ha assenyalat que “seguint el compromís d’aquest Govern en la millora constant de la nostra ciutat i de regeneració de les zones degradades, iniciem aquest estudi per reconvertir i revitalitzar una zona emblemàtica  de Tavernes que a més és la façana d’entrada a la ciutat per l’oest".

Josep Llácer, responsable d'Urbanisme, ha remarcat que amb "aquesta actuació donem continuïtat a les accions de millora en les dotacions que ja estem fent en la zona de Divina Aurora-Patronat amb l’habilitació de zones verdes, àrees de jocs infantils i zones d’aparcament".

El compromís de l'Ajuntament és "aconseguir que aquest barri siga més atractiu i els veïns i veïnes que l’habiten gaudisquen de tots els serveis necessaris. L’objectiu final és preparar i presentar un projecte d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) per a la zona nord-oest del casc urbà de Tavernes”, ha confirmat Josep Llàcer.