L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 24 de desembre del 2023

Una excel·lent participació de les corals "Marinyén" i "Quinze de Març" al "Nadal al Carrer" de València malgrat una desagradable sorpresa

 

Els cors vallers "Marinyén" i "Quinze de Març" actuaren ahir dissabte, dia 23, en la XVIII edició del festival "Nadal al Carrer" de la Federació de Cors Valenciana (FECOCOVA), una iniciativa en la qual han participat més de 20 cors, amb interpretacions al carrer i dins d’alguns palaus valencians i que ha culminat amb un cant comú de nadales a la plaça de la Mare de Déu de València.

El festival "Nadal al Carrer" implica traure el cant coral al carrer i així permetre als assistents gaudir de la riquesa cultural i musical del País Valencià en directe, remarcant també que a més de la música de banda comptem amb una immensa i variada riquesa en música coral.

La sorpresa va ser que, en arribar a la  plaça de la Mare de Déu, l’Ajuntament de València havia programat un espectacle teatral musical per a xiquets, just enfront de la porta dels Apòstols de la catedral on havien d’actuar les corals del poble juntament amb altres dos cors més. Això feia impossible realitzar l’actuació en condicions mínimament dignes així que es va decidir traslladar els concerts de les corals a la porta principal de la Seu, la coneguda com a Porta dels Ferros, o porta barroca, que dona a la plaça de Saragossa al costat de la torre del Micalet.

I clar, això va causar un retard sobre l’hora prevista, però les quatre corals després dels preparatius, pogueren cantar les cançons de Nadal previstes en aquest lloc improvisat.

 

 

La primera coral, la coral Polifònica la Llum de Xirivella, un conjunt integrat per persones majors, i que cantaren amb molta il·lusió, congregaren ja molt de públic que passejava pel mercat nadalenc i que en sentir cantar s’acostaven.

 

 

La següent coral, la coral l’Horta Sant Marcel·lí de València, amb molt més membres, amb molt bones veus, va donar ganes de sentir-ne més.

I ja finalment restaven per cantar les corals de Tavernes, i per millorar l’acústica de la coral de cambra "Quinze de març" es va decidir traslladar-se a l’interior de les reixes, a l’entrada de la Catedral, un indret més recollit encara que molest per l’entrada i eixida constant de visitants i fidels al recinte.

La coral "Quinze de Març", dirigida per Fran Lledó, ens feu un concert molt exquisit de les seues obres, totes al voltant del dia de Nadal i acabà amb un "poutpurri" de cançons publicitàries dels anys 80.

 

 

 

 

 

Finalment la "Coral Marinyén", també dirigida per Fran Lledó, s’encabí en el petit recinte de l’entrada a la Seu i ens delectà amb una sèrie de nadales que foren extensament aplaudides pel públic assistent que competia amb la gent que entrava i eixia de la Catedral.

 

 

 

 

Fora ja de l’horari previst, i acabat l’espectacle musical de la plaça, tots el 20 cors (sobre 600 coristes) s’aplegaren davant de la façana de la Basílica de la Mare de Déu per a interpretar conjuntament  “Adeste Fideles”, sota la direcció de Jordi Ràfols Duch, i “Nit de Pau”, que seria dirigida per Carla Sanmartí Ganau.