L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.104
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 37.433

divendres, 22 de setembre del 2023

Tres empreses aspiren a construir el Centre d'Acollida Animal de Tavernes valorat en 1'3 milions d'euros


Tres empreses han presentat oferta en la licitació pública per a la construcció del "Centre d'Acollida d'Animals Abandonats" de Tavernes, segons resultat de l'apertura de sobres que va efectuar la Mesa de Contractació el passat dimecres, dia 20, en la seu del Consorci de la Ribera.

Les empreses interessades són "Binaria Compañía General de Construcciones, S.L.", "ECSA Obra Pública y Civil S.L." i "Victor Tormo S.L.", les quals aspiren a construir un centre d'acollida per un valor total de 1.299.999, 99 euros (IVA inclós), segons les bases de licitació publicades en la PCSP.

El passat mes de maig, tal com ací vam publicar, es va efectuar la licitació de les obres per valor de 943.815 euros, a la qual no va acudir cap empresa interessada. Això va obligar a una revisió de preus de l'obra segons la realitat del moment i es va publicar el passat 31 de juliol en la PCSP una segona licitació amb els preus adequats als costos actuals de la construcció.

El refugi de Tavernes s'instal·larà en el Polígon El Golfo de Tavernes, amb un temps d'execució de 16 mesos després de ser adjudicades les obres, amb la qual cosa estaria acabat a meitat de l'any 2025. 

Localització de la parcel·la, prop de l'estació
 

Un projecte impulsat per Compromís i el Consorci Ribera-Valldigna

El govern municipal de Compromís va ser pioner en impulsar aquest refugi  amb unes primeres gestions l'any 2019 iniciades per la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, dins del Consorci Ribera-Valldigna, a les quals es va unir al poc de temps la col·laboració de la regidoria d'Obres Públiques, dirigida per Josep Llàcer, com a encarregada de proposar el terreny i tramitar tota la documentació urbanística i condicions legals per a cedir una parcel·la  de propietat municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo.

El projecte de refugi animal de Tavernes, després de les gestions que va mantindre la passada legislatura el govern de Compromís de Tavernes amb les entitats comarcals interessades, serà finalment una obra avalada i sufragada per la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Safor-Valldigna i el Consorci de la Ribera. Aquestes entitats, com ja és sabut, tenen previst igualment construir un segon refugi a L'Alcúdia.

El refugi, com ja vam explicar, es finançarà de les quotes dels Ajuntaments adherits i també de les ajudes i subvencions dels organismes oficials. Tavernes estarà exempta de pagament durant 8 anys per la cessió de terrenys, cosa que pot suposar 150.000 euros d'estalvi.

 

Mònica Palomares i Josep Llàcer amb l'alcalde Sergi Gonzàlez en la cessió de terreny al Consorci.

Algunes característiques de l'edifici a construir

Els documents públics de la PCSP informen també de tot el projecte i entre elles hi ha les les característiques de l'edifici, o siga dependències que tindrà el refugi i la superfície de cadascuna que nosaltres hem resumit en aquest quadre:

 

 
La parcel·la disposarà igualment de zones enjardinades i prop de l'accés zona aparcabicis i zona general d'aparcament per a vehicles.


Plànol general segons la PCSP

 

El refugi de Tavernes, conjuntament amb el de l'Alcúdia, oferiran el servei a les comarques de la Safor, Valldigna, la Ribera Baixa i la Ribera Alta.  A més de Tavernes, els municipis que ja s'han adherit al servei en les comarques de la Safor i la Valldigna són: Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova. Gandia i Oliva van "per lliure".

A les dues comarques de la Ribera s'han adherit:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.