L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 31 de gener del 2021

L'Ajuntament actualitza el llistat dels establiments que ofereixen menjar per emportar o entrega a domicili


L'Ajuntament ha actualitzat el llistat amb els 18 establiments de restauració que ofereixen menjar per a emportar-se i entrega a domicili.
 
Aquests establiments s'han adherit a la iniciativa "El menjar de Tavernes a casa" que té com a finalitat  donar a conéixer els establiments de restauració vallers que actualment ofereixen aquest servei de menjar.

 La regidora de Comerç Local, Mònica Palomares, de Compromís, responsable de la campanya assenyala que “volem col·laborar en la difusió de l’oferta gastronòmica de Tavernes facilitant un llistat accessible a la població amb tots els establiments amb menjar per a emportar-se o a domicili. Amb la implicació de totes i tots podem continuar ajudant un dels sectors més afectats per les noves restriccions”.

 Els establiments interessats a participar en la iniciativa poden donar-se d’alta a

https://tavernes.es/va/content/menjar-tavernes-casa

i emplenant el formulari amb el nom de l’establiment, una breu descripció sobre el menjar que ofereixen, el telèfon per a fer les comandes, l’adreça i indicar si tenen servei d’entrega a domicili.

Per a poder oferir el servei de menjar per a emportar-se cal tindre una cuina autoritzada, diferenciar en el local la zona d’elaboració del menjar i de venda de la zona de taules i cadires per a impedir-ne l'ús, i complir les directrius sanitàries contra la COVID-19.



INFORME RESUM: Totes les dades sobre l'evolució de la Covid-19 el mes de gener al País Valencià


Us oferim un informe-balanç del que ha estat la pandèmia al País Valencià en aquest mes de gener. Fa pensar i molt. 


BALANÇ MES DE GENER COVID-19  PAÍS VALENCIÀ

1.- ✅ 🔴 S'han registrat més de 160.000 nous casos aquest mes. S'ha passat de 149.402 casos el passat 2 de gener a 309.965 a 31 de gener. La mitjana diària ha sigut de 5.352 casos.

2.- ✅ 🔴 El nombre total de defuncions ha passat de 2.988 el dia 2 de gener a 4.802 el 31 de gener. Són 1.814 decessos durant aquest mes, és a dir, una mitjana diària de 60 defuncions

3.- ✅ 🔴 Es tanca el mes essent la comunitat autònoma amb major taxa d'Incidència Acumulada (IA) a 14 dies. S'ha passat d'una IA de 322,62 el 2 de gener a una IA de 1.431,28 el 29 de gener. S'ha multiplicat la taxa per 4,44

4.- ✅ 🟢 La taxa de mortalitat de la Comunitat continua baixant i ja se situa en el 1,65% quan a primers de mes estava en el 1,86%

5.- ✅ 🟢 Ja s'han realitzat des del principi de la pandèmia prop de 2.800.000 PCR i test. 

6.- ✅ 🔴 El número d'hospitalitzats ha passat de 1.865 el 2 de gener a 4.494 el 31 de gener. S'ha multiplicat els ingressos per 2,41. Són 2.629 ingressats més que a primers de mes.

7.- ✅ 🔴 El número d'ingressats en UCI ha passat de 293 el 2 de gener a 670 el dia 31 de gener. S'ha multiplicat els ingressos en UCI per 2,29. Són 377 més que a principis de mes.

8.- ✅ 🟢 Des del passat dia 4 de gener, s'han donat d'alta  98.466 persones. Una mitjana de 3.646 altes al dia.

9.- ✅ 🔴 El total de casos actius a final de mes se situa en el 22,60%., A primers de mes era del 10,58%, s'han multiplicat els casos actius per 2,14.

10.- ✅ 🟢 Durant aquest mes s'han administrat 113.793 vacunes i 12.176 persones han rebut ja les dues dosis. 


Basat en l'Informe de Vicent Bufort del mes de gener. (L'hem traduït al valencià).

DIA 31 GENER: Anàlisi de la situació el fi de mes, amb 3933 casos nous i 95 defuncions, o les festes del Nadal ens han eixit molt cares


El País Valencià ha registrat 3.933 casos nous casos de coronavirus confirmats avui diumenge des de l'última actualització. La xifra de positius totals es de 309.965 persones. A més, s'han registrat 95 defuncions amb un total de defuncions des de l'inici de la pandèmia de 4.802 persones.

Trobem un augment en la pressió hospitalària: hi ha actualment 4.494 persones ingressades, 156 més que ahir dissabte. Tampoc van bé els ingressos en vigilància intensiva: ja són 670 les persones, un nou rècord des de l'inici de la pandèmia.

Cal indicar que no podem oferir registres total de dades per descans del personal administratiu. Les ingressades en hospitals sí que són xifres oficials. No és poden amagar.

Si fem un balanç en el temps, cal dir que el 5 de gener teníem 2.079 persones ingressades i un total de 155.344 contagis comprovats per prova PCR o prova oficial. Hem superat i molt, ara hi ha
4.494 persones ingressades i 309.965 positius, tots els registre de la la pandèmia amb 10.000 casos diaris i també els ingressos. Dels morts ja no cal ni parlar. El Nadal Cap d'Any i Reis ens han eixit, i ens ixen molt car.

La gestió de Nadal entre negacionistes i salvadors de l'economia ha estat un fracàs total. Ara tenim el fracàs moral i humanitari de negociar cada dia amb les farmacèutiques, a les quals hi ha partidaris - com ahir escoltarem en el debat de "La 6"-  d'expropiar-los la patent (a la qual va contribuir i finançar Europa per descobrir-la) o pagar-la per acabar amb tot açò. 

Investigar, trobar i produir la vacuna perquè siga pública o genèrica implicaria que, segurament no la voldria investigar cap superempresa farmaceutica,  amb la qual cosa tot apunta a solucions de convenis público-privats però que siguen clars i ben concrets, no com fins ara estem veient en els contractres.

Vacunes "Patrimoni de la Humanitat", bé comú o decència?. Qui parla de guanys de diners mesclats en temes de salut, o qui nega el menjar a qui passa fam, no mereix el més mínim respecte.

ACTUALITZACIÓ DE DADES 31 DE GENER


📌 3.933 NOUS casos positius PCR:
- 373 a la província de Castelló
- 2.006 a la província d'Alacant
- 1.544 a la província de València
- 10 sense assignar

📌 Total casos confirmats per PCR: 309.965

📌 4.494 persones ingressades en data d'avui:
- 445 a la província de Castelló, 54 pacients en UCI
- 1.772 a la província d'Alacant, d'aqueixos 258 en UCI
- 2.277 a la província de València, d'aqueixos 358 en UCI

📌 DEFUNCIONS: 95
- 13 a la província de Castelló
- 36 a la província d'Alacant
- 46 a la província de València


30 brots nous: 4 a Alacant, 5 a Castelló i 21 a València.

• Requena: 7 casos. Origen social
• Requena: 8 casos. Àmbit educatiu
• Paterna: 7 casos. Origen social
• Requena: 8 casos. Origen social
• Requena: 7 casos. Origen social
• Requena: 8 casos. Àmbit educatiu
• Requena: 8 casos. Origen social
• València: 10 casos: Origen social
• Requena: 10 casos. Àmbit educatiu
• Puçol: 8 casos. Origen social
• Requena: 8 casos. Origen social
• Orihuela: 9 casos. Àmbit educatiu
• Orihuela: 6 casos. Àmbit educatiu
• València: 5 casos. Origen social
• València: 5 casos. Origen social
• Alboraia: 8 casos. Origen social
• Ibi: 5 casos. Àmbit educatiu
• Meliana: 5 casos. Àmbit educatiu
• Massamagrell: 4 casos. Origen social
• Rafelbunyol: 8 casos. Àmbit educatiu
• La Pobla de Farnals: 5 casos. Origen social
• Ibi: 6 casos. Àmbit educatiu
• València: 7 casos. Origen laboral
• València: 3 casos. Origen social
• València: 9 casos. Origen social
• Olocau del Rei: 4 casos. Origen social
• Vinaròs: 3 casos. Origen social
• Peníscola: 3 casos. Origen social
• Peníscola: 4 casos. Origen laboral
• Benicarló: 4 casos. Àmbit educatiu

INFORME DEL PLA RESISTEIX: Les ajudes i qui les pot sol·licitar. Tavernes disposarà de 400.982 euros en ajudes de gestió municipal



Tavernes disposarà de 400.982 euros per ajudes directes als sectors econòmics afectats per la la Covid-19 dins de l’apartat del pla "Resisteix" que gestionarà l’Ajuntament. A més de l’aportació de 60.000 euros, l'Ajuntament durà a cap la gestió administrativa i dedicar el personal necessari per a dur cap sol·licituds i pagaments, cosa que suposa despeses afegides en recursos humans i fons municipals.

La regidoria de Foment, que dirigeix Josep Llácer, de Compromís, ha posat en funcionament una oficina específica per a gestionar aquestes ajudes, tot un treball i esforç que va resumir el regidor en una frase: “Mentre uns ens arromanguem i treballem per aconseguir totes els ajudes i subvencions disponibles, altres és dediquen a desinformar i generar incertesa” en referència a la informació del PP que Tavernes anava a perdre subvencions i després no votar en el ple a favor del procediment de subsanar els documents.

El pla Resisteix, en general, vol esmorteir l'impacte de la crisi en sectors molt perjudicats com són les activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats artístiques i d'espectacles i activitats esportives, recreatives i d'entreteniment. 

GESTIÓ AJUNTAMENT

Ajudas per a autònoms o empreses amb màxim 10 treballadors

Es destinen 160 milions en total (400.982 euros en Tavernes) que gestionaren els consistoris i que cobreixen als quatre sectors principals. L'Ajuntament de Tavernes, encara que el termini acaba el dia 5 de febrer, ja ha confirmat la seua participació en la línia i bon exemple és la posada en marxa de l'oficina. 

Els diners assignats a Tavernes l'ha efectuat la Generalitat en funció de les empreses del municipi i es repartirà 2.000 euros per micropime o autònom més una prima de 200 euros per empleat a càrrec. Les empreses no podran superar els 10 treballadors per a sol·licitar aquesta ajuda, per la qual cosa el màxim queda fixat en 4.000 euros.


GESTIÓ GENERALITAT 

 Compensació de quotes de la SS i pagaments als més afectats

-    Es destina 600 euros a empresa o autònoms dels quatre sectors més afectats, mes altres 600 per cada treballador, fins als 12.000 euros. Poden acollir-se empreses fins a 250 treballadors.
-    Ingrés directe, sense tramitació, de 300 euros a treballadors en ERTO total derivat de la covid al gener o febrer (o tots dos). Se sol·licitaren a partir del dijous, 4 de febrer.
-    Ajuda directa de 300 euros a autònoms que sense formar part de turisme, hostaleria, oci i cultura hagen registrat pèrdues quantioses. Pendent de concretar per la Generalitat.

Dues línies de préstecs per un total de 100 milions d'euros

- La primera contempla 50 milions en préstecs bonificats, des de 15.000 euros fins a 750.000 al tipus d'interés del 0,5%, un any de manca i a retornar en sis anys. Sense limitació per grandària de l'empresa.
- La segona són préstecs participatius de fins a 800.000 euros per a empreses en una situació «límit». Devolució a 15 anys i manca de dos anys. Encara no publicada. 

Ajudes directes per a l'oci, artesania i festa tradicional

- 8 milions d'euros en ajudes directes per a pubs, discoteques i similars, entre 3.000 i 10.000 euros per empresa. Els gestiona Turisme i es tramitaran telemàticament.
- 7 milions a l'artesania i sectors vinculats a les festes tradicionals, afectats per la cancel·lació d'aquestes. Correspon la gestió a la Conselleria d'Economia, i els imports no estan especificats de moment.

dissabte, 30 de gener del 2021

DIA 30 DE GENER: Xifres que no minven i esgarrifen: 7.990 casos nous, 97 morts i un brot a Tavernes amb 5 afectats.


El País Valencià registra avui un total de 7.990 nous casos d'infeccions en les darreres 24 hores, i 97 defuncions. Els efectes de la pandèmia no minven, com tampoc minven els brots de la Covid-19 en el territori valencià, amb 50 nous brots.

Avui, després de vora dos mesos sense cap brot a la nostra ciutat, un ha afectat Tavernes, amb origen social i afecció de 5 casos.

Avui és dissabte, i l'actualització de la Conselleria no ens dóna dades tan completes com les que publiquen al llarg dels dies feiners de la setmana, per exemple no informen de la situació en les residències de majors.

Us oferim les dades completes i els brots darreres les dades.

ACTUALITZACIÓ DE DADES 30 DE GENER

📌 7.990 NOUS casos positius PCR:


- 653 a la província de Castelló
- 3.615 a la província d'Alacant
- 3.721 a la província de València
- 1 sense assignar

📌 Total casos confirmats per PCR: 306.032

📌 4.338 persones ingressades en data d'avui:

- 433 a la província de Castelló, 53 pacients en UCI
- 1.717 a la província d'Alacant, d'aqueixos 255 en l'UCI
- 2.188 a la província de València, d'aqueixos 347 en UCI

📌 ALTES: 6.253

- 559 a la província de Castelló
- 2.506 a la província d'Alacant
- 3.187 a la província de València
- 1 sense assignar

📌 DEFUNCIONS: 97

- 11 a la província de Castelló
- 46 a la província d'Alacant
- 40 a la província de València
 

50 brots des de l'última actualització: 9 a Alacant, 12 a Castelló i 29 a València.

 Peníscola: 4 casos. Origen social
 Càlig: 3 casos. Origen social
 Castelló (abans Villanueva de Castellón: 4 casos. Àmbit educatiu
 Benicarló: 3 casos. Origen social
 Dènia: 8 casos. Origen social
 Benicarló: 3 casos. Origen social
 Chera: 3 casos. Origen social
 Vinaròs: 3 casos: Origen social
 Xàtiva: 4 casos. Àmbit educatiu
 Vinaròs: 5 casos. Origen social
 València: 3 casos. Àmbit educatiu
 Dènia: 4 casos. Origen social
 Vinaròs: 6 casos. Origen social
 Fuenterrobles: 3 casos. Origen social
 Xirivella: 7 casos. Origen social
 L'Alcúdia de Crespins: 4 casos. Àmbit educatiu
 Tavernes de la Valldigna: 5 casos. Origen social
 Dènia: 6 casos. Origen social
 Massamagrell: 5 casos. Origen laboral
 València: 3 casos. Origen social
 Canals: 7 casos. Àmbit educatiu
 Benidorm: 13 casos. Origen laboral
 València: 3 casos. Origen social
 València: 3 casos. Àmbit educatiu
 Peníscola: 6 casos. Origen social
 València: 7 casos. Origen laboral
 Traiguera: 4 casos. Origen social
 Cocentaina: 3 casos. Origen social
 Callosa d'en Sarrià: 6 casos. Origen social
 Vinaròs: 4 casos. Origen social
 Càlig: 3 casos. Origen social
 Benicarló: 9 casos. Origen social
 Manises: 3 casos. Àmbit educatiu
 València: 6 casos. Origen social
 Calp: 5 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen laboral
 Massamagrell: 7 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 La Pobla de Vallbona: 3 casos. Origen social
 Xàbia: 3 casos. Àmbit educatiu
 Xàbia: 3 casos. Àmbit educatiu
 Moncada: 6 casos. Origen social
 València: 5 casos. Origen laboral
 Burjassot: 4 casos. Origen social
 València: 6 casos. Origen laboral
 València: 5 casos. Origen social
 Museros: 4 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 Almàssera: 3 casos. Origen social
 Paterna: 3 casos. Origen social

El CIMM inaugura avui dissabte l'any formatiu amb un curs de 10 sessions sobre música i arts plàstiques medievals dirigides per Jorge Ariza


Les arts plàstiques i la música medieval s'uneixen en el curs gratuït del CIMM que compta amb la presència de Jorge R. Ariza, qui dirigirà les deu sessions a celebrar durant tot el 2021, en les quals s'aprofundirà en la connexió entre les arts del període medieval

La inscripció és gratuïta i la primera de les sessions se celebrarà el dissabte, 30 de gener, a les 17.00 hores en format virtual

L'objectiu d'aquest primer curs que ofereix el Centre d'Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM) de la Valldigna per a aquest 2021 és l'exploració atenta de la música, els músics i els instruments musicals de l'edat mitjana a través de la mirada experta de Jorge Ariza, doctor en Història de l'Art especialitzat en simbologia, a partir de la iconografia, l'arquitectura o la pintura.

Sota el títol “Les Arts plàstiques i la Música. Una mirada medieval” arriba aquesta formació oberta a tota mena d'alumnat, tant músics com persones interessades en la música, per a obrir els ulls a la música medieval a través de l'Art. Les inscripcions estan obertes a través del correu electrònic info@cimmvalldigna.org posant en la línia d'assumpte "nscripció al curs de Jorge Ariza".

La primera de les sessions es titula “Músics del nord i del sud en la pintura tarde-medieval” i se celebrarà el dissabte 30 de gener a les 17.00 hores. S'aprofundirà en la relació que mantenen a través de la pintura els creadors de música medieval, en la qual no faltaran exemples que estimulen el coneixement i la difusió d'aquest gènere musical, objectiu últim de les activitats que des de fa ara un any planifica el CIMM per a acostar la música de l'Edat mitjana a tots els públics.


Programació de les pròximes trobades sobre art i música medieval en 2021


Les sessions successives, amb periodicitat mensual, excepte els mesos d'estiu, seran en dissabte a les 17.00 hores. El 6 de febrer el tema serà “La dansa de la mort”, el 6 de març, “Les trompetes dels àngels”; el 3 d'abril continuarà la programació amb “Els músics del paganisme en l'imaginari medieval”. Ja a la primavera, l'1 de maig la sessió versarà sobre “Iconografia de menestrils i joglars”, mentre que el 5 de juny serà el torn per a abordar la sessió titulada “Final del viatge: La música en el Pòrtic de la Glòria”.

Després de la parada de l'estiu, el curs es reprendre el 4 de setembre amb “Imatges de la Dama en les tres cultures del món hispànic”. A l'octubre, el dia 2, prendran rellevància amb Ariza els “Aspectes musicals en les icones bizantines”. Per a tancar el calendari, el 6 de novembre la classe se centrarà en “Els himnes a la Verge com a font per a la iconografia” i ja al desembre, l'última de les sessions previstes, el dia 4, tancarà amb l'una xarrada dedicada als “Músics inspirats per l'Esperit”.

 

divendres, 29 de gener del 2021

L'AJUNTAMENT INFORMA: El govern municipal prorroga les mesures Covid-19 fins el 15 de febrer atesa la situació sanitària i de contagis a Tavernes


L’Ajuntament prorroga les mesures municipals contra la Covid-19 fins al dia 15 de febrer. La decisió presa pel govern municipal s'ha pres després d’analitzar la situació sanitària i les xifres de contagi al nostre municipi.
 
L'Ajuntament, a través del govern municipal, ha fet una crida a la responsabilitat individual de la ciutadania de Tavernes per a superar esta situació com més prompte millor.
 
 Recordem que les mesures vigents i que ara es prorroguen són les següents: 
 
-Tancament de les instal·lacions municipals esportives, tant per a esport federat com per a no federat. Telèfon de contacte: 962824078.

-Tancament de les instal·lacions municipals de la Casa de la Cultura. Telèfon: 636459548.
Tancament de la Biblioteca. El servei de préstec funcionarà amb cita al telèfon 671418918 - 962823176.
 
- L'ajuntament de Tavernes (casa consistorial) tornarà a l’obligatorietat de cita per a l’atenció al públic. Telèfon de contacte: 962824015.
 
- L'edifici del Braç Treballador tornarà a l’obligatorietat de cita per a l’atenció al públic. Telèfon: 962821142 (Serveis Socials) i 962823660 (Foment Local).
 
- La Tourist Info tornarà a l’obligatorietat de cita per a l’atenció al públic. Telèfon: 962885264.
Suspensió de qualsevol activitat organitzada per l’Ajuntament (culturals, esportives, d’oci,...).

A més d'aquestes mesures aplicades darrerament, cal recordar que des de fa temps es duen a terme:

  • Desinfecció i neteja constant de mobiliari urbà, edificis municipals i zones d'especial concurrència.
  • Reforç de personal de la neteja en els centres educatius i els edificis municipals.
  • Tancament de parc infantils i jardins.
  • Col·laboració i comunicació diària amb el Centre de Salut de Tavernes i amb l’Àrea de Salut de Gandia.
  • Intensificació dels controls policials per a vetlar pel compliment de les mesures vigents.
  • Control d'accessos, senyals informatius i dispensadors de gel hidroalcohòlic als edificis municipals i al mercat del dijous.
  • Les fonts d'aigua del terme municipal estan fora de servei.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha tornat a recordar que “mesures més dràstiques com el tancament de negocis i locals d’oci, restriccions de mobilitat o bé tancaments perimetrals de la ciutat no són competència municipal i, per tant, no les podem prendre unilateralment. Com vinc insistint des de l’inici de la pandèmia, apel·le sobretot a la responsabilitat individual de tota la ciutadania per a superar esta situació”.

 

DIA 29 GENER: No canvien massa les xifres amb 7.929 noves infeccions i 98 defuncions, la xifra més alta, i 68 brots


Un altre dia amb molts contagis, se n'han registrat 7.929 confirmats per prova PCR que situen la xifra total de positius en 298.042 persones. Un dia també en que arribem al cim quan a persones mortes pel virus: 98, una xifra que també es va donar dues vegades la setmana passada. 

La noticia positiva és l'abaixada un poc de les persones ingressades en hospitals, cosa que ha deixat 115 llits lliures, però no cessa la pressió pel gran nombre d'ingressats en UCI: en total 651. 

Els brots continuen essent una constants tots els dies. Informació al final de les dades.

ACTUALITZACIÓ DE DADES 29 DE GENER

📌 7.929 NOUS casos positius PCR:

- 852 a la província de Castelló
- 3.849 a la província d'Alacant
- 3.222 a la província de València
- 6 més sense assignar,  52 en total

📌 Total casos confirmats per PCR: 298.042

📌 4.463 persones ingressades en data d'avui:

- 461 a la província de Castelló, 53 pacients en UCI
- 1.775 a la província d'Alacant, d'aqueixos 253 en UCI
- 2.227 a la província de València, d'aqueixos 345 en UCI

📌 ALTES: 8.902

- 681 a la província de Castelló
- 4.053 a la província d'Alacant
- 4.168 a la província de València

📌 DEFUNCIONS: 98

- 11 a la província de Castelló
- 30 a la província d'Alacant
- 57 a la província de València

📌 RESIDÈNCIES

Hi ha casos positius en:
- 188 residències de majors
- 40 centres de diversitat funcional
- 10 centre de menors

  Residents nous positius: 155
 Treballadors i treballadores nous positius: 77
 Residents que han mort: 28

💉 Dosis de la vacuna administrades: 113.793:  111.117 Pfizer i 2.676 de Moderna (dades fins al dilluns).


 62 brots: 12 a Castelló; 21 a Alacant i 29 a València.

 Vilallonga: 17 casos. Origen laboral
 Xàbia: 6 casos. Àmbit educatiu
 Calpe: 3 casos. Àmbit educatiu
 Paterna: 7 casos. Origen social
 Pilar de la Horadada: 3 casos. Àmbit educatiu
 Elx: 7 casos. Origen social
 San Miguel de Salinas: 3 casos. Àmbit educatiu
 Alcoi: 4 casos. Àmbit educatiu
 Sax: 4 casos. Origen social
 Castelló de la Plana: 4 casos. Origen laboral
 Castelló de la Plana: 13 casos. Origen laboral
 Peníscola: 4 casos. Origen social
 Pilar de la Horadada: 3 casos. Àmbit educatiu
 Vila-real: 6 casos. Origen laboral
 Benicarló: 9 casos. Origen social
 València: 5 casos. Origen social
 Mislata: 13 casos. Àmbit educatiu
 Mutxamel: 5 casos. Origen laboral
 València: 5 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 Orihuela: 3 casos. Àmbit educatiu
 Xàbia: 3 casos. Àmbit educatiu
 Calpe: 4 casos. Origen social
 Traiguera: 4 casos. Origen social
 8 casos. Origen laboral
 San Rafael del Río: 4 casos. Origen social
 Torrevieja: 7 casos. Àmbit educatiu
 La Jana: 4 casos. Origen social
 València: 6 casos. Àmbit educatiu
 Catí: 7 casos. Origen social
 Carcaixent: 5 casos. Àmbit educatiu
 Benicarló: 5 casos. Origen social
 Sueca: 4 casos. Àmbit educatiu
 Benicarló: 6 casos. Origen social
 València: 8 casos. Centre educatiu
 Alboraia: 11 casos. Origen laboral
 Llíria: 5 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 Carcaixent: 5 casos. Origen laboral
 Sagunt: 8 casos. Origen social
 Dénia: 3 casos. Àmbit educatiu
 Algemesí: 7 casos. Origen social
 Alacant: 9 casos. Àmbit educatiu
 València: 5 casos. Origen social
 Alacant: 6 casos. Àmbit educatiu
 València: 6 casos. Origen social
 València: 3 casos. Origen social
 Sagunt: 9 casos. Origen social
 València: 5 casos. Àmbit educatiu
 Benidorm: 10 casos. Origen laboral
 La la Vall d'Uixó: 4 casos. Àmbit educatiu
 Benidorm: 7 casos. Origen social
 Puçol: 5 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 València: 5 casos. Origen social
 Finestrat: 5 casos. Origen social
 València: 10 casos. Àmbit educatiu
 València: 16 casos. Origen social
 València: 4 casos. Origen social
 Burjassot: 3 casos. Origen laboral
 Elx: 9 casos. Origen laboral
 Elx: 8 casos. Origen laboral

L'Ajuntament inicia el programa "El menjar de Tavernes a casa" on s'informa dels establiments que ofereixen menjar per a emportar.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna posa en marxa la iniciativa ‘El menjar de Tavernes a casa’ amb la finalitat de donar a conéixer els establiments de restauració vallers que actualment ofereixen servei de menjar per a emportar-se i repartiment a domicili.

 La regidora de Comerç Local, Mònica Palomares, de Compromís, responsable de la campanya assenyala que “volem col·laborar en la difusió de l’oferta gastronòmica de Tavernes facilitant un llistat accessible a la població amb tots els establiments amb menjar per a emportar-se o a domicili. Amb la implicació de totes i tots podem continuar ajudant un dels sectors més afectats per les noves restriccions”.

Mònica Palomares, regidora de Comerç Local

 

Les noves mesures de contenció de la COVID-19 decretades per la Generalitat Valenciana impedeixen els bars i restaurants obrir els locals al públic; per tant, la Regidoria de Comerç Local pretén amb aquesta iniciativa donar difusió, tant en la pàgina web municipal com en les xarxes socials del consistori, de l’oferta de restauració de Tavernes per a impulsar este sector.

Els establiments interessats a participar en la iniciativa poden donar-se d’alta a

https://tavernes.es/va/content/menjar-tavernes-casa

i emplenant el formulari amb el nom de l’establiment, una breu descripció sobre el menjar que ofereixen, el telèfon per a fer les comandes, l’adreça i indicar si tenen servei d’entrega a domicili.

Per a poder oferir el servei de menjar per a emportar-se cal tindre una cuina autoritzada, diferenciar en el local la zona d’elaboració del menjar i de venda de la zona de taules i cadires per a impedir-ne l'ús, i complir les directrius sanitàries contra la COVID-19.


 

Les pitjors xifres de la pandèmia: la tercera onada colpeja fort a la Valldigna i al Departament de Gandia: totes les dades

  
La Covid-19 assota la Valldigna, sembla desbocada a la nostra comarca, almenys això deixa entrevore l'actualització de la Conselleria de Sanitat on, totes les poblacions sumem infeccions i augment de casos actius. Això ha fet que, amb l'única excepció de Simat, s'haj disparat la IA (Incidència Acumulada) a xifres superiors al 1.000 per 100.000 habitants en 14 dies.
 
Es diu que estem en plena tercera onada, i això semblen dir les dades fredes, que ens donen preocupació: 141 infectats nous a Tavernes, 10 a Barx, 9 a Benifairó i 7 a Simat, xifres que no havíem tingut mai durant tota la pandèmia. Tampoc són gens agradoses les xifres de defuncions: 3 noves a Tavernes i Barx. 
 
Les dades positives - si així es poden qualificar- ens arriben de les persones que van superant la malaltia i que són 89 a Tavernes, 4 a Simat i Benifairó i 9 a Barx.
 
Cal recordar que excepte a Benifairó, la resta de localitats de la Valldigna tenen residències de persones majors en els seus termes municipals. No podem desglossar,  perquè tampoc ho fa la Conselleria en les dades, quines xifres afectarien a aquests establiments. Només podem dir, tal com repeteixen els mitjans de comunicació, que són les residències de majors les que més estan patint aquesta situació.
 
 
 
 Totes les dades de les poblacions actualitzades a dia d'avui les indiquem a continuació.

  - Tavernes 

Casos totals durant la pandèmia: 940 (n'eren 799)
Noves infeccions: 141
Casos actius: 225 (n'eren 173) 
Persones curades des de l'última actualització: 89 (l'anterior 69)
Incidència Acumulada: 1.308 per 100.000 habitants (era de 1.006)
Defuncions totals: 29  (n'eren 26) 
 
  - Simat
 
Casos totals durant la pandèmia: 109 (eren 102)
Noves infeccions: 7
Casos actius: 18  (n'eren 15) 
Persones curades des de l'última actualització: 4
Incidència Acumulada: 541 per 100.000 habitants (era de 451)
Defuncions totals: 2
 
  - Benifairó   
 
Casos totals durant la pandèmia: 58 (n'eren 49)
Noves infeccions: 9
Casos actius: 18  (n'eren 13) 
Persones curades des de l'última actualització: 4
Incidència Acumulada: 1.146 per 100.000 habitants (era 828)
Defuncions totals: 0
 
 - Barx  

Casos totals durant la pandèmia: 96 (n'eren 86)
Noves infeccions: 10
Casos actius: 14 (n'eren 13)
Persones curades des de l'última actualització: 9
Incidència Acumulada: 1.018 per 100.000 habitants (era de 3.211)
Defuncions totals: 8  (n'era 5)
 
 
DEPARTAMENT DE GANDIA 
 
 
 
Seguim en el rosari de xifres molt negatives: un increment de 891 infeccions en el Departament de Gandia des del dimarts, que passa a tindre 8.692 casos des del principi de la pandèmia. Com a la Valldigna, un gran augment dels casos actius, que ara són 1.829 (n'eren 1.413) i per tant també una pujada de IA que ara està en 1029 quan era de 795.
 
Un total de persones curades de 475, però cal lamentar 10 noves defuncions.
 
Casos totals durant la pandèmia: 8.692 (n'eren 7.701)
Noves infeccions: 891
Casos actius: 1.829  (n'eren 1.413) 
Persones curades des de l'última actualització: 475
Incidència Acumulada: 1.029 per 100.000 habitants (era de 795)
Defuncions totals: 141 (n'eren 131)