L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 31 de desembre del 2023

El Festivern ha celebrat el tradicional "Concurs de paelles" amb bon ambient i diversió

 

El concurs de paelles del Festivern com és tradicional s'ha celebrat un any més a la plaça Major i com és habitual ha estat en si mateix una gran festa dedicada al que és, avui per avui, el plat valencià més conegut i més internacional.

 

 

Els esforçats cuiners "han lluitat" contra els calders i ingredients amb l'objectiu de cuinar una paella que, com passa tots els anys, ens feia vore les distintes modalitats segons la comarca d'origen dels participants. I com sol passar es cuinen moltes paelles, majorment respectant els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar, l'arròs... però on sempre hi ha el "particular" del cuinar o de la colla segons la comarca: amb pebre o sense, amb pilotes o sense, am costelletes o sense...






Tot es vàlid sempre que es respecten les normes tradicionals, es cuine amb germanor i alegria, i siga una continuació de l'ambient festiu general, perquè diuen que és un concurs de paelles però pel que hem vist.... a ningú li preocupava massa el premi, sinó participar-hi, passar-ho bé i continuar fent amics, i sobre tot passar unes hores amb molt bon ambient.

 

 

 

Els esforçats cuiners atenien la seua paella mentre a l'envelat de la plaça Major ha tingut lloc  l’anomenat “vermut musical”, bona música per continuar la diversió, l'alegria i , el ball, que al cap i a la fi són alguns dels ingredients que cerca el Festivern al llarg d'esdeveniments com aquest de les paelles. Tot ajuda per aconseguit que tot Tavernes siga una gran festa que culminarà aquesta nit amb l'arribada del 2024, amb la gran festa de cloenda del Festivern





AVUI DIA 31: Les activitats i actuacions que ofereix el Festivern en el dia de clausura

 


Avui es tanca l'edició d'enguany del Festivern i entre les activitats durant el dia cal destacar el concurs de paelles que se celebra al voltant de la plaça Major, enguany animat per la xaranga "Xe Kin Ampastre".

A la nit, el Festivern presenta un interessant programa de grups musicals que podeu consultar, amb l'horari previst d'actuació, al cartell superior.

dissabte, 30 de desembre del 2023

El Festivernet, per als menuts de casa, ha estat una gran matinal musical on han gaudit al màxim els fills.... i els pares!!!

 

Èxit, èxit, èxit.... Un gran esdeveniment del qual han gaudit els menuts i menudes de casa o ¿serà millor dir els pares? Perquè calia estar dins de la carpa per comprovar com els pares competien amb els seus fills a corejar les cançons, a ballar-les... a participar-hi i fer festa, molta festa, moltes cares alegres i contentes, que eixe era l'objectiu.




 

I un grup "Zoo" que no defrauda mai i que, de dalt de l'escenari estant, s'ha unit a la festa amb una total professionalitat i ganes de respondre a la gran gentada d'espectadors que acudia a la matinal de Tavernes. I el resultat: aconseguir que la gent s'ho passarà d'allò més bé.  Era un públic assistent - pares i fills - abocat per complet al grup i la resposta del grup ha estat oferir un recital de la màxima qualitat i professionalitat.

 

 

 

Com molts reconeixen, estaven contents i pagats, ben satisfets, perquè la matinal els havia facilitat assistir i gaudir d'una actuació del que és, ara per ara, el grup punter de la Safor, i uns dels millors en el panorama musical valencià.

Tot un encert aquest primer "Festivernet" que suposem haurà omplert i amb escreix les previsions d'assistència. No sabem el total però tal com estava l'envelat i la dificultat de moure's per dins, tal com hi havia d'espectadors fora de l'envelat, i que s'han venut més de 4.000 entrades, igual érem tots plegats sobre unes 9.000 persones els assistents. 

 

 

 


L'organització ha pensat  molt en els joves espectadors, sobre tot en els més menuts, i havia preparat una zona de jocs que ha estat prou visitada. En acabar el recital, són molts els pares que s'han dirigit als parcs de la localitat per fer el dinar amb els seus fills, i passar una estona entretinguda.

 



En resum i definitiva, una experiència molt positiva aquest primer Festivernet i a esperar que l'any vinent, el Festivern continue a la que ja es la seua llar després de tants anys, Tavernes, i que ens arribe duent de la mà un segon "Festivernet". 


La zona d'acampada del Festivern posa el cartell de "completa".

Les arribades no s'han deturat. Ahir per la vesprada el riu de jovent que arribava a Tavernes va continuar fins la posta del sol i avui pel matí s'han représ les arribades, amb menys intensitat que ahir, que per alguna cosa era el primer dia de Festivern i sempre és el de major aglomeració.

 

 

Les imatges que us oferim són prou eloqüents, en parlen a soles, de l'ambientàs que hi ha en la zona d'acampada, pràcticament plena, però que amb bastant seguretat continuarà omplint-se més encara fins ocupar tots els espais possibles. El fet que el cap d'any siga en diumenge, i el dilluns, primer dia festiu ajuda al desplaçament a Tavernes del jovent, també empés per un gran cartell de grups participants.

Una primera imatge que obri aquesta crònica feta des de la pujada a Les Creus i que permet contemplar amb tota la grandiositat la força que té el Festivern. Les altres fotos preses de dalt, però ja més a tocar el terra, per acabar amb unes imatges de les tendes muntades en l'acampada. 

 

I tot això unit a un ambientàs grandíssim, amb els carrers plens i la gent en moviment bé per anar de compres, bé com molts altres, sobre tot famílies, per assistir al Festivernet per a menuts, o per participar en el correbars.

D'una forma o altra, i aprofitant el bon oratge i dia asoleillat, hi ha molt bon ambient, molta alegria, i molta festa. Un any més celebrem a Tavernes el Festivern i acollim amb els braços oberts a joves arribats de punts molt diversos de la geografia peninsular per festejar l'arribada del nou any. Bon Festivern i millor entrada a l'any nou.

 

AVUI DIA 30: Les activitats i actuacions que ofereix el Festivern, amb el Festivernet per als xiquets i xiquetes


El Festivern es presenta animat amb el tradicional correbars amb "La Trocamba Matanuska", les actuacions dels grups local "Repom" i Putotabaco" a la plaça major i un passacarrer amb la "Vall Tu-Kà", com a aperitiu a la que s'espera a la nit, amb l'actuació del grup "Zoo". Tota la informació al cartell superior.

 


 
Un grup "Zoo" que serà el protagonista de la primera edició d'un esdeveniment musical organitzat i  dedicat especialment a xiquets i xiquetes, el "Festivernet", avui a partir de les 12'30 hores del matí, amb un espai infantil ple de música i activitats.
 
El concert infantil és fora de la programació del "Festivern" i l'entrada serà gratuïta per als menors de 12 anys.


 

divendres, 29 de desembre del 2023

ACTUALIZADA PRIMERES HORES VESPRADA: L'arribada de joves al Festivern és incessant des de primeres hores del matí


Actualització: Us oferim dalt una imatge global panoràmica de la zona de l'acampada presa al migdia, ja fa unes hores, on s'observa com s'ha incrementat l'arribada de festiverners i festiverneres.

 

Talment, en la imatge anterior, de la mateixa hora, s'hi comprova com es van omplint les zones dedicades a aparcament de vehicles.

A partir d'ací, és el que havíem publicat aquest matí.

 

 

Ja ha començat. L'incessant degoteig de joves ( i vehicles) s'iniciava de bon batí, de manera que a les 9 la cua per acreditacions i entrades a la zona d'acampada presentava l'aspecte que podeu vore en les fotografies. I com és lògic, l'aparcament començava a omplir-se mentre altra filera de cotxes esperava torn en el camí paral·lel a la carretera.

 

 

 

Són centenars de joves qui novament assisteixen al Festivern, joves carregats amb motxilles i les tendes per a muntar en l'esplanada, colles d'amics i amigues, molts d'ells ja coneguts d'altres edicions que es retroben novament a Tavernes i al Festivern, el millor festival valencià de les Comarques Centrals ( i també de molt més enllà, car ens visiten joves de tots els punts geogràfics del domini lingüístic).

 
 La marea de gent jove - es pot arribar fins a les 10.000 persones - omplirà Tavernes, es deixarà notar en els establiments i comerços, i també al sector hostaler que té punts de menjar ja preparat. En conjunt una injecció a l'economia local, però  a més, novament Tavernes serà una ciutat alegre, divertida, la més vital i dinàmica de les comarques centrals,  oblidant una vegada els temps en que la ciutat quedava solitària perquè en aquests dies milers de joves vallers i valleres, viatjaven a altres ciutats per festejar el Cap d'Any amb el que suposava usar vehicles per a desplaçar-se a altres localitats i el corresponent perill. 
 
 
Les fotografies que publiquem ens mostren com ha anat creixent, al llarg del matí i fins a les 10 hores l'arribada de festiverners i festiverneres.
 

Anit es va celebrar la Sant Silvestre 2023

 

La celebració anit a Tavernes de la Cursa Popular de Sant Silvestre va ser un èxit amb vora 400 participants, ambient festiu, lúdic i sempre amb bon humor propiciat per les disfresses del corredors i corredores. La cursa va comptar amb la presència de diversos regidors del consistori i el lliurament de premis a càrrec del regidor d'Esports, Josep Llàcer.

  

 

 

 La cursa amb un trajecte de 3 km que va ser recorreguda amb poc minuts i presentava un caràcter solidari que va servir per arreplegar 775 euros per a Càritas. Bona presència d'equips esportius, que volgueren unir-se a la fesa general, així com de moltes colles d'amics i amigues disfressades. Com a final de festa, una bona tassa de xocolata calentet, que la nit ja era fresqueta, preparat per la falla Portal. 


 
 
 
 
Els guanyadors: 

Homes:

1 Sergi Tomas Castelló
2 Jose Marí
3 Salva Cantus

Dones:

1 Almu Donet Romero (CA la Valldigna)
2. Romina Santiago Gordillo
3. Alba  Grau Escrihuela

 




AVUI DIA 29: Les activitats i actuacions que ofereix el Festivern

 

El Festivern comença avui a Tavernes. Us oferim totes les activitats programades, que podeu consultar en el quadre superior

INFORME: Balanç de cinc edicions del Taller d'Ocupació "Millorem Tavernes" ara que comença la sisena amb 805.000 euros de subvenció

 

 
Arribem a la fi de l'any, i fem balanç d'una realitat present al llarg del temps i que aquests dies, inicia la seua sisena singladura: el Taller d'Ocupació. L'àrea de Foment que dirigeix Josep Llàcer, de Compromís, ha aconseguit una nova subvenció: 805.600 euros per continuar el programa que es du fa anys sota el nom genèric de "Millorem l'entorn de Tavernes". 
 
És el sisé taller que engega l'àrea de Foment d'ençà el 2016, quan el govern de Compromís (alcalde i regidor) van celebrar la primera reunió amb el SERVEF per impulsar el programa. Des del primer dia, a traves de "Labora" s'han succeït els Tallers d'Ocupació, gràcies a la gestió administrativa excel·lent, tant del regidor Llàcer com dels tècnics, que han sumat subvencions, amb una mitjana superior als 700.000 euros a l'any.
 
 
Setembre del 2016: Reunió amb el Servef per impulsar el programa "Millorem Tavernes"
 
 
Els darrers anys: 754.063 euros per al cinqué taller; 724.074 per al quart; 720.619 euros per al tercer... i així fins a sumar un total superior als 4 milions d'euros. Han estat més de 4 milions, que han permés any rere any poder contractar 30 vallers i valleres anualment, als quals se'ls ha oferit un contracte de formació i treball anual amb sou equivalent al salari mínim interprofessional.
 
En aquests dies s'inicia la sisena edició de "Millorem l'entorn de Tavernes", i seran 30 persones dividides en tres grups, 10 per cadascuna de les especialitats que s'hi desenvolupen en tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat:  1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.
 
 
 
 
 
Escola de Música i Parc del Cambro, obres dutes a cap per l'alumnat del Taller d'Ocupació
 
Tavernes entre les localitats que més subvencions ha aconseguit

Tavernes, supera els 4 milions, i està en la relació de les localitats valencianes que més subvencions ha aconseguit per Tallers d'Ocupació. Un fet que seria demostratiu de la faena ben feta dels tallers i de la valoració positiva que reben des de l'Administració, qui atorga les subvencions. Els tallers desenvolupats a Tavernes compleixen els objectius a complir i els èxits assolits són determinants per obtindre any rere any les subvencions amb l'objectiu i finalitat de formar a veïns i veïnes en noves tasques perquè puguen accedir a nous llocs de treball.
 
 
Febrer 2019: Rafael Climent, conseller d'Economia, Comerç i Treball visita els tallers d'ocupació


 
I a més de la valoració positiva des de l'Administració, també la ciutadania de Tavernes reconeix el valor dels treballs i iniciatives dutes a cap des pels tallers al llarg de les cinc edicions que ja han estat en marxa. La sisena comença aquests dies i durarà fins el pròxim desembre del 2024.
 
Només per recordar-ne alguns, esmentarem el Parc del Cambro, la millora i remodelació  interna de la Casa de la Música, els distints murals realitzats amb motiu del 9 d'octubre, els treballs de recuperació de sendes al voltant del Clot de la Font, les tasques de repoblació forestal, la conversió en accessibles de desenes de passos de vianants, les tasques de pintura en edificis públics i centres escolars, la millora del reg dels jardins, etc. i etc. Una relació molt extensa en favor de la ciutat i dels seus habitant.

 
 
 
 
Avui dia els tallers d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes" s'han convertit en un referent social en acollir veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts d'ells per ser aturats de temps. L'any de contracte oferit els facilita realitzar obres i serveis per a millorar la ciutat, però també allò que és molt important per a la futura vida laboral: poder rebre una formació i el Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.
 
 
 
 
 
 

 
 
I tot que siga de passada, no podem arribar que "Millorem l'entorn de Tavernes" no és l'únic programa d'ocupació que du a a cap l'àrea de Foment amb l'objectiu de pal·liar l'atur i donar treballs als veïns i veïnes de la ciutat. Entre aquests trobem "Empuju", "Emcuju", "Emcorp", "Avalem joves" o el "Sepe agrícola", i si els hi tenim a tots en compte, caldria multiplicar per vora quatre les subvencions totals aconseguides pel regidor de Foment per a programes de treballs, Però d'eixos programes, ja en parlarem.