L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 18 de desembre del 2023

La variació de la població a la Valldigna en el segle XXI

 


El País Valencià va sumar durant l'últim any un increment de la població superior al 2%, cosa que significa que al gener del 2023 residien al voltant de 108.000 persones més que en el mateix mes de l'any anterior.

La gran majoria dels municipis valencians ha vist augmentar la seua població respecte al 2022: més del 80% de les poblacions ha guanyat veïns. I si ens anem al 2001, a principis d'aquest segle XXI, veiem que dos terços de les localitats valencianes han crescut en nombre d'habitants.

Les dades les ha oferides actualitzades  el Cens de Població de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que confirma la crisi de natalitat del País Valencià, on hem tingut en els últims huit anys més morts que naixements i on la diferència entre morts i naixements és cada vegada més notable.

Una situació corregida per la major arribada de persones procedents d'altres punts de la geografia estatal o de l'estranger, cosa que explicaria que sobre tindre el saldo vegetatiu negatiu (morts menys nascuts),  els valencians hem augmentat la població fins als 5.216.195 residents.

Ho podem observar també en el quadre que oferim dalt, com a entrada de l'article. Les localitats de la Valldigna segueixen la tònica general valenciana que no és altra que mentre el 2001 vivien al País Valencià unes 286.000 persones nascudes a l'estranger, un 6,9% del total, ara ho són el 21%. 

A la Valldigna continuen essent majoria els veïns nascuts en la mateixa localitat, excepte Barx. Dades que vénen a demostrar que mentre fa dècades els moviments migratoris eren entre territoris de l'estat espanyol, ara és majorment entre països en un context marcat per la globalització.