L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 31 de maig del 2022

L'Ajuntament elimina les pedres caigudes dins del mur de defensa


L'Ajuntament de Tavernes està actuant per traure del mur de defensa de la ciutat les roques que es desprengueren fa uns dies des del paratge de la Fonteta la Mina. Tal com es pot vore en la part de la dreta, algunes de les roques són de bastant grandària, però es precipitaren dins del mur sense causar cap dany.

Precisament, la grandària d'algunes roques ha obligat a la brigada municipal a usar maquinària pesant, i traure les roques amb una pala, moment que es reprodueix en la part esquerra de la fotografia.

 


La "Festa Final de la LLiga" del C.B. Tavernes es va celebrar dissabte passat després de dos anys paralitzada per la pandèmia



El passat dissabte va tindre lloc en el pavelló "Carlos Pellicer" la "Festa Final de la Lliga Tavernes" que reprenia l'activitat després de  dos anys de paralització per la pandèmia covid-19.
 
 

 
El Club de Bàsquet Tavernes  ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament a l'hora de celebrar una activitat que va reunir a 15 clubs arribats de distintes localitats del País Valencià per celebrar al pavelló municipal la gran festa del bàsquet dels equips de les categories pre-benjamí, benjamí i aleví.
 
Els 15 Clubs són participants de la Lliga Regular, i l'encontre valler va reunir més de 400 jugadors/res, mentre es calcula que sobre les 1500 persones es van reunir durant tot el mati, entre pares i mares, familiars i afeccionats a l'esport de la cistella. 
 
Tot un èxit d'organització. L'enhorabona al Club de Bàsquet Tavernes.
 
 

dilluns, 30 de maig del 2022

El Taller d'Ocupacio "Millorem Tavernes IV" efectua diverses obres en la Casa de la Cultura

 

L’alumnat de l’especialitat d’Obra/Pintura del Taller d’ocupació Millorem IV ha començat a realitzar diversos treballs per millorar la Casa de la Cultura.

En concret les obres serveixen per a millorar els dos accessos d'emergència, llevar el pladur trencat, fer un tabics de rajola als laterals de les entrades de servei. Després es procedira a pintar l'obra realitzada.

 

 

Aquesta actuació s'emmarca dins del pla d'actuació en edificis emblemàtics de la ciutat, com fa un dies publicàvem que s'estava actuant en l'Escola de Música Mestre Arnau, seguint els objectius per als quals està creat el Taller d'Ocupació: actuar en la millora de la ciutat per mitjà de la realització d'obres o serveis d'interés general en edificis o paratges de Tavernes, potenciar-ne la seua conservació i millora, i la seua posada en valor, cosa que sempre beneficia l'aspecte del nostre municipi. 

 

Elaboració pròpia i segons el web del taller. Fotografies del web


diumenge, 29 de maig del 2022

Meritxell Carrascosa subcampiona en el Campionat Preautonòmic

 

 

La vallera Meritxell Carrascosa Campos s'ha proclamat avui subcampiona en el Campionat Preautonòmic modalitat lliure classificatori per a l'autonòmic a celebrar el 16 de juliol a Alberic. 

La també vallera Daniela Rodrigo Bordes s'ha classificat en un meritori quart lloc, la qual cosa també li permet la classificació per participar en el Campionat Autonòmic. Les joves patinadores participen amb el club Skid Xeraco i tenen com a entrenadora  Milena del Pos.




El vídeo del programa curt, cançó "Tomorrow" de la pel·lícula "Annie".

 


El vídeo del programa llarg, cançó instrumental de rollings stones "Paint It, Black" 

 


 Agraïm la informació i el material gràfic

 



 

La Banda Simfònica ofereix el "2 concert de Primavera" com a preparació del World Music Contest of Kerkrade

 

La Banda Simfònica de la Sium va oferir ahir per la vesprada el "Segon concert de Primavera" amb un programa que es va interpretar tot seguit i que el repertori amb el qual participara el pròxim més de juliol en el World Music Contest of Kerkrade (Països Baixos), un certament que està considerat entre els més prestigiosos de bandes, al costat del que se celebra a València. La nostra banda està inclosa dins de la Secció 1ª, l l'actuació és prevista per al diumenge, dia 17 de juliol, a les 18’20 hores.

 

Ahir la banda ens va oferir com a programa "Musical Apolo" d'Amando Blanquer; "Hipòtesi per a ànimes paral·leles" de Teo Aparicio.Barberan i que va comptar com a solistes amb Àngela Palomares a la flauta i Carles Gregori a la marimba, "Resplendor crepuscular" d'Alexander Kosmicki i "Simfonia nº 15" de Henks Badigns, sota la direcció del mestre Carles Sancho.

 

Auditori ple i molts aplaudiments a les interpretacions de la banda. El públic assistent va eixir satisfet i reconeixent la gran tasca que estan portant a terme la banda per a anar a Kerkrade.

Elaboració pròpia

dissabte, 28 de maig del 2022

Operació balena, segona fase: La retirada de la platja ( reportatge fotogràfic i vídeos)


Tal com vam publicar ahir, a última hora de la vesprada s'esperava l'arribada de la grua i camió especials que havien de traure la balena geperuda de la platja i carregar-la al camió. 

I aixi va ser, amb una arribada espectacular del comboi que es desplaçava perquè, no era nomes una grua, sinó altres vehicles i camions amb els contrapesos així com el vehicle de transport de l'animal. Segons es va comentar, els contrapesos s'havien col·locar a la grua per evitar alguna oscil·lació del braç i un moviment de la màquina pel gran que havia se suportar l'extrem del braç, per les 30 tones de la balena. Una simple qüestió física de la llei de la palanca. 



 

Els preparatius de la grua duraren més enllà de la una de la matinada, realitzats pels operaris, que preparaven cables, contrapesos, politges.  Gran expectació per veure el desenllaç per part dels grups de gent que seguíem el treball més enllà de la zona acotada, i a la qual no s'hi podia accedir. Una continuació del que havia estat al llarg del dia d'ahir, quan molts veïns es van acostar per contemplar el cetaci, curiositat que podem considerar-la justificada perquè no és normal i habitual que una balena arribe a les nostres platges, i menys encara un exemplar d'aquestes característiques i grandària.

 

 

 

 

 

 




Després es va iniciar el treball d'enganxament de la balena, tasca en la qual prestaren la seua col·laboració com ja havien fet al llarg del dia els operaris de la brigada municipal, amb la presencia en el lloc de la regidora de Serveis Municipals, Noe Alberola, seguint els treballs. La grua, que com es pot comprovar estava situada en el carrer d'accés, vam vore com girava el braç cap sud per enganxar i elevar el cetaci, i després per l'aire efectuar un gir nord-oest fins dipositar-lo al camió.

 






La tasca més costosa podíem observar que era acoblar bé el cos de l'animal en les cordes, suposem que per calibrar i equilibrar el pes i evitar un desplaçament en l'aire. Una vegada realitzada aquesta tasca ja es va poder alçar ràpidament  i dipositar-la al camió, cosa que també fou bastant ràpida. Les fotografies ens donen testimoni d'una gran part de tot el procés, tot i la dificultat de la llunyania i les condicions de poca llum, només les dels focus del treball.

.


 Aquest matí la grua romania en el lloc on va efectuar els treballs. Ara igual que ahir es van haver d'efectuar tasques de muntatge i preparació, toca fer el treball invers. Mentrestant, la balena geperuda (o iubarta o rorqual) haurà arribat a Sagunt, on serà sotmesa a diversos anàlisis per determinar a més de la causa de la mort i s'estudiarà per conéixer millor altres aspectes de la seua vida (alimentació, malalties que pateix...).

Elaboracio pròpia