L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 11 de desembre del 2023

El mural sobre Estellés de la Casa de la Cultura està completament acabat



Són més de 200 metres quadrats de mural els que ahir van ser inaugurats i que , segons ha explicat Nacho Cano Mawe, autor del projecte i de l'obra conjuntament amb els artistes Xemayo y Sink, han volgut reivindicar els valors de la nostra llengua mantinguda de pares a fills, de generació en generació. I amb la llengua, element que ens uneix, ens agermana, el valor de ser poble.


Els versos del poema "Assumiràs la veu d'un poble" (Llibre de Meravelles 1971) del poeta Vicent Andrés Estelles (el 2024 celebrarem el seu centenari) dóna tot el simbolisme al mural que va ser inaugurat ahir: “Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble”. Un clam dirigit al poble, en sentit polític, referit a tots els valencians i, fins i tot a tots els pobles que conjuntament formàrem fa segles uns nació amb estat. Un clam de sentiment, de formar part d'un gran poble, tot i que molts valencians han oblidat allò que fórem, un gran poble europeu, culte, amb cultura i llengua pròpia.