L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 18 d’abril del 2024

L'ESTAT de la QÜESTIÓ: El Sol no eixirà mai per Castella, com tampoc per molt que ho diga el PP han fet res per l'IES Jaume II el Just.

 

Què no senyora portaveu del PP de Tavernes, què no! Deixeu estar ja i dedique's a la seua faena d'oposició. No siga una mala imitació de la propaganda institucional municipal. Per tant... Lleve-s'ho del cap i pose-s'ho als peus si cal, però igual que el sol no eixirà mai per Castella,  per molt que vosté diga i rediga, i ho publique en Facebook, no farà canviar en res la realitat.

El PP mai no ha fet res, mai no ha mogut un dit per l'institut Jaume II el Just. Per ara. No ho va fer quan era govern de Tavernes, fins a l'any 2011, ni ho va fer en l'anterior govern de la Generalitat, ni han mogut mai un dit d'ençà que es oposició a Tavernes i la Generalitat. 

Li ho vam dir i li vam postrar publicacions dels diaris: la decisió de mantindre l'IES Jaume II el Just, de no tombar i fer una reforma integral, la va prendre el govern del Botànic i Conselleria de Compromís en la passada legislatura. Va, uns quants enllaços de recordatori, un nostre, sempre venen bé. A vore si es convenç que la gent no es boja i sap ben bé les coses:

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2023/04/el-govern-de-compromis-aconsegueix-que.html

https://www.levante-emv.com/safor/2023/04/27/educacion-demolera-finalmente-ies-jaume-86555226.html

Ens sap greu haver-li-ho de dir: el govern del PP actual no fa altra cosa que seguir les passes del Botànic, mantindre la decisió ja presa en la passada legislatura. 

Suposem que ho sabrà, però per si de cas ho desconeix... Sap que eixa decisió li ha costat molt de prendre al seu partit? Ho hem publicat en una altra ocasió: en una passada reunió amb els representants de Tavernes, la Direcció General d'Infraestructures del PP apostava més per la demolició i obra nova del centre, no tenia clar això de la reforma integral perquè eren més costos.

Sort que han canviat d'opinió i ja s'han manifestat a favor de la reforma integral decidida en la passada legislatura. Els ha costat, esperem ho mantinguen i ja vorem si finalment acompleixen eixos 4/5 anys que el seu Director General d'Infraestructures va dir que tardarien les obres....  I pense que ara no dependrà de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat que recupera la delegació de l'obra.

Pensem que li valdrà més que dedique temps i esforços a avançar eixe termini de les obres. Aprofite la línia directa que sempre diu que té amb les màximes autoritats del seu PP i, siga dit de pas, empente perquè la segona fase del col·lector de la platja siga una realitat (ho ha d'executar i pagar la Generalitat); o la ronda de circumval·lació del poble, o obtindre alguna ajuda i implicació en el Centre d'Interpretació del jaciment de Bolomor, entre altres coses.


Més Compromís de la Safor-Valldigna lliura demà a Simat els "XXII Premis d'Acció Cívica" i el "XIV Premi Abril Jove"

 

Més Compromís de la Safor-Valldigna llliura demà a la Casa de la Cultura de Simat a les 20 hores els guardons del "XXII Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista 2024".

El simater Aureli Mansanet i Mansanet, és enguany el premiat en la categoria individual, distinció que rep per tota una vida dedicada a la militància en el nacionalisme valencià, pel seu arrelament al camp, i en general per haver dedicat tota la seua vida a la defensa del territori i la llengua des de la Valldigna. 

Aureli Mansanet fou regidor nacionalista de l'Ajuntament de Simat i actualment és membre de l'executiva comarcal de Més de la Safor-Valldigna i Conseller Nacional de Més-Compromís.  

El premi col·lectiu es per al "BDS del País Valencià", el moviment social de solidaritat amb el poble palestí i de boicot a l'apartheid israelià, distingit  per la seua lluita a favor dels drets humans.

 

El "XIV Premi Abril Jove" es lliurarà a la cantant d'Oliva i revolucionària del cant en valencià, Maria Bertomeu Soria, coneguda artísticament com "La Maria", que amb les seues cançons reivindica la nostra llengua i cultura.

Us oferim l'audició de  "Mon vetlatori" de l'àlbum "L'Assumpció"

 


 

La Generalitat aprova el projecte "CV-114 Safor Nord" d'autobusos de línia de la Valldigna amb Gandia

 

 
El Consell de la Generalitat ha aprovat els projectes denominats "CV-113 Safor Nord" i "CV-114 Safor Sud" del servei d'autobusos que afecta les comarques de la Valldigna i la Safor, respectivament. Els projectes elaborats en la passada legislatura s'aproven ara després d'una actualització de preus del cost del servei.

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori indica que ha prevalgut facilitar a la ciutadania dels municipis implicats la connexió amb transport públic als centres sanitaris, acadèmics, administratius, comercials i d'oci, així com la conexió amb altres modes de transport (el tren), però no ha acceptat la proposta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor que els dos projectes es replantejaren en un només.
 
El denominat circuit de "CV-113 Safor Nord" inclou el servei de viatges fins a Gandia de les poblacions de la Valldigna (Simat, Benifairó i Tavernes) així com les veïnes Xeraco i Xeresa, encara que s'inclouen desplaçaments fins a Carcaixent i Alzira. El projecte contempla una proposta de 4 línies amb una licitació de 7'2 milions per a 10 anys de vigència.

L'Ajuntament ja té les ofertes de les empreses/estudis interessats a redactar les obres dels centres públics en el Pla Edificant


Els projectes de millora dels centres públics vallers (Sant Miquel, Divina Aurora, Magraner i Alfàndec) els va iniciar la passada legislatura el govern de Compromís a traves de les regidories d'Obres i d'Educació, quan es va acceptar la delegació de competències per a efectuar les obres, continua el seu camí i tràmits administratius.

Tal com hem anat informant, el govern de Compromís de Tavernes va acceptar eixes competències que implicaven l'estudi de les obres a executar  i les memòries valorades per arribar a la redacció dels projectes definitius.  Per tant, ha de ser l'Ajuntament qui gestione els procediments de contractació administrativa, la redacció del projecte constructiu i els contractes d’obra i serveis necessaris per a dur endavant les obres de millora dels centres.

 

Josep Llacer i Fina Vercher, regidors d'Obres i d'Educació, impulsors del Pla Edificant

Tal com vam informar fa unes setmanes,  l'Ajuntament dins d'aquest proces va publicar en la  PCSP de l'Estat  les condicions per adjudicar els contractes de servei de redacció dels projectes i direcció facultativa de les obres dels centres públics, per a la qual les empreses o gabinets d'arquitectura interessats podien presentar les seues ofertes.

Segons es desprén de la informació de la PCSP aquestes són les ofertes rebudes:

CEIP Divina Aurora: un total de 10 ofertes rebudes, de les quals hi ha 4 que han estat anormalment baixes. El valor del contracte màxima és de 216.408 euros impostos inclosos.

CEIP Magraner:    15 ofertes rebudes de les quals  6 són  anormalment baixes. El contracte previst té un valor de 68.179 euros impostos inclosos.

CEIP Alfàndec:   15 ofertes rebudes,  4 anormalment baixes i 1 oferta exclosa. El contracte és de 68.958 euros impostos inclosos.

CEIP Sant Miquel:  14 ofertes rebudes de les quals 5 són anormalment baixes per a un contracte màxim de 135.849 euros IVA inclós. .

Ara s'ha obert el termini perquè les empreses que han incorregut en la presentació d'ofertes denominades "anormalment baixes" presenten les justificacions del perquè d'aquestes baixes, i a partir d'ací s'adjudicarà el contracte de la redacció del projecte constructiu i la direcció d'obres, tot i que sempre comptaran amb la supervisió dels tècnics municipals.

 

Reunió a la Conselleria, amb l'alcalde Jordi Joan i les regidores Bea Ferreres i Llum Sansaloni, on es va determinar que els centres públics vallers se sumaven al Pla Edificant

 

Valor de les obres anunciades dins del Pla Edificant en els centres públics de primària de Tavernes

CEIP Sant Miquel té previstes obres per valor de 4.544.810,33 d'euros.
CEIP Divina Aurora té anunciades millores per 3.057.709,49 d'euros.
CEIP Alfàndec gaudirà de millores de 800.000 euros
CEIP Magraner invertirà 2'8 milions en les obres programades.


PLE D'ABRIL 2024: L'Ajuntament dóna recolzament a AVA-ASAJA en les reivindicacions del camp valencià

 
 
Els grups municipals, mitjançant una declaració institucional, han donat recolzament a l'escrit presentat per AVA-ASAJA on es denuncia la situació precària per la qual passa el sector agrari i ramader.

L'escrit d'AVA-ASAJA remarca la situació alarmant dels agricultors i ramaders passen per una situació alarmant, que han propiciat més de 173.000 hectàrees de cultiu abandonades, una xifra que creix cada any, mentre l'edat mitjana de la població agrària són 64,4 anys però els jóvens menors de 25 anys tan sols representen el 0,3% del total.
 
 
 

Es recorda igualment la campanya de mobilitzacions a Europa per a protestar per la crisi de rendibilitat que pateix el camp des de fa anys i per a reclamar una reorientació de les polítiques agràries i mediambientals que la Unió Europea imposa als agricultors i ramaders comunitaris. 

AVA-ASAJA entén que és una responsabilitat dels poders públics afavorir la posada en marxa de mesures que contribuesquen a mantenir l'activitat agrària, que, sens dubte, constitueix un pilar essencial de l'economia i la realitat sociocultural del municipi.
 
 
 

L'Ajuntament afirma que comparteix els anhels, preocupacions i problemàtica que presenta el sector agrari i ramader i adopta la declaració institucional per donar conformitat a les sol·licituds d’AVA-ASAJA:

1.  Reorientar  les  polítiques  de  la  Unió  Europea  (UE)  i  Espanya prioritzant l'agricultura europea sobre les normatives mediambientals, sempre basades en criteris científics.
 
2. Recuperar la preferència comunitària per a garantir la sobirania alimentària.
 
3.  Reciprocitat en tots els nous acords comercials de la UE amb països tercers, així com la revisió i estudi d'impacte dels acords en vigor.
 
4.  Més control fitosanitari en els ports d'entrada de la UE, sobretot en el port de Rotterdam, per a evitar l'entrada de plagues i malalties.
 
5.  Evitar la prohibició de fitosanitaris sense alternatives eficaces en la lluita contra plagues i malalties vegetals i potenciar la investigació de todes no químics.
 
6.  Flexibilitzar els terminis i les exigències establits per les iniciatives legislatives incloses dins del Pacte Verd Europeu perquè els agricultors i ramaders europeus puguen adaptar-s’hi sense menyscabar la rendibilitat de les explotacions.
 
7.  Reduir la burocràcia de les polítiques agràries i, en el cas de la PAC, règim simplificat per als que perceben fins a 5.000 euros d'ajudes directes.
 
8.  Voluntarietat indefinida del quadern digital d'explotació.
 
9.  Una PAC més mediternia i que preveja la necessitat de suport als sectors de secà i del nostre model ramader sostenible.
 
10. No denegar cap ajuda a agricultors vens per falta pressupost.
 
11. Compliment  estricte  de  la  Llei  de  la  Cadena  Alimentària  amb prohibició expressa de venda ardues i fer-ne un seguiment, controls automàtics i sancions greus davant incompliments.
 
12. Canvis estructurals en les assegurances agràries com a eina bàsica de renda, aturant les retallades i ampliant les cobertures.
 
13. Llei  d'emergència  per  danys  de  fauna  salvatge  i  altres  mesures contundents per a reduir la superpoblació a uns nivells compatibles amb el medi ambient i l'activitat humana en el medi rural.
 
14. Intensificar la vigilància en les explotacions i els centres de recepcde les mercaderies robades mitjançant l'aplicació de noves tecnologies.
 
15. Construir infraestructures per a alçar i distribuir l'aigua des de les zones excedentàries fins a les zones deficitàries.
 
16. Modificació dels cabals ecogics.
 
17. Traslladar  el  resultat  aprovat  per  l'ajuntament  a  AVA-ASAJA,  als grups polítics amb representació en les Corts   Valencianes i en el Congrés dels Diputats i als ministeris d'Agricultura i Transició Ecogica».