L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimarts, 19 de desembre del 2023

PLE DESEMBRE 2023: El govern municipal aprova amb els seus propis vots el pressupost del 2024

El govern vota a favor

L'Ajuntament va aprovar en el ple d'anit el pressupost per al 2024 per un valor de 17'4 milions, equilibrat en els dues grans partides d'ingressos i despeses. La proposta de l'alcaldessa, Lara Romero, com a responsable de la Hisenda local, va comptar amb els vots a favor dels partits del govern municipal (PSOE, Compromís EU), mentre va votar en contra el PP.  
 
El debat del pressupost del 2024 va començar amb una explicació de l'alcaldessa de les distintes partides, on va considerar que eren bons per a la ciutat, sense pujar impostos i taxes, amb unes inversions adients i on es contemplava una quantitat per a la liquidació de la piscina.
 
La primera intervenció de la portaveu del PP, Eva Palomares, va qualificar els pressupostos de continuistes on només calia destacar l'augment de salaris dels polítics, els sous més cars de la història i afirmava que la "propaganda" feia acte de presencia, eixe era el sentit general del pressupost i  que eren com un arbre tort que durant anys no s'ha rectificat i continua tort.
 
El resposta primera de l'alcaldessa va ser recordar que un any més, Tavernes s'ha quedat sense escoltar les propostes del PP i que pogueren ser incloses en el pressupost: no en presentaven cap. No hi havia les propostes del PP tot i que informava que ella personalment per email havia escrit a la portaveu del PP, Eva Palomares, oferint-se per esclarir-li els possibles problemes.
 
 
L'oposició, PP, vota en contra

A partir d'ací, es va suscitar un diàleg-debat entre l'alcaldessa i la portaveu del PP - el PSOE i PP van ser els únics en intervindre, mentre Compromís i EU guardaven silenci sobre el pressupost-  on van eixir a relluir fins i tot els sous que cadascuna cobrava en el seu treball fora de la política, quan el PP recordava que el primer acte de govern de l'alcaldessa va ser augmentar-se el sou propi i dels regidors de govern i alliberar-ne un total de set.

Eva Palomares li va recordar també que una altra de les seues decisions de govern  va ser eliminar la reurbanització del carrer Nou i ací es va dirigir a Compromís per dir-los que no comprenia el seu silenci sobre l'eliminació del projecte del centre Bolomor. I acabava dient "No veiem cap canvi, no veiem cap certesa, no veiem cap novetat en vosté, per tant votarem en contra dels pressupostos del tripartit". 

En resum, un debat de postures enfrontades, amb moltes referencies a temes que no guardaven relació amb el pressupost i que no se n'anava gens dels que estem acostumats a vore des del 2012. Un nou plenari on els debats del pressupost són un "déjà vu", any rere any,  on només canvien algunes explicacions, però no canvia el monotema de sempre: El PP queixant-se dels pressupostos, de la irrealitat dels mateixos però sense fer cap proposta concreta per corregir-los o modificar-los i el govern municipal, siga Compromís o PSOE en  l'alcaldia, afirmant la seua bondat i ser els millors per a Tavernes.
 
El quadre resum del pressupost