L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 28 de desembre del 2023

El BOP anuncia les expropiacions a Marjaletes per poder acabar el bulevard est de la ciutat

 

El BOP ha publicat l'anunci de l'Ajuntament de Tavernes amb la publicitat del projecte d'obres "Cobriment del col·lector Marjaletes", amb el projecte d'expropiació i la relació concreta de béns i drets afectats per l'obra.

Els interessats per l'obra i les expropiacions tenen un termini de quinze dies, comptats a partir de demà per formular al·legacions sobre la procedència de l'ocupació o disposició dels béns i el seu estat material o legal, aportant totes les dades que permeten la rectificació de les possibles errades que s'estimen comeses en la relació feta pública. El BOP indica la relació i propietaris de les finques afectades. 

La publicació implica una passa endavant en la reurbanització i millora de la zona perimetral est urbana, el projecte general de la qual va presentar en la passada legislatura el govern de Compromís, i que va tindre com a primera fase del projecte l'execució del traçat del Camí Natural de l'Antic Trenet al seu pas per Marjaletes.  
 
En groc, la part de projecte a executar
 
Tal com va explicar aleshores el regidor d'Obres i Urbanisme de Compromís, Josep Llàcer, l'expropiació de terrenys que s'estava redactant permetria completar el projecte de "Bulevar Marjaletes", amb unes actuacions en una zona lineal d'uns 500 metres de longitud, entre la carretera comarcal i la rotonda del Passeig Colom, amb uns 9,0 metres d'amplària mitjana en l'est a partir de la vorera actual i zona de carril bici. Cal indicar que la nova zona de bulevar (en groc a la imatge) coincidirà amb l’espai que ocupa el col·lector que ja està construït en el subsòl.
 
El projecte de bulevard donat a conéixer per Compromís en la passada legislatura, i del qual podem observar dalt un esquema, està contemplat dins del Pla d'Inversions de la Diputació 2023-2024 i, com hem dit, és la segona fase del projecte general de tancament est de la ciutat. 
 
La reurbanització de la zona  contempla també la reposició total de l’arbratge, amb més quantitat dels que hi havia plantats anteriorment i que foren talats per presentar diverses malalties i atacs de fong que els havien corcat per dins. El bulevard disposarà d'una nova zona enjardinada com a separació del carril-bici, al temps que s’instal·larà nou mobiliari i nou enllumenat públic.