L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

divendres, 1 de desembre del 2023

El professor Joaquín Grau presenta "Cálculo infinitesimal: una pincelada a su historia" avui divendres, dia 1, a la Casa de la Marquesa de Gandia

 

El valler i professor de Matemàtiques de l'IES Jaume II el Just de Tavernes, Joaquín Grau, presenta aquesta vesprada-nit, dia 1 de desembre, a partir de les 19'30 hores el llibre  "Cálculo Infinitesimal: Una Pincelada a su Historia" en la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós de Gandia.

La presentació del llibre estarà dirigida per la periodista Puri Naya i comptarà en la mesa amb la presència de Paula Grau Gimeno, Salvador Miret Artés i Jordi Joan Huguet com a acompanyants de l'autor. 

L'obra que presenta el professor Joaquín Grau va nàixer com a unes notes breus sobre el càlcul diferencial durant la pandèmia de la COVID-19, però s'ha convertit en un voluminós llibre que explora la història i els conceptes fonamentals del càlcul. Sobre tot el llibre presenta un enfocament totalment divulgatiu, on es pretén sobre tot explicar les matemàtiques a través d'un recorregut per les idees més importants en el camp del càlcul, des dels objectes fins a les derivades, que són presentades de manera accessible.
 
Fruit de la experiència docent durant tants anys en l'IES Jaume II el Just de Tavernes, el llibre està dirigit a estudiants de Batxillerat, universitaris i amants en generals de les matemàtiques, tot i que pren un gran valor per al professorat  en ser una eina valuosa per les explicacions i enraonaments que s'hi palesen. 
 
Però no és només un viatge pels continguts del càlcul infinitesimal, sinó una invitació a un viatge filosòfic sobre la naturalesa de les matemàtiques a traves de les preguntes que planteja sobre la seua essència.