L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimarts, 5 de desembre del 2023

El PP assegura al veïnat de "Camí Reial" que la Generalitat autoritzarà les reparacions dels danys dels temporals

 

Els veïns de l'edificació "Camí Reial" en la platja de la Goleta podran resoldre els problemes que pateixen des del temporal Glòria i efectuar obres de reparació en la finca, sobre totes les destrosses causades tant pel temporal Glòria com altres posteriors que han afectat a zones d'aparcament, terresses i jardins.

La portaveu del PP, Eva Palomares, així els ho comunica en un escrit en el seu Facebook, en el qual assegura que "el nou govern de la Generalitat coneix de prop el greu problema que, amb temporals com el Glòria va tindre el veïnat de Camí Real". I afig que "tal com m’han comunicat de la Conselleria, ara ja poden continuar avant i resoldre el problema estructural que l’anterior govern no deixava resoldre".

La portaveu popular critica el govern anterior del Botànic, del qual diu que "va donar l’esquena als propietaris, els va bloquejar que pogueren posar una solució". 

 

 

 

Sobre aquestes possibles obres, i atesa l'afecció del domini maritimo-terrestre, la llei 2/2013 de protecció i sostenible del litoral de Costes vigent assenyala que "a les construccions existents, amb caràcter general, podran realitzar-se obres de reparació, millora, consolidació i modernització sempre que no impliquen augment de volum, altura ni superfície de les construccions existents i sense que l'increment de valor que puga ser tingut en compte a efectes expropiatoris".

També indica que les obres han de suposar una millora de l'eficiència energètica i emprar mecanismes d'estalvi d'aigua, qüestions que haurà de presentar el propietari mitjançant una declaració responsable davant l'òrgan competent. Si les obres afecten jardins o espais verds, seran autoritzades sempre que s'empren mecanismes, sistemes, instal·lacions i equipaments individuals o col·lectius que suposen un estalvi efectiu en el consum d'aigua, com ara l'ús d'aigües regenerades o aigües de pluja emmagatzemades.

 

 
El nou govern valencià podria intervindre en la resolució i aprovació d'aquestes obres de reparació perquè la llei assenyala que "l'autorització  administrativa l'atorga la Comunitat Autònoma que, amb caràcter previ a la seua resolució, ha de sol·licitar informe de l'Administració de l'Estat, quant a la delimitació del límit interior de la ribera de la mar, línia de partió, manteniment de les servituds de trànsit i accés a la mar i incidència de les construccions i de les activitats que les mateixes generen sobre la integritat del domini públic".